Covid-19 zvýšil zájem Čechů o vitamínové doplňky a přípravky na ochranu zdraví

Česko má dobře zásobený trh kvalitními produkty nejen zahraničních, ale i vlastních výrobců vitamínů, výživových doplňků a dalších farmaceutických přípravků posilujících obranyschopnost organismu. Sahají po nich jak příznivci, tak odpůrci očkování, které je hlavním pilířem oficiálního boje proti koroně. Ani jeden z názorových táborů ale nezpochybňuje význam zásobení těla vitamíny, stopovými prvky a dalšími účinnými látkami. V první řadě preventivně, ale i na podporu případné terapie.

Jedním z úspěšných hráčů na tomto trhu je společnost Herb-Pharma Corporation s.r.o., která už více než desetiletí vyrábí ústní a nosní spreje VIROSTOP na bází přírodních polyfenolů. Spotřebitelé důvěřují těmto produktům, jimž klinické testování na zahraniční odborném pracovišti potvrdilo preventivní účinek proti onemocnění covid-19. Zároveň totéž platí o jejich schopnosti preventivního působení proti chřipce typu A a B. Nejnověji společnost dodává VIROSTOP kromě ústních a nosních sprejů také ve formě pastilek – pro ty, kterým může původní způsob užívání činit problémy.

Užívání VIROSTOPu se čím dál více rozšiřuji nejen v rámci Česka a sousedních zemí, ale v celé EU a dalších regionech, například v jihovýchodní Evropě. Prodeje tohoto produktu, které výrazně narostly už v průběhu roku 2020, pokračovaly v růstu také v roce 2021, kdy dosáhly na domácím českém trhu objemu 140.000 kusů.

Herb-Pharma: Rozšiřování výroby i exportu

"Trh s volně prodejnými přípravky během pandemie výrazně rostl. Nárůst prodejů produktů VIROSTOP registrujeme od léta 2020 a tento nárůst stále pokračuje," potvrzuje Ondřej Michlo, jednatel firmy Herb-Pharma Corporation s.r.o. "Nejvyšší prodeje máme stále v Maďarsku, Česku a na Slovensku. Nejvyšší růst v posledních měsících máme v Polsku, i když zatím v nižších číslech," konstatuje.

Farmaceutická společnost Herb-Pharma chce svoje výrobky dostat i na další trhy mimo EU. "Aktuálně se VIROSTOP prodává v EU a nejnověji jsme získali registraci v Turecku a Srbsku. Pracujeme na registraci v USA a Ruské federaci," říká Ondřej Michlo. Všechny nové registrace i žádosti o registraci přípravku obsahují potvrzení účinku proti onemocnění covid-19, stejně tak jako proti virům chřipky typu A a B. Šéf Herb-Pharma do budoucna nevylučuje ani možnost poskytnutí licence na výrobu VIROSTOPu jiným farmaceutickým společnostem, které by jej mohly dodávat na vzdálenější zahraniční trhy.

Na vysoký zájem o ústní spreje VIROSTOP společnost Herb-Pharma reagovala také rozšířením výrobních kapacit svého závodu. Ty během uplynulých dvou let narostly až pětinásobně.

Zájem o přípravky pro zdraví roste po celém světě

Růst prodeje vitamínů a doplňků na podporu zdraví je celosvětovým fenoménem. Například v USA podle průzkumu Rady pro zodpovědnou výživu (CRN) rostla jejich spotřeba mezi lety 2020 a 2021 o desítky procent. Z nejpoužívanějších vitamínů a doplňků vedl pomyslný žebříček vitamín C, jehož užívání se v Americe zvýšilo v období podzimních měsíců 2021 meziročně o 52 procent. U vitamínu D to bylo 40 procent a u zinku 22 procent. V USA vitamíny podle CRN běžně užívá až 80 procent obyvatel, takže "tyto produkty jsou v současnosti mainstream".

Kontakt:

Erika Daňková

e-mail: dankova@primetime.sk

Klíčová slova ČR-léky-koronavirus-trh-firmy-Herb-Pharma

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.