Piráta měsíc před životním zápasem zlomila nemoc, Kincl si neodpustil malé rýpnutí

Piráta měsíc před životním zápasem zlomila nemoc, Kincl si neodpustil malé rýpnutí Samuel Pirát Krištofič - Štvanice | zdroj: Profimedia

Koronavirová pandemie bohužel stále řádí, navíc si vůbec nevybírá, takže samořejmě zasahuje i do života profesionálních bojovníků. Pouhý měsíc před soubojem o pozici šampiona střední váhy se s onemocněním musí porvat Samuel Krištofič.

Na Instagramu svým fanouškům prozradil, že se momentálně necítí moc dobře. “Nechápu to, nemocný nebývám. A teď mě to tady láme ze strany na stranu,” svěřil se včera večer. “Jsem zlomený jak oštěp, jak puška.” Kolegy ze Spartakus Fight Gymu tedy evidentně nějaký čas neuvidí.

Na vyjádření velmi rychle zareagoval jeho nadcházející soupeř Patrik Kincl. Jemu se ovšem projev příliš nepozdává, dokonce naznačil, že by si Pirát zasloužil Oscara za herecký výkon. “Hodně lidí si tím sajrajtem prošlo, a nešlo o žádné drsné fightery, ale že by takhle fňukali na sítích? WTF!!!” rýpnul si v krátkém komentáři.

Kincl dodal, že i on sám si COVID-19 zažil, snad i z toho důvodu nabídl “Pirátovi” jednoduché doporučení. “Mám to také za sebou, zrušil jsem několik akcí, zalehl jsem do postele, držel hubu a vrátil se pomalu zpět do přípravy. Udělej to samé!!!”

Zdravotní komplikace se u Krištofiče bohužel objevují poměrně často. Během svého působení v Oktagonu řešil například potíže se zády, po zápase s Robem Pukačem dokoncem zvažoval, že ukončí kariéru. Jednou z variant byla operace, té se ale vyhnul díky intenzivní fyzioterapii.

Zranění přišlo také před turnajem Oktagon 22, kde ho očekával Alex Lohoré, Krištofič si ovšem potrhal kolenní vazy. I tenkrát se vyhnul operačnímu sálu, postačila rehabilitace. Stoprocentní nebyl ani v souboji o prozatímní titul s Marcinem Naruszczkou. Jednak nestihl absolvovat plnohodnotnou přípravu, hlavně ale nastupoval se zraněnými žebry, která mu způsobovala velkou bolest. Tehdy pomohly obstřiky, v zápase pak naštěstí pro něj zafungoval i adrenalin.

Do turnaje Oktagon 31 mnoho času nezbývá, je tedy otázkou, jak dlouho bude zákeřná nemoc Piráta trápit a jak se podepíše na jeho fyzičce. COVID-19 už dokázal zkomplikovat kariéru celé řadě prvotřídních bojovníků, na domácí scéně můžeme jmenovat třeba Martina Budaye. Trable s návratem do přípravy měl také hvězdný Khamzat Chimaev, čečenský zápasník měl obrovské problémy s dýcháním, dlouho se dokonce zdálo, že bude muset ukončit kariéru. Doufejme tedy, že se Krištofič brzy oklepe a dotáhne přípravu do úspěšného konce.

Zdroje:  Patrik Kincl - Instagram , Samuel Krištofič Instagram

Nejnovější články