Už zase vylézají z děr!


Připadám si jako v začarovaném lese! Nebo jako v  blázinci. To už si nikdo  vážně nepamatuje, proč skončila NečasKalouskova  famíglie?  Která si kdysi říkala  vláda práva  a boje proti korupci?

Asi ne. Takže  si to dovolím připomenout  – sama se stala  synonymem pro bezpráví a především korupci!  Což skončilo pověstným zásahem na úřadu vlády. Kterýžto akt ODS a TOP 09 dodnes  nesou jako obrovskou nespravedlnost  a policejní puč, který jejich  úžasné  bačování smetl a na  8 let je poslal do opozičních lavic. Za sebe  dodávám – JEN na osm let..

Normální  člověk se  ze svých malérů poučí a  snaží se jich příště  vystříhat. Ne tak tihle! Jen se  dostali  opět k moci, už nasadili staré praktiky.

Bohužel.

Už zřejmě zapomněli, že  to byli oni, právě oni, kdo svou drzou nenažraností  doslova  zrodili Babiše a následně z něj udělali  politicky nejmocnější  osobu v  zemi, když spojil obrovskou  ekonomickou moc  s pozicí nejprve  ministra  financí a následně  premiera, že oni fakticky  vyhráli  dvakrát za sebou  Zemanovi prezidentské  volby. Aby  pak proti oběma  8 let bojovali. A nakonec  obrovskou  a neopakovatelnou shodou  šťastných událostí tenhle boj PROZATÍM, opakuji -PROZATÍM i vyhráli. Pro tentokrát. Řada lidí totiž uvěřila, že  Fialova  ODS už není  ta peleš  lotrovská jako za  Topolánka nebo Nečase a  že  TOP 09 Markéty II. Tlamaté, bez Kalouska,  je cosi  jako nedělní škola nebo skautský oddíl.

Už první měsíc jejich  vládnutí naznačuje, že  naivnost  je prostě naivnost a Modruzi  /terminus  technikus  složenina  slov  modrý a soudruh/, jakož i Kalouseksirotci zjevně nic nezapomněli a nic se nenaučili!

Minimálně  vůči minulosti zůstali rezistentní a také konsekventní.

Že to chce konkrétno? Správně, je  čas  jej dát na  sklo.

Míním  tím definitivní ukončení  kauzy letadel CASA nakoupených  tehdejší ministryní obrany – zpívající pudřenkou jménem Vlasta  Parkanová. Ta se kromě  zmíněného vojenského „superobchodu“ zapsala  do podvědomí národa totálně servilní písní Dobrý den majore  Radarine, kterou nazpívala  s Honzou Vyčítalem a  CD osobně věnovala  Bushovi ml.

Pro ty, co je  toto ojedinělé umělecké dílko minulo, ho nezištně nalinkuji:

Ale pojďme na  vážné  věci! Takže se vraťme ke kauze  letadel CASA.

Tu si tehdy před lety, zpívánky pro Bushe sem, zpívánky tam, vzalo po lupu  státní zastupitelství a  specializované odbory  závažné organizované trestné  činnosti. Výsledek? Obžalování  Kalouskovy  loutky na obraně  – už  zmíněné  zpívající pudřenky Parkanové a jejího náměstka  Staňka s tím, že  škoda  způsobená  České republice  se vyšplhala  nad  800 milionů.

Před  pár dny  se  Parkanová i tehdejší náměstek Staněk dočkali finálního zprošťujícího verdiktu. Už je zameteno. Není síla, která by je  vrátila  kvůli CASAm do soudní stolici, natož, aby  skočili v teplácích. Prvoinstanční i druhoinstanční soud  oba  osvobodily.

Vrchní státní  zástupkyně Bradáčová s tím nesouhlasila a požádala  Nejvyššího státního zástupce  Igora  Stříže, aby podal dovolání k Nejvyššímu soudu, protože  takovou pravomocí disponuje. 13.1. Ten však se rozhodl nepodat dovolání v kauze nákupu armádních letounů CASA. Uvedl to  v tiskové zprávě. Stíhání bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové (KDU-ČSL, TOP 09) i jejího podřízeného Jiřího Staňka tak definitivně končí.

Nepodal, přestože  k věci samé konstatoval:

„Nejvyšší státní zástupce nemá pochybnosti o tom, že trestní stíhání bylo ve věci vedeno důvodně, stejně tak důvodně byla ve věci i podána obžaloba na oba obviněné, která se opírala o rozsáhlý důkazní materiál,“ napsala jeho  instituce.

„Zároveň však nezbývá než akceptovat skutkové závěry soudů, že po celkově provedeném dokazování je dána pochybnost o stanovení přiměřené ceny uvedených letounů. Z toho vyplývá, že nelze jednoznačně určit výši škody, která měla být trestným činem způsobena,“ vysvětlilo NSZ

Co že to čteme?

-tak NSZ nemá pochybnosti, že trestní stíhání bylo věcně  správné?

-že bylo vedeno důvodně?

-že  byl sebrán rozsáhlá důkazní materiál???

A přesto se neodvolal???!!!

Nechápu! Nerozumím!!! Tohle mi hlava nebere!

Nepodal , protože podle něj  však nezbývá než akceptovat skutkové závěry soudů, že po celkově provedeném dokazování je dána pochybnost o stanovení přiměřené ceny uvedených letounů. Z toho vyplývá, že nelze jednoznačně určit výši škody, která měla být trestným činem způsobena,“

Já si do teď  myslel, že  odvolání a zejména DOVOLÁNÍ  se podává právě proto, že  odvolávající se  strana NEAKCEPTUJE!!!, opakuji NEAKCEPTUJE skutkové závěry  soudů!!!!Prostě odvolávající, či dovolávající nesouhlasí s tím, jak soud vyhodnotil předložené důkazy  z jeho strany. Proto tenhle institut  existuje. Ještě bych  chápal, kdyby  soudy  smetly  obžalobu kvůli nějakým umělým a pofiderním konstrukcím a podivným svědectvím!  Ale zde  se konstatuje, že  nelze jednoznačně  určit  VÝŠI ŠKODY!!!! Což mi zní v mé jednoduché češtině jako – skutek se  stal, škoda se  stala, jen mi  nevíme jak vysoká. Jestli  10 milionů, 100 milionů, 200 milionů,500 milionů, 770 milionů….

Já  bych  řekl, že to konkrétní číslo je lhostejné. Jestliže je to více než  10, je to v každém případě  tzv. škoda velkého rozsahu. A podle toho vypadá sazba.

Ale Igor Stříž je na pochybách… A Parkanová i Staněk, ale především ti za nimi mají bene! Definitivně! Řečeno slovy  klasika  – vyšetřování skončilo zapomeňte!

Což je  dle mého názoru přesně  to, čemu je nutno se za každou cenu  bránit!  Ve vlastním zájmu!  Prostě nezapomenout.

Zejména proto,  že  ti, které nakonec  kauzy jako právě CASA a množství podobných, dostihli, dnes opět vládnou a rozhodně  si z toho případu ani v  nejmenším nevzali poučení. Stačí se podívat na  bohužel ministryni obrany  Černochovou. Jíž moje přezdívka  Kalamity  Jane  sedí  jako ulitá. Více než  jsem  kdy mohl tušit, když mne napadla….

Ta  v minulých dnech napsala  zpívající pudřence  osobní dopis. V souvislosti s ukončením případu těch letadel. Vypadá takto:

Výstřižek

Vím, že na  čtení ta faksimile není nic  moc, proto přidám klíčovou formulaci z klábosnice  Kalamity  Jane:

„S potěšením jsem přijala zprávu o osvobozujícím rozsudku Městského soudu v Praze. Tuto kauzu jsem vždy považovala a považuji za uměle vytvořenou a postup vyšetřovacích orgánů za hanebný. Za tristní a nepřijatelné považuji také fakt, že soudní spor trval deset let, což je v životě člověka příliš dlouhé období na to, aby ustál nátlak, stres, medializaci, ale i finanční a materiální náklady,“

Představte si, co si to ty  orgány dovolily!! Konat svou povinnost a  šetřit, zda  tahle republika neutrpěla  škodu velkého rozsahu. Jako že  z vyjádření NSZ Igora  Stříže vyplývá, že  utrpěla. Jen se nedá přesně kvantifikovat, jak velkou.

Moc dojemné jsou i ty větičky o tom, že  soudy probíhaly  celých deset let…..

Ano je to nepřijatelně  dlouho. O tom žádná. Ale proč to trvalo tak dlouho? Zdroje  udávají například  tohle:

Informace o vyšetřování nákupu se na veřejnost dostala v červnu 2012, kdy policie požádala o vydání Parkanové, tehdejší místopředsedkyně Sněmovny. O imunitu přišla v červenci 2012 (vzápětí rezignovala na místo ve vedení dolní komory), obžaloba byla k soudu podána po více než třech letech, v prosinci 2015. V září 2016 ještě Obvodní soud pro Prahu 6 vrátil kauzu k došetření, rozhodnutí ale zrušil městský soud, a tak případ v květnu 2017, skoro po pěti letech od obvinění, začal projednávat Obvodní soud pro Prahu 6.

Soud se v následujících letech zabýval výslechy desítek svědků, včetně bývalých ministrů Topolánkovy vlády a zástupců armády. Státní zástupce Jan Kořán dlouhodobě kritizoval způsob, jakým soudkyně Markéta Binderová řízení vedla, například to, že hlavní líčení svolávala jen jednou za několik měsíců, a to ještě na jediný den. Binderová se v mezičase pokusila z věci vyloučit, chtěla také kauzu vrátit k došetření.

Tak takhle pracoval prvoinstanční soud!  O druhoinstančním žádné informace nemám.Až na to, že  zproštění Parkanové i jejího fámuluse  Staňka   odůvodnil  tím, že  nepřijal odborný posudek, stanovující  výpočet vzniklé škody. Opět si dovolím citovat:

V červnu 2020 začal soud po svědcích vyslýchat znalce. Právníci obhajoby u soudu zpochybnili posudek firmy American Appraisal (AA), na kterém byla založena obžaloba. Odmítli způsob, jakým znalecký ústav stanovil obvyklou cenu strojů. Autoři posudku na svých závěrech trvali.

Takže  soud  nakonec  odmítl odborný posudek specializované firmy!!! Není to v poslední době  žádná  novinka. Nýbrž  zcela  častější praxe v  rozhodování  českých soudů. Zcela nedávno proběhla  kauza, kdy  si dokonce právě soud nechal vypracovat sám nezávislý posudek, aby  se  dostal důkazně  z tradičního rozporu  diametrálně  rozdílného vyjádření znalců obžaloby a  obhajoby, aby  nakonec onen „svůj“ třetí  posudek prohlásil za nevěrohodný a  podpořil obhajobu!

Netuším, kolik je v  téhle  zemi znalců a znaleckých organizací, schopných  vypracovat posudek pro dodávku vojenských transportních letadel, ale hádám, že  nejspíš  na jejich  sečítání  nebudou třeba  ani prsty jedné ruky.  Přesto  v druhé instanci ten posudek vůbec nezohlednili. A Igor  Stříž  říká  – škoda se stala, důkazy  jsou….

Na druhou strranu, právě  tohle je ten moment, který mne donutil sednout  za klávesnici a napsat tento text. Pamatujete si ještě  jméno Kristýna Kočí?

Ano jde o takovou drzou  ordinérní blondýnu, co se  stala poslankyní za  Bártovy Kecy veřejné. Pokud si to pamatuji dobře, snad dokonce vedla jejich  poslanecký klub. Proslula  několika eskapádami.

-postavila se proti  Bártovi

-pelešila se s tehdejší  šéfem poslanců ODS Petrem Tluchořem

-na veřejnost  unikly nahrávky  jejího rozhovoru s jinými dvěma spolustraníky – jistou Dobešovou a tehdy poslancem Víchem, v níž  popisuje jednak  situaci v Kecech veřejných, jednak tu Bártovu a pak především, jak připravují  s Tluchořem politický převrat. Tenkrát  naprostý dynamit, který ovšem s pomocí  věrných a jedině správných medií   – vyšuměl. Až  je všechny  smetla ona známá akce Šlachtova  útvaru na Úřadu vlády. Celý záznam toho rozhovoru najdete  ZDE.  Je to fakt  husté čtivo! Pro dnešní účel ale  z něj připadá jedna  jediná  důležitá  věta!

Mně je jedno, jestli Bárta ovládá celou policii, protože my držíme celou justici.

No, že by  drsná Kristýnka  držela justici, je  stopro vyloučeno. Takže  lze s  jistotou konstatovat, že  tu celou justici držela a  jak se zdá  – dodnes  drží ODS! Variantně  – možná UŽ ZASE drží.  Ale  spíše bych si vsadil na  svůj odhad. Stačí si totiž  vzpomenout  na  soudy  s Nečasovou a  soudkyni Královou. A pár  dalších podobných  soudních excesů. Don Pablo to jistí!

A  Kalamity  Jane  má tu drzost, na  oficiálním hlavičkovém dopisním papíru  napsat  Parkanové toto:

Tuto kauzu jsem vždy považovala a považuji za uměle vytvořenou a postup vyšetřovacích orgánů za hanebný. Za tristní a nepřijatelné považuji také fakt, že soudní spor trval deset let,

Což znamená, že je to také  postoj ČESKÉHO STÁTU! Ona si přisvojila právo mluvit  za vás i za  mne.

Žádný  div, že  následně  vylezl z díry  obhájce  Parkanové -Tomáš  Sokol. U něhož doslova a  do písmene platí, že mu nic lidského není cizí. Profesně  určitě.

Takže  čteme titulky jako:

Dokonalá ostuda státu v kauze CASA. „Parkanové doporučím přísnost,“ říká Sokol

kde, kromě jiného, stojí i toto:

Sokol také uvedl, že bude mít s Parkanovou schůzku, kde projednají další postup. „Nemůže říct, co klientka bude požadovat. Za sebe ale říkám, aby v tomto směru byla hodně přísná,“

Tak Parkanová má být  hodně přísná  na stát? Na nás  všechny. A zejména na naše peníze?  Když  jen tak tak, resp. kdo ví jak, unikla flastru?

Ale ocituji z  toho článku ještě  něco, co  nelze  přejít mlčením:

Viceprezident Unie obhájců a člen představenstva České advokátní komory Lukáš Trojan dodává, že Parkanová nyní může žádat náhradu škody způsobenou trestním stíháním, náhradu nemajetkové újmy či omluvu. „Zde stát selhává, protože subjektem, u kterého se žádá nemajetková újma, je ministerstvo spravedlnosti. Způsob, jakým se ministerstvo vypořádává s podobnými případy je podle mého ostudný. Přiznává totiž směšné a bagatelní částky. Pokud vůbec,“ řekl pro Echo24 Trojan.

Ten také uvedl, že by se praxe mohla změnit s nástupem nového ministra spravedlnosti Pavla Blažka. „Je to extrémně ostudná praxe. U tohoto případu cítím, že by mohl být precedenční,“ dodal Trojan. Sám případ hodnotí tak, že se dostane do historie práva a judikatury jako odstrašující příklad. „Celý příběh stál na jediné věci, tedy zda měl být zadán znalecký posudek na tak unikátní plnění, jakým byly vojenské letouny. Pochybnosti od samotného počátku byly na místě. Fakt, že se to táhlo deset let je ale bezprecedentní,“ řekl Trojan.

Viceprezident  Unie obhájců  nám sděluje, že  celý případ stál na jediné věci  – ODBORNÉM POSUDKU!  A že je nanejvýš pochybné jestli UNIKÁTNÍ PLNĚNÍ – nákup čtyř  vojenských ér MĚL být vůbec NĚJAKÝ POSUDEK ZADÁN!!!!!

Neuvěřitelná drzost! Podle tohohle panáčka  jakmile půjde o unikátní nákup nebo případ /ani se neptám, kdo tu unikátnost  bude určovat/, pak NELZE PŘIPUSTIT ZNALECKÉ POSUDKY!!!! To jenom u kauz obyčejných kmánů. Ale když politici točí v kšeftech miliardy, či desítky miliard, tak to prrrrr! To je VŽDYCINKY unikátní záležitost!   Ale stát má, podle tohoto lumena zpívající pudřence klopit!! Přesně jako bájný  oslíček, co se  otřásá a padají z něj dukáty! A Sokol to vidí stejně. Mají nás  všechny , oprávněně, za  osly.

Tyhle dva  ještě nepustím. V celé kauze  za nimi stojí její speciální,  v českém právu do té doby nevídaná  věc! Lze totiž dohledat i toto:

Právníku Sokolovi hrozil trest kvůli Parkanové. Komora jej podržela

přetisknu jen perex:

Česká advokátní komora podržela Tomáše Sokola, obhájce exministryně Vlasty Parkanové v kauze CASA. Smetla totiž stížnost policejního rady Jiřího Mazánka, podle něhož Sokol porušil povinnosti advokáta, když klientce doporučil zveřejnit písemnosti z kauzy. Profesní organizace konstatovala, že Sokol byl nucen použít stejnou taktiku jako vyšetřovatelé, kteří informace „široce poskytovali“ veřejnosti.

Konkrétně  šlo o  to, že Parkanová zveřejnila v jistém okamžiku na svém webu první protokoly z výslechů obviněných, svědků a další písemnosti ze spisu ke kauze CASA, kde je obviněna z porušování povinnosti při správě cizího majetku a zneužívání pravomoci veřejného činitele. Vyšetřovateli Mazánkovi vadilo, že na veřejnost se kvůli tomu dostaly citlivé údaje a v září podal k advokátní komoře stížnost na obhájce exministryně Tomáše Sokola.

A ta  Mazánkovu stížnost na Sokola zamázla. A  Sokolem navržený a prosazený postup, který  představuje naprosto ojedinělé porušení procesních pravidel, posvětila. Stejně jako  nyní  jeho  nájezd na  státní pokladnu!  No není to exkluzivní demonstrace  fungujícího právního státu????

Přiznávám, že  mi trvalo několik dní, než mi došlo, jak konec  případu CASA  pojmout. Tak, aby  i ti, co zapomněli věděli, co a jak. Aby nešlo jen o moji  osobní interpretaci. Ale nakonec se  vše vyjasnilo. Na serveru Neovlivní. cz  totiž Sabina  Slonková  celý případ, velmi přesně a velmi hutně  shrnula:

Bradáčová: Trestní stíhání Parkanové bylo důvodné

Vrchní státní zastupitelství pokrylo práci policie i žalobce na kauze exministryně, která byla zproštěna obžaloby.

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová je přesvědčena, že policie ani státní zástupce v kauze exministryně obrany Vlasty Parkanové nepochybili. Postup svého podřízeného Jana Kořána a policisty Jiřího Mazánka, který dnes řídí elitní jednotku NCOZ, považuje za adekvátní.

“Považuji vedené trestní stíhání za důvodné,” uvedla v reakci na dotaz Neovlivní.cz Bradáčová. Jak dodala: “Zároveň však nezbývá než akceptovat závěry soudů, byť pro nás mohou být místy nepřesvědčivé. Pro pochopení celé věci je důležité se seznámit s obžalobou a rozsudky, kdy mediální zkratka nemůže nesporná fakta postihnout.”

Jak už jsme informovali, na svém postupu dodnes trvají jak Mazánek, tak Kořán. Soudy ale byly opakovaně zcela opačného názoru. A nyní se Vlasta Parkanová po dvanácti letech dočkala pravomocného rozhodnutí, že nezpůsobila žádnou škodu a při nákupu letounů CASA nespáchala žádný trestný čin. Stálo jí to kariéru i zdraví.

Zprošťující verdikt přichází pro Jiřího Mazánka a Jana Kořána v nejméně vhodnou dobu. Změnil se totiž poměr politických sil. Jejich zastánci zejména z hnutí ANO (Mazánek za Babiše získal post šéfa NCOZ) jsou v opozici či mimo Sněmovnu (ČSSD). A k moci se vrátily strany, jejichž zástupci s oběma muži měli v minulosti problém. Kořán kupříkladu poslal k soudu také Marka Dalíka.

Další, kdo se s vyšetřovateli příběhu dostal do konfliktu, byl Miroslav Kalousek. Tehdy řídil ministerstvo financí, ale před tím měl kdysi na obraně pod palcem právě zbrojní zakázky a Omnipol roky ovládaný jeho přítelem Richardem Hávou letouny CASA dodával coby prostředník. V roce 2012, kdy byla Parkanová obviněna, Kalousek zvedl telefon a pohovořil s vyšetřovatelem případu Mazánkem.

Zatímco Kalousek následně tvrdil, že šlo jen o předání informace o novém posudku, Mazánek do spisu založil záznam, že na něj politik vyvíjel nátlak. Kalousek mu podle jeho tvrzení řekl, že skončil. „Vyšetřovatel Mazánek mi řekl o kontaktu s ministrem Kalouskem a sdělil, že ho vnímá jako nátlak,” oznámil po rozhovoru s Mazánkem žalobce Kořán.

Kalousek interpretaci Mazánka označil za estebácké praktiky a lži. Za Parkanovou se ostatně od začátku bral i veřejně.

Vlasta Parkanová byla oblíbená politička, co se týče zbrojních zakázek ale rozhodně nebyla na ministerstvu tou rozhodující silou. Jak vyplývá z dobové korespondence, kterou zveřejnil před lety deník Mf Dnes, hlavní roli hráli úplně jiní lidé: konkrétně třeba náměstek ministra obrany za ODS Martin Barták.

A to moc dobře věděli i policisté. V obvinění Parkanové viděli šanci, jak konečně proniknout do pochybných zbrojních obchodů, které na ministerstvu obrany roky probíhaly a nedařilo se jim je rozplést. Detektivové doufali, že Vlasta Parkanová promluví.

Ostatně vyplývá to i z dobové citace týdeníku Respekt. “Pro policisty ovšem politička představuje klíčovou osobu. Právě ona by je mohla přivést na stopu dalších lidí z nejvyšších mocenských a stranických pater, pro něž mohla nevýhodný obchod s letadly CASA domlouvat. Zastavení jejího stíhání by jim zároveň znemožnilo právě tuhle vlivovou síť, která může sahat až do současné vlády, jednou provždy rozkrýt.”

Jenže se přepočítali. Parkanová nepromluvila a navíc se začala aktivně bránit. Zveřejnila všechny výslechy, aby si veřejnost mohla udělat obrázek sama. Vysloužila si za to pokutu a varování žalobce Kořána, že by také mohla skončit ve vazbě. “Policejní orgán zvažuje vazbu,” prohlásil v rozhovoru pro Lidovky. Po vlně kritiky svá slova mírnil, že šlo o “teoretické zvažování”.

Každopádně případ Parkanové policisty ve vyšetřování politických okolností armádních zakázek nikam neposunul. A tak nezbylo, než jej dohrát do konce.

Tolik Sabina  Slonková. Kterou nelze  v  žádném případě považovat za někoho, kdo chce škodit současné vládní koalici a politikářům s ní jakkoli spjatým, například minulostí, jako Parkanová.

Nicméně  její  článek vnáší do celé kauzy Parkanová jasné světlo! Jednak vedle  Igora  Stříže i český  Catanni v  sukních Lenka Bradáčová, jasně  konstatuje, že  ona za  stíháním Parkanové a  Staňka nekompromisně stojí, že  pro stíhání  je dostatek důkazů, ale že naprosto není srozuměna s tím, jak je vyhodnotily soudy.

Za druhé a především -Sabina  Slonková  brilantně  připomíná nejdůležitější  okamžiky  celé kauzy především Kalouskův  sprostý útok na vyšetřovatele Mazánka během vyšetřování, atd.atd.

A také  velmi polopaticky  deklaruje, proč  tak činil a  o co všechno se v tomto případu hrálo. A vlastně hraje  dodnes!

Věty o tom, že  přes  Parkanovou existovala šance  rozkrýt podezření na  mnohamiliardové  machle  na ministerstvu obrany. Pokud by byla promluvila. Proto ten Kalouskův  útok na policii. Nikdo z pomazaných, čí spíše umazaných,  si tenkrát nemohl být ničím jist. Zejména pokud  by  skutečně nafasovala  štráf!

Vedle toho Slonková  zmiňuje, že  dvojice  policista  Mazánek, státní zástupce Kořán dostala  do tepláků pravomocně   Dalíka kvůli Pandurům.  Dalík i když, řečeno s  Ivanem Langerem neblahé paměti sice  „bručel , nicméně  kamarádi se mu postarali jednak o opravdu fešácký  kriminál a také  o předčasné propuštění. Detaily  viz Kosa

Řepka není Dalík a Dalík není Řepka!

Jen aby nepromluvil!!!  Za žádnou cenu. A  u Parkanové si ze  stejného důvodu předsevzali,  že  ta nesmí být odsouzena  vůbec. Takže  nyní to uhráli definitivně  tak jak, potřebovali!  Tohle je  výsledek kauzy  Parkanová. Pudřenka sice  zpívala, ale jen Bushovi. Nikoliv policii.

Právě včas!  Na obraně  čekají největší nákupy  v historii  České  republiky. Jednak nákup pásových BVP  pro těžkou brigádu, k tomu se rozhodne o letadlech pro české letectvo a také se připravuje tendr na  nové tanky. Tedy jestliže jmenujeme  jen ty  finančně  nejnáročnější akvizice. Něco kolem  150 miliard, hrubě  počítáno!

To tak aby nějaký policajtík či státní zastupitelík kalil vodu, když  jde o takovýhle liz a oni přece leží na  té justici! Proto to doporučení  Sokola a Tomana, aby  Parkanová  šla tvrdě po státu.  Prostě  jde o vytvoření precedensu, aby  si  policie  i státní zastupitelství  ne  dvakrát,, nýbrž 10x  rozmyslely, než  zase nějaké zbrojní dodávky začnou zkoumat.    Protože jim před očima  bude okamžitě  blikat:

„Celý příběh stál na jediné věci, tedy zda měl být zadán znalecký posudek na tak unikátní plnění, jakým byly vojenské letouny. Pochybnosti od samotného počátku byly na místě.

A také vědomí, že  soudy posudky   tím i celou jejich ostatní práci spláchnou  do klozetové mísy! To vás potom okamžitě přejde  chuť  něco šetřit a komplikovat  si život!

Tohle  je  konečný účet  za  osvobození Parkanové a  Staňka!!!!

Ano, už  znovu vylézají z  děr a  řekl bych, že  jsou ještě  drzejší než minule. Viz Černochová.

Ale  jde o  účet bez hostinského. Nepochybně  ti samí hodlají ulovit  Babiše. Na  Čapák a  další věci. Definitivně jej odklidit. Jenže mohou  vzít jed,  že  právě  Babiš i jeho právníci bedlivě  sledovali  případ  CASA  i  počínání soudů a  soudců.  A  nepochybně si z něj vzali  zásadní procesní poučení.

Dnes už  si jsem jistý  tím, že možná do prezidentských voleb se stihne podat  na Babiše u soudu  žaloba. Snad i  začne prvoinstanční soudní řízení. A tím to skončí.  Žádný rozsudek, natož pravomocný, nepadne.   Takže  Babiš  nakráčí na Hrad. Soudný člověk  se tomu nepodiví! Nebude proč.

I tohle patří k definitivnímu konci  soudů o letadla  CASA.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.