InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chybí nám větší hlad po vítězství, říká vimperský útočník Pavel Samohejl

Pavel Samohejl, útočník HC Vimperk. , Autor: Jan Petráš

Pavel Samohejl, útočník HC Vimperk.     Autor: Jan Petráš

VIMPERK – Stejně jako minule vstřelil poslední branku svého týmu, ale ta stačila jen na zmírnění konečné porážky. Hokejisté Vimperka, kteří už pravidelně nastupují v oslabené sestavě, neprožívají šťastné období. O všechny body přišli čtyřikrát za sebou, naposledy se Soběslaví, což je vzhledem k bojům o elitní osmičku krajské ligy velikou čárou přes rozpočet. Pavel Samohejl však věří, že se podaří jeho mužstvu brzy sérii přerušit. Nejlépe hned poslední lednovou neděli, kdy se od 17 hodin na vimperském ledě představí Strakonice. „Nemůžeme si už dovolit ztrácet body, tak snad po závěrečné siréně budeme spokojenějším mužstvem,“ doufá útočník, pro něhož bude nedělní souboj prestižní, jelikož dříve oblékal strakonický dres.

Začátek utkání se Soběslaví byl jako z hororu. Hostům stačilo pouhých 166 sekund k tomu, aby vstřelili tři branky a de facto rozhodli o své výhře. Co se stalo, že jste měli tak špatný start?

Bohužel musím souhlasit. Nedokážu si tak špatný vstup do zápasu vysvětlit. Navíc ještě doma, byla to ostuda.

Je těžké se po tak ledové sprše vracet zpátky do zápasu?

Ano a už se nám to bohužel nepovedlo, prohráli jsme o tři branky. Po první třetině, kterou jsme prohráli vysoko 1:5, to bylo hodně těžké…

V poslední části se vám podařilo rychle smazat ztrátu na tři branky. Co chybělo k tomu, abyste Soběslav potrápili ještě více?

To se nám sice podařilo, ale to byla spíše kosmetická úprava. Soběslav se už nikam nehnala a zkušeně si svůj náskok pohlídala. Chybí nám větší hlad po vítězství.

V utkání jste měli několik přesilových her, ale podařilo se vám využít jedinou. Čím je to dáno, že se vám při nich nedaří?

Přesilové hry nás trápí po celou sezonu. Myslím, že někdy až moc vymýšlíme, místo toho, abychom šli do zakončení.

Přestože už krajskou ligu hrát nechtěl, tak nakonec trenér Milan Řehoř oblékl vimperský dres a během dvou zápasů zaznamenal dva góly a tři asistence. Jak vnímáte jeho přínos na ledě?

Milan si své starty připsal kvůli tomu, že nám chybělo více hráčů. Myslím, že se s tím popral solidně.

Strakonice, to bude váš další soupeř. Jak se na zápas s týmem, jehož barvy jste také hájil, těšíte a může pro vás být plus, že derby nemívá favorita?

Na zápas se Strakonicemi se samozřejmě těším, ale nevím, jestli na to můžeme takhle koukat. Nemůžeme si už dovolit ztrácet body, tak snad po závěrečné siréně budeme spokojenějším mužstvem.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace