Horoskop: Který pohyb je pro vaše znamení nejlepší? Odborník odpovídá

od Šárka Cvrkalová
3 minuty čtení
horoskop
Zdroj: Shutterstock

Zdravý pohyb je důležitý. Někomu stačí pravidelné procházky na čerstvém vzduchu, jiný zase potřebuje kolektivní sport, bez kterého by se neobešel, další zase rád posiluje, aby nevypadl z kondice. Pro každé znamení je vhodný jiný typ pohybu a podle odborníků jsou právě tyhle sporty a cvičení vhodné pro vás.

„V astrologii je důležité identifikovat proudění energií, které naše tělo přijímá a vydává,“ vysvětluje na zahraničním webu astrolog Brad Williams. „Pohyby hvězd a planet jsou velmi podstatné a každé znamení má díky nim jiné potřeby. Proto jedni milují posilování, jiní si ale raději zaplavou,“ dodává.

Beran – bojové umění

Pro Berany je nejvhodnějším sportem nějaké bojové umění. Je jedno, zda budou chodit pravidelně boxovat, nebo se zapíší do kurzů karate. Tato energická a tvrdohlavá znamení se často hádají a mají sklony k vybuchování a projevování hněvu ve fyzické rovině. Proto je pro ně nejideálnější vybíjet si energii pravidelně tím, že do něčeho pořádně kopnou nebo udeří.

Býk – posilování paží

Býk je obvykle fyzicky i psychicky silný jedinec, který ale sám sobě potřebuje neustále dokazovat, že na něco má. I když ho ostatní obdivují, on má tendence se podceňovat. „Když Býk pravidelně posiluje, večer ze sebe má vždy dobrý pocit, je na sebe hrdý a ví, že pořád ještě dovede zamakat na 150 %. Díky tomu si udržuje zdravé sebevědomí,“ objasňuje Williams.

Blíženci – tenis

Blíženci jsou znamením, které k sobě obvykle potřebuje nějakého partnera, aby dokázalo vydat energii naplno. Sporty pro jednotlivce je nebaví a kolektivní sporty jsou zase pro Blížence moc komplikované. Proto se pro ně skvěle hodí třeba tenis (nebo stolní tenis, badminton), na který si zajdou pravidelně s přáteli, vydají nějakou tu energii a ještě si skvěle popovídají a pobaví se.

Rak – jóga

Raci jsou empatičtí jedinci, kteří často bývají oporou pro druhé. Mají proto v hlavě příběhy lidí ze širokého okolí a musí nějak uvolnit především svou mysl. Jóga je skvělým sportem, u kterého si protáhnou tělo, udělají něco pro fyzické zdraví, zároveň ale také duševně posílí a budou i nadále schopni vydávat velké množství emocí a naplno vnímat každého člověka, který si k nim přijde postěžovat se svým problémem.

Lev – zumba

Na první pohled se možná zdá, že pro sebevědomého Lva je zumba něco podřadného. Pravdou ale je, že pokud se lidé tohoto znamení v kurzu podívají kolem sebe, uvědomí si, že daleko více než toho, kdo předcvičuje, si lidé všímají jeho. Protože je v tanci dobrý. A přesně to Lvům vyhovuje. Hýbat se, bavit se a zároveň být obdivován ostatními.

Panna – pilates

Pilates je jednoduché protahování svalů, které zajistí dostatečný pohyb a rozproudění krve v těle, zároveň se ale nejedná o nic fyzicky náročného, ale spíše o klidné cvičení. Přesně to potřebují Panny. „Lidé narození v tomto znamení jsou křehcí, na divoké sporty je moc neužije, jsou spíše duševně založení. Pilates je pro ně ideální,“ hodnotí odborník.

Váhy – fotbal

Váhy mají společenského a týmového ducha. Hodí se pro ně nejvíce fotbal, protože dostanou příležitost si pořádně zaběhat na velkém hřišti, zároveň ale musí spoléhat na spoluhráče a plánovat s nimi strategii. Pro Váhy je sport nejen tělesnou záležitostí, ale také možností, jak si procvičit mozek a jak ukázat ostatním, kdo v týmu vymýšlí ty nejlepší kroky vedoucí k úspěchu.

Štír – crossfit

Štíři jsou perfekcionisté. Potřebují mít vše dokonalé. Proto je pro ně crossfit tím pravým cvičením. „Pokud by štír boxoval, bude mít pocit, že nezapojil nohy. Pokud by běhal, bude naštvaný, že neposiloval ruce. Crossfit je účinným sportem, při kterém se do posilování zapojí celé tělo. A to tihle jedinci ke spokojenosti potřebují,“ píše Williams.

Střelec – turistika

Střelci jsou dobrodružné povahy, takže chtějí prožívat stále něco nového. Všechno v jejich životě pro ně musí být požitkem a den, ve kterém se nepodívají na nějaké nové místo, je pro ně ztraceným. Proto je pro ně vhodná turistika. V pracovní dny se mohou jenom rychlochůzí projít po městě, o víkendech a ve volnech pak vyrazit do hor na neznámá místa na pořádnou túru.

Kozoroh – běh na dlouho trať

Kozoroh je člověk, který chce stále překonávat sám sebe. Když se mu jednou něco podaří, je na sebe hrdý, když mu to ale podruhé nevyjde, je nespokojený. Nechce být lepší než ostatní, chce být lepší než jeho minulé já. Proto je pro něho běhání po večerech ideální. Stačí si trasu nastavit tak, aby v pondělí uběhl třeba dva kilometry, postupným zvyšováním cíle ale v pátek uběhne kilometrů pět.

Vodnář – cyklistika

Vodnář miluje přírodu, příliš ho ale nebaví chodit na procházky, protože k tomu postrádá společnost. Na kolo ale klidně vyrazí i sám. Po cyklostezkách někde mezi poli, po lesních cestách, na kterých se může zastavit a chvíli odpočívat v mechu. Domů se pak vrací příjemně unavený a naplněný dobrým pocitem ze dne stráveného v přírodě.

Ryby – plavání

Ryby mají již ve svém názvu lásku k vodě. Pravidelné plavání jim pomůže protáhnout svaly, shodit třeba nějaké to kilo a také se pořádně uvolnit. Navíc je pro ně také skvělým způsobem, jak překonávat sebe sama. Podobně jako Kozoroh, i Ryby rády zvyšují své limity. A počet bazénů, které uplavou, se tak může každý den měnit.

Zdroj: byrdie.com

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články