S námi vyhraješ Stanley Cup, řekli Kings Doughtymu. Odehrál 1000. utkání

 Drew Doughty.
Drew Doughty. (Autor: SITA/AP)
Daniel Vágner|28. jan 2022 o 10:11

Stal se 359. hráčem, který na tento milník dosáhl.

Píše Daniel Vágner, český korešpondent blogu Oh my Hockey, ktorého autorské články uvádzame v pôvodnom českom znení.

NEW YORK. V nočním utkání mezi Los Angeles Kings a New York Islanders slavil výhru hostující celek, když domácí Islanders porazil 3:2. Prosadili se Byfield, Athanasiou, Barzal, Kempe a Cizikas.

V témže utkání dosáhl Drew Doughty na metu, o které se spoustě hráčů jen sní. Dvaatřicetiletý obránce nastoupil do svého 1000. zápasu základní části NHL, čímž se stal 359. hráčem, který na tento milník dosáhl. Zároveň také prvním ze skupiny hráčů, která šla na draft v roce 2008.

NHL tento úctyhodný výkon oceňuje slavnostním předáním stříbrné hokejky, jelikož ale Králové hráli v New Yorku a nikoli v domácím prostředí, proběhne tato ceremonie pravděpodobně až v noci z 15. na 16. února, kdy LA doma hostí Edmonton.

Doughty během tisícovky utkání dosud nasbíral 558 bodů za 129 gólů a 429 asistencí. Dalších 51 bodů si připsal v 84 zápasech vyřazovacích bojů.

Boje o Stanleyův pohár ale bere NHL za samostatnou soutěž, zápasy a body v nich získané se tedy do statistik základní části nepočítají.

Dvojka draftu

Rodáka z Londonu v kanadské provincii Ontario si v roce 2008 vybrali Los Angeles Kings jako celkovou dvojku draftu za Stevenem Stamkosem. Jak tomu většinou bývá, i v tomto případě média spekulovala, zda půjde první Doughty nebo Stamkos. V LA ale měli jasno.

„Byl pro nás nejlepším hráčem ročníku,“ řekl Mark Yannetti, jeden z vedoucích skautingového oddělení. „Byli jsme tehdy v přestavbě a chtěli jsme začít budovat od obranných řad. Není to nic proti Stevovi, je také generační talent. Já bych ale zkrátka bral vždy raději rozdílového obránce než útočníka.“

Když tedy Tampa vzala z prvního místa Stamkose, bylo rozhodnuto definitivně. Doughtyho na pódiu kromě Yannettiho uvítal také Mike Futa či Dean Lombardi, tehdejší generální manažer Kings.

Ten mladému zadákovi přímo na pódiu špitl do ucha památnou větu: „Ty s námi jednoho dne vyhraješ Stanley Cup, hochu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»S námi vyhraješ Stanley Cup, řekli Kings Doughtymu. Odehrál 1000. utkání