BK MLADÁ BOLESLAV

Po dvou venkovních duelech zase doma. Boleslav přivítá Moru

27. 1. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Základní část se blíží do finiše a boj o nejlepší umístění před vyřazovací fází vrcholí. Bruslaři si v zápase se Zlínem zabojovali a po dvou porážkách brali tři body. To ale nestačí, tabulka je stále proměnlivá a ani účast v předkole není jistá. O další výhru se Středočeši pokusí zabojovat v pátek 28. ledna proti Olomouci. Úvodní buly je ve ŠKOENERGO Aréně naplánováno na 17:30.

Sedmička za sedmičku

Bruslaři si nepovedený zápas proti Ocelářům vynahradili. Po inkasovaných sedmi brankách v Třinci si zastříleli ve Zlíně. Potřetí v roce 2022 skóre jejich zápasu obsahovalo číslo sedm, avšak poprvé stav vyzníval lépe pro Mladou Boleslav než pro soupeře.

Hodně divokou podívanou utkání se ševci nabídla již úvodní pasáž, ve které padlo hned šest gólů. Čtyřikrát se trefili Středočeši a dvakrát Zlínští. Prostřední dějství už bylo poněkud mírné, Bruslaři navýšili rozdíl na tři trefy. V závěru ale orchestr pod taktovkou hostů pokračoval a dvěma góly pečetili výhru 7:2. „Do utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme hodně produktivní. Dali jsme rychle tři góly, a to určilo ráz zápasu. Zlín pak vždy snížil, ale nám se podařilo vždy výsledkově odskočit, což bylo velmi důležité. Ve třetí třetině už jsme si zápas pohlídali,“ komentoval souboj trenér Pavel Patera.

Středočeši tímto zápasem prolomili sérii proher ve venkovních zápasech. Doposud naposledy zvítězili na půdě Olomouce, pátečního soupeře, a to 10. prosince v poměru 4:3.

Hanáci stále drží naděje na předkolo

Letošní sezona Hanáků je plná výkyvů. Vstup do nového roku měli kohouti povedený. Nejprve zvítězili na ledě Liberce po prodloužení, poté doma vynulovali Zlín. Poslední čtyři zápasy nedopadly podle představ a Hanáci z nich urvali pouze bod, a to proti Karlovým Varům, se kterými prohráli 3:4 v prodloužení.

Ve středu 26. ledna se v rámci 43. kola střetli rozjetým Dynamem, kterému podlehli 0:3. „Myslím si, že jsme odehráli dobrou první třetinu. Ve druhé třetině jsme nešťastně inkasovali z takového závaru. Měli jsme stejné šance, ale bohužel jsme je neproměnili. I za stavu 0:1 jsme si vytvořili příležitosti, ale znovu jsme ztroskotali v koncovce,“ vyjádřil se k prohře trenér Jan Tomajko.

Olomouckým tak nyní náleží s 52 body jedenáctá pozice. Jenže udržet se do dvanáctého místa bude ještě obtížné. Oba týmy (Karlovy Vary a Litvínov) mají 51 bodů a oproti kohoutům zápas k dobru. Na desátou Kometu jim momentálně chybí sedm bodů.

Kanadské bodování v režii Káni, ale jaká je slabina Olomouce?

Produktivitu týmu vede 36bodový Jan Káňa (13+23), o bod za ním je David Krejčí (17+18) a trojici uzavírá Lukáš Nahodil (6+14). V olomoucké kleci se střídá dvojice gólmanů. Nejvíce zápasů odchytal Jan Lukáš, který je boleslavským fanouškům známý, neboť ve středočeském klubu působil v sezoně 2016/17. Ovšem v posledních duelech dostává více prostoru Branislav Konrád, který po devíti zápasech drží úspěšnost zákroků nad hranicí 93 %.

Kohoutům se nedaří oslabení, v této disciplíně okupují až poslední příčku. Zhruba každá čtvrtá početní nevýhoda končí inkasovanou brankou. Na druhou stranu ve více jak 21% úspěšností přesilových her se Tomajkův výběr řadí do první pětky.

David Krejčí tahounem a olympionikem

Od září oblíká dres Mory a láká fanoušky na její zápasy. David Krejčí se po několikaletém působení v Bostonu přesunul zpět do nejvyšší soutěže, kde ve 35 letech ukazuje své hodnoty. Právem mu náleží prvenství v hodnocení nejlepšího hráče utkání celé ligy a není divu, že se objevil na soupisce národního týmu pro nadcházející olympijské hry.

Vzájemná utkání

Celky se letos setkaly už třikrát, dvakrát se z výhry radovali Olomoučtí. V prvním duelu zvítězili 3:2 po nájezdech, podruhé vynulovali Bruslaře a vyhráli 2:0. V posledním střetnutí se ale zadařilo Středočechům, kteří uhájili těsný výsledek 4:3.

Sestava z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Hanousek – Lunter, Fořt, Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – Flynn, Najman, Kousal – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí, Bambula – Kusko, J. Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil, Burian – Nahodil, Michal Kunc.

×
Dnes v 18:00 | DOR
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice