Číňané nominovali bývalé Oceláře i čtveřici, která hrála ve druhé lize

Foto: Twitter 鳳凰網 Ifeng

28. ledna 2022, 10:57

Adam Bagar

Čína odkryla pětadvacetičlennou nominaci na domácí olympijský turnaj v Pekingu. Figurují v ní jen hráči Kunlunu, který už šestým rokem působí v Kontinentální lize.

Trenér Ivano Zanatta, jenž v minulosti působil i v pražském Lvu jako asistent, má ve výběru jenom devět hráčů, kteří se narodili v Číně. Hned jedenáct nominovaných pochází z Kanady, čtyři ze Spojených států amerických a jeden z Ruska.

Jsou mezi nimi i bývalí třinečtí útočníci – Američan Cory Kane a Kanaďan Ethan Werek. Kane hrál za Oceláře v sezoně 2016/17 a za 44 zápasů nasbíral 23 bodů (13+10), Werek o dva roky později přispěl k titulu 32 body (19+13) v 51 utkáních.

V nominaci je i syn legendárního Chrise Cheliose

Dalším zajímavým jménem v nominaci je syn americké legendy Chrise Cheliose Jake, který si v minulosti krátce zahrál za Detroit. Do NHL nakoukli ještě brankář Jeremy Smith, obránce Ryan Sproul nebo útočníci Brandon Yip a Spencer Foo.

Z devíti rodilých Číňanů si čtyři zahráli na českých kluzištích. Gólman Pcheng-fej Chan, bek Žuej-nan Jen i forvardi Ťia-ning Kuo a Sü-tung Siang působili v sezoně 2019/20 ve 2. lize v týmu China Golden Dragon pod taktovkou Jiřího Šejby.

Čínu, která na MS hraje o tři výkonnostní stupně níže, čeká pod pěti kruhy těžká zkouška. Do domácího turnaje vstoupí ve čtvrtek 10. února proti USA, dva dny nato změří síly s Němci a skupinu A zakončí v neděli 13. února proti Kanaďanům.

Nominace Číny na ZOH v Pekingu

Brankáři:
Pcheng-fej Chan, Paris O'Brien, Jeremy Smith (všichni Kunlun, KHL).

Obránci:
C'-meng Čchen, Pcheng-fej Čang, Jake Chelios, Jason Fram, Denis Osipov, Ty Schultz, Ryan Sproul, Zach Yuen, Žuej-nan Jen (všichni Kunlun, KHL).

Útočníci:
Ce-sen Čang, Parker Foo, Spencer Foo, Ťia-ning Kuo, Cory Kane, Žu-ti Jing, Luke Lockhart, Sü-tung Siang, Juncheng Yan, Ethan Werek, Tyler Wong, Brandon Yip, Peter Zhong (všichni Kunlun, KHL).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz