„Naposledy jsem vás viděl, když jsem vám přišel dát domovní prohlídku,“ řekl Šlachta ministrovi a předal mu petici

27.01.2022 16:22

Představitelé hnutí Přísaha dnes předali do rukou ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) petici, ve které žádají prověření všech covidových státních zakázek. Před ministerstvem na ně čekalo zhruba 30 příznivců a zástupců médií. Ministr slíbil předání petice všem možným orgánům

„Naposledy jsem vás viděl, když jsem vám přišel dát domovní prohlídku,“ řekl Šlachta ministrovi a předal mu petici
Foto: Hana Brožková
Popisek: Robert Šlachta

Na ministerstvo spravedlnosti za Pavlem Blažkem vyrazil předseda Robert Šlachta spolu se svými místopředsedy Tomášem Sochrem a Jaroslavem Pelcem. Šlachta nejdříve upozornil na dnešní datum. „27. dubna byla Přísaha založena a 27. ledna jsme tu znova,“ uvedl.  
 

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí
Hnutí Přísaha sbíralo podpisy již od 12. dubna. Stalo se tak poté, co poslanci zamítli návrh, aby byly všechny smlouvy, které byly uzavřeny v době nouzového stavu, veřejně dostupné. Ti však chtěli, aby zůstaly dále utajované a nespadaly pod kontrolu.  
 
Zároveň byla také odeslána informace o petici všem 200 poslancům s požadavkem, aby se připojili ke zřízení parlamentní vyšetřovací komise.
 
„23 344 podpisů napříč celou republikou. To je nemálo lidí, kteří ten stav za poslední dva roky vnímali trochu z jiného pohledu než jenom z toho zdravotnického a epidemiologického. Nouzový stav byl podle nás bezprecedentně zneužíván,“ podotkl Tomáš Sochr.
 
Následoval telefon a ministr Blažek si přišel petici osobně převzít. „Když jsme se viděli naposledy, tak to bylo na Úřadě vlády, když jsem vám přišel dát domovní prohlídku,“ poznamenal vtipně Šlachta při pozdravu ministra. 
 
„Chceme, aby se utanovila vyšetřovací komise, aby nezůstalo mezi občany další OKD. Aby se řeklo, zda se tady kradlo nebo nekradlo. Abychom jasně věděli, co se tam stalo,“ uvedl Šlachta. 
 
Blažek petici převzal a slíbil předání všem možným orgánům, včetně petičního výboru.
 
„Na tomto požadavku podpořeném skoro 25 tisíci podpisy bude vidět, jak a kterým poslancům záleží na názoru občanů,“ uzavřel Sochr. 
 

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…