Hlavní obsah

Rychlobruslařka Kuršová skončila na MSJ šestá na 3000 m

Šesté místo obsadila rychlobruslařka Zuzana Kuršová na mistrovství světa juniorů v Innsbrucku v závodě na 3000 metrů. Stejně jako v pátek na poloviční trati zvítězila Nizozemka Jade Groenewoudová.

Foto: Pavel Novák

Česká rychlobruslařka Zuzana Kuršová - ilustrační foto

Článek

Kuršová, která byla na patnáctistovce čtvrtá, za ní tentokrát zaostala o 9,42 sekundy. Na třetí Japonku Mio Takahašiovou ztratila osmnáctiletá česká reprezentantka necelou sekundu. Stříbrnou medaili získala stejně jako na 1500 metrů další nizozemská závodnice Evelien Vijnová, která na oválu pod širým nebem startovala ve dvojici s Kuršovou.

Česká reprezentantka, která předloni vybojovala stříbro na olympijských hrách mládeže v Lausanne v závodu s hromadným startem, před týdnem v Innsbrucku slavila velké úspěchy ve Světovém poháru juniorů. V závěrečných závodech seriálu vybojovala svěřenkyně trenéra Petra Nováka dvě zlaté a dvě stříbrné medaile. V této sezoně už debutovala i v seniorském Světovém poháru a začátkem roku se představila i na mistrovství Evropy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.