Traces left within – NDT opět online

Nizozemský soubor Nederlands Dans Theater připravuje nový taneční triptych, který bude kromě živé prezentace v divadle rovněž streamován online na webu divadla, a to ve dnech 3. – 5. února 2022.

NDT Season Book 2021/2022. Foto Rahi Rezvani.

NDT Season Book 2021/2022. Foto Rahi Rezvani.

Program Traces left within představí dvě světové premiéry – jednu z dílny Marca Goeckeho (1972), druhou vytvořila Marina Mascarell. Ty doplní dílo Toss of a Dice Jiřího Kyliána z roku 2005 inspirované stejnojmennou básní Stephana Mallarmého a sochami Susumy Shingu.

Goecke působí v NDT od sezóny 2013/2014 jako jeden z residenčních choreografů, pro hlavní soubor NDT 1 vytvořil v minulosti díla jako Woke up Blind, Garbo Laughs či Thin Skin, pro NDT 2 pak Midnight Raga nebo The Big Crying.

„Nemohu se dočkat, až se vrátím do svého druhého domova, kterým je Haag. Místní tanečníci okamžitě vědí, co hledám a společně budeme moci opět vytvořit náš společný vesmír,“ vyjádřil se před začátkem příprav Goecke.

Mascarell jako choreografka působí převážně v NDT a Mercat de Flors v Barceloně. V minulosti vytvořila A Hefty Flood pro NDT 2, s hlavní skupinou NDT 1 spolupracuje poprvé a nizozemské tanečníky popisuje jako „zvídavé bytosti, které jsou zvědavé na to, jak je naše společná práce posune coby skupinu i umělecké individuum.“

Přenosy Traces left within jsou naplánovány na 3., 4. a 5. února vždy ve 20.15 středoevropského času. Livestream bude možné po zakoupení vstupenky v ceně 15 eur sledovat na webu divadla.

Zdroj: NDT

Témata článku

Jiří KyliánMarco GoeckeMarina MascarellToss of a DiceTraces left within

Nederlands Dans Theater

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: