Zavřít reklamu

Pojem revolučních her můžete od náruživých fanoušků slyšet celkem často. Jen málokterá hra si však takový titul zaslouží. Jestli se to dá říct i o Before Your Eyes od vývojářů ze studia GoodbyeWorld Games, to necháme na vás. Jejich poslední počin nicméně dokáže vykouzlit užaslé výrazy díky své unikátní mechanice. Celou hru totiž musíte hrát před zapnutou webkamerou, protože její určité části ovládáte jednoduše pomocí mrkání.

Ve hře se dostanete do role právě zesnulého Benjamina Brynna. Ten po smrti potkává psu podobnou postavu, převozníka, jenž ho postaví před důležitý úkol. Benjamin musí znovu prožít zásadní momenty svého života. A k čemu že to již mrtvému hlavnímu hrdinovi poslouží? Kondenzvaný přehled jeho života totiž bude sloužit k jeho hodnocení mocnou bytostí, která si říká Strážce brány (Gatekeeper). Na vlastní oči tak zažijete ty chvíle, kterými sám Ben definuje svůj pozemský život.

V Benově minulosti pak mrkáním kontroluje plynutí času. Čím rychleji mrkáte, tím rychleji čas plyne. Sami tak rozhodujete, jak dlouho strávíte v jednotlivých etapách jeho života. Správný rytmus vám přitom může ukazovat metronom na spodku obrazovky. Během celého výletu do minulosti budete kromě očí využívat ale i klasičtější ovládací prvky v několika povedených minihrách. Kromě unikátní mechaniky ovšem Before Your Eyes nabízí hlavně i citlivý příběh s hromadou sympatických postav. Pokud tedy máte chuť na jedinečný narativní zážitek, tahle hra vás určitě nezklame.

  • Vývojář: GoodbyeWorld Games
  • Čeština: Ne
  • Cena: 6,29 euro
  • Platforma: macOS, Windows
  • Minimální požadavky na macOS: macOS 10.13 nebo novější, procesor Intel Core i5 an minimální frekvenci 2,2 GHz, 8 GB operační paměti, grafická karta Intel Iris Plus nebo Radeon Pro 450, 6 GB volného místa na disku

 Hru Before Your Eyes můžete zakoupit zde

.