Moje šťastná hvězda

Stačí herec mladší partnerce?

Pomyslný vrchol své kariéry si užívá MARTIN FINGER (51).Ovšem za jakou cenu. Doma na něj totiž čeká partnerka BARBORA VRÁBLÍKOVÁ (35) s malým synem.


Skloubit práci a rodinu je vždycky velmi těžké, zvláště pro herce, které jejich práce navíc baví. O tom, jak náročné je dostat se na vrchol kariéry a nezanedbávat při tom své nejbližší, by mohl Martin Finger (51) vyprávět dost možná i dlouhé hodiny.


Z herce, který hrál povětšinou jen epizodní role, je televizní hvězda, a přestože je před kamerou jako ryba ve vodě, v rodinném životě údajně trochu tápe.


Někdy je to na zhroucení


Jak dlouho mu ještě bude mladší partnerka Babora Vráblíková (35) tolerovat jeho téměř celodenní směny? Představitel Evžena Šmýda z nekončně Ulice se nijak netají tím, že je workoholik, který svou práci upřímně miluje. Natáčení seriálu ho zaměstnává podobně jako divadlo.


S Lindou Rybovou hraje v seriálu Ulice.

Před rokem totiž získal místo uměleckého šéfa Činoherního klubu, což v praxi znamená, že je na tom s časem hůř než kdy dřív. Zatímco herec se údajně tetelí blahem, protože mu vydřená kariéra jenom vzkvétá, doma už to tak veselé zřejmě není.

Na rodinu mu totiž podle všeho už moc času nezbývá, pětiletého synka sotva vidí a partnerka Bára by si nepochybně zasloužila také více jeho pozornosti. Herec si zřejmě uvědomuje, že svou rodinu v tomto ohledu dost zanedbává, zatím si ale, zdá se, nemůže pomoct.

Práce je jeho život a vzdát se jí asi není snadné. „Někdy je to na zhroucení. Pořád se někam přesouvám…,“ svěřil se Finger, který vstává prý už v půl páté, aby si procvičil texty, pak běží natáčet, jako šéf divadla má nějaké pochůzky, odpoledne rozhlas nebo načítání audioknihy apod.

Odpočívá v metru

A aby toho nebylo náhodou málo, večer ho čeká ještě představení. „Taková hezká osmnáctihodinová směna,“ přiblížil svůj pracovní den. Herec se tak patrně jen otočí ve dveřích své domácnosti, kde na něj čeká rodina.

Ovšem je tu ještě jedna věc, na kterou by měl myslet, a to je jeho věk. Finger sice tvrdí, že ví, že by to neměl přehánět, neumí ale sundat nohu z plynu. „Ale umím třeba po chviličkách odpočívat v metru nebo v tramvaji,“ směje se a dodává, že zavře oči na dvě tři stanice a pak zase hurá do víru pracovních povinností.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden