Hudební divadlo Karlín [Velká scéna]

Sestra v akci

Premiéra: 19.10.2017 | 2:45
Podle stejnojmenného filmu scénáristy Josepha Howarda a režiséra Emile Ardolina. Překlad a dramaturgie: Adam Novák. Scéna: Martin Černý. Kostýmy: Linda Boráros. Hudební nastudování: Kryštof Marek. Choreografie: Pavel Strouhal. Dirigenti: Kryštof Marek, Chuhei Iwasaki, Martin Kumžák. Režie: Antonín Procházka.
Poslední uvedení: květen 2023.
Muzikálová komedie podle slavného stejnojmenného filmu s Whoopi Goldberg v hlavní roli. Barová zpěvačka Deloris se musí před zločinci ukrýt do kláštera mezi řádové sestry. Příchod Deloris však dosud poklidný klášterní život zásadně naruší a vnese do něj řadu nečekaných novinek a komických situací...
D10+  

inscenace již byla stažena z repertoáru

Hudební divadlo Karlín
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
69 %
69611000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 70 %
Jiří Landa 70 %
Iva Bryndová 70 %
Michal Novák 70 %
Volby

Hodnocení (65)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  70 %
30.1.2022 | 1127 hodnocení
+ souhlasím
Celkem povedený odpočinkový muzikál. Hudebně se podařily hlavně sborové písně, i když jsou vzájemně zaměnitelné. L. Bílá se do role Deloris typově hodí, nijak tu nevadí, že zpěvačka tak trochu hraje sama sebe. Největší hvězdou je pro mě ovšem V. Příhodová jako sestra Mary Roberta, která ční pěvecky vysoko nad ostatními. Kdykoliv se děj odehrává v klášteře, je to celkém zábavné, horší je to s komediálními scénami, ve kterých trojice kriminálníků pátrá po Deloris. (více v článku na blogu)
Jiří Landa  70 %
22.3.2018 | 3026 hodnocení
+ souhlasím
Role Deloris typově odpovídá naturelu L. Bílé, která ji hraje s evidentním nadšením, což se odrazilo i na jejím výkonu, který je po všech stránkách přesvědčivý. V roli matky představené zaujala S. Nálepková, M. Písařík postavu policisty chvílemi zbytečně přehrával, především během komediálních výstupů. Celkově však odvedl slušnou práci. Solidní výkon V. Noida Bárty, i když v muzikálu nemá tolik prostoru. P. Číčel měl v roli monsignora značné rezervy. Jako celek ale inscenaci považuji za zdařilou, přestože v akčnějším a invenčnějším režijním podání by tento muzikál zazářil jistě mnohem víc.
Iva Bryndová  70 %
30.10.2017 | 540 hodnocení
+ souhlasím
Po letech konečně hra v HDK, která se mi líbila. Muzikálu ubližuje několik hluchých míst a absence hitů podobného kalibru, jaké proslavil film. Strašný je překlad do češtiny. Choreografie nepřináší nic nového, ale baví, efektní scéna. Nejzábavnější jsou části v klášteře, kdy se hlavní hrdinka skrývá mezi jeptiškami a jejich vystoupení. Obsazení se obecně hodně (posouzeno po zhlédnutí téměř všech alternací) povedlo. Bílá je prostě Bílá, žádná Deloris, ale "Deloris" si užívá a není to zdaleka tak zlé, jak by mohlo být. (Výrazně zaujali: Pazderková, Dulava, Tomeš, Příhodová, Šampalíková ...)
Michal Novák  70 %
24.10.2017 | 1152 hodnocení
+ souhlasím
Na scénu HDK vtrhl energický muzikál zápletky jednoduché, zato velký svým tématem: je o svobodě a svobodném myšlení. Takové dramaturgii tleskám. Soulová hudba uchvátí a nepustí (zvučení na špičkové úrovni). Libreto i hudba jsou postavené tak, že nemůže vzniknout „očekávaná“ one woman show, každá z postav má svůj velký prostor (pěvecký, pro komediální číslo atp.). Interpretačně tak diváky fascinuje nejen Lucie Bílá, ale i třeba Iva Pazderková či talentovaná Vendula Příhodová. Střídmá režie slouží celku. Škoda jen, že dynamické choreografie jsou spíše estrádní než pro muzikálové divadlo.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Guildenstern  60 %
27.4.2023 | 437 hodnocení
+ souhlasím
Chytře vystavěná oddychovka. Kdyby repertoár HDK nabízel i něco náročnějšího, neřeknu nic... I když se L. Bílá opravdu neobtežuje postavě Deloris vtisknout něco dalšího, než jsou běžně viděné šarže vyplývající z jejího naturelu, nutno přiznat, že její nasazení je obdivuhodné a zpěv stále perfektní. Vděčný prostor pak muzikál nabízí i V. Vyoralové a P. Břínkové, slabiny v intonaci zamrzí u S. Nálepkové a B. Šampalíkové. Trio zločinců trpí špatným režijním vedením, Roman Tomeš se nám, podle mě, začíná trochu "kazit". Standardně slabý překlad A. Nováka a místy překvapivě hlučná přestavba scény.
Formanka  70 %
1.10.2021 | 16 hodnocení
+ souhlasím
Moc hezké výkony herců,ale představení nebylo úplně dynamické. Každopádně jsem nebyla zklamaná
Leopold  70 %
30.9.2021 | 17 hodnocení
+ souhlasím
Fajn muzikál s kvalitní choreografií.
Kdo čeká oddychovku, ten se jí dočká. Kdo čeká závažnou přemýšlecí inscenaci, ať radši zůstane doma :)
Taboreo  40 %
30.7.2021 | 35 hodnocení
+ souhlasím
Neurazi, nenadchne. Videno na letni scene v Letnanech.
JáraTym  90 %
2.11.2020 | 31 hodnocení
+ souhlasím
Tento muzikál mě VELMI mile překvapil. Hlavní role je pro Lucií Bílou, jak ušitá a proto si jí plně vychutnává, což ovšem platí i o Ivě Pazderkové, která s plnou vervou dokázala že není jen "blbá blondýna" ale že umí dobře hrát jakékoli situace, ale hlavně, umí zpívat. Krom všech ostatních výkonů, musím ovšem velmi vyzdvihnout Báru Fialovou, kterou sice Bílá (svým zjevem) lehce utlačuje, ale v druhé polovině nás plně přesvědčila, že si zaslouží divákův potlesk daleko víc. Při jejím zpěvu mi několikrát nastupovala slza do oka. Show broadwayského střihu.
Žíža  70 %
8.1.2020 | 70 hodnocení
+ souhlasím
Po pro nás nevyvedeném Času růží tentokrát v Karlíně zamířili správně do černého. Ne příliš komplikovaný (a obecně známý) děj je prokládán skvělou hudbou a vše šlape jak má. Někomu asi bude vadit, že v muzikálu nenajde on známé hity s filmu, ale do důsledku je to jen plus. Velmi dobře se podařilo, aby se nejednalo o one man (women) show a prostor dostaly i ostatní postavy, nejen Lucka Bílá. Skvělá byla Iva Pazderková, Roman Tomeš, Markéta Procházková... No a kapitolou sama pro sebe je pak Pavla Břínková - její rap je prostě boží :-)
Takže za nás by bylo hodnocení na cca 75%.
Klarinka90  70 %
1.12.2019 | 7 hodnocení
+ souhlasím
Čekala jsem od muzikálu víc,když jsou dlouhou dobu dopředu vyprodány nejlepší místa. Chyběly výraznější písničky, první část byla zdlouhavější
až ta druhá byla lepší.
Sidmax  90 %
4.5.2019 | 24 hodnocení
+ souhlasím
Krásně zazpívané, zahrané i zatančené a s velmi povedenou scénou. Muzikál jsem si náležitě užil, Lucka Bílá tomu prostě umí dodat tu svoji energii. Stejně tak Martin Písařík, který si občas do textu vložil něco svého a tím pobavil nejen publikum, ale i kolegy na jevišti. Supr představení, od začátku do konce.
RaB  80 %
28.4.2019 | 360 hodnocení
+ souhlasím
Pokud čekáte vážný existenciální muzikál, tak na to nechoďte... je to hravé, barevné, zábavné. Nemá to ani nic společného s filmem (po hudební stránce), je to velmi dobré zpracování broadwayské verze.
V roli Deloris září mimo Lucie Bílé (které ale nehraje, je jen sama sebou) i M. Procházková, která mě přesvědčila o dost víc. Komu však celé představení patří je Mary Roberta v podání V. Příhodové (alt. B. Fialová také skvělá).
JéHá  60 %
10.3.2019 | 37 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Plusy:
Pěvecké výkony (Bílá, Pazderková, Trapl, Příhodová).
Scéna.
Orchestr.

Mínusy:
Herecké výkony (Bílá, Písařík).
Překlad.
Absence hitů.
Trafalgaros  30 %
20.1.2019 | 34 hodnocení
+ souhlasím
Zklamání.
Teddy  80 %
2.1.2019 | 284 hodnocení
+ souhlasím
Muzikál nastudovaný primárně pro Lucii Bílou, která zde vystupuje v hlavní roli, což ji logicky upřednostňuje před ostatními. Zpívat umí, o tom není pochyb, komediální talent má také, tak proč nebýt za hvězdu. Dobře se zde prosadily ještě Vendula Příhodová jako mladá jeptiška (velký pěvecký talent) a Pavla Břínková (její hvězda ještě nezapadla, obdivuji její temperament). Líbily se mi sborové scény a kostýmy byly také pěkné.
Lucinkapes  40 %
4.12.2018 | 5 hodnocení
+ souhlasím
Bohuzel zklamani. Zadna znama hudba z filmu. Prvni pulka slaba, druha lepsi. Luci Bila je profik, ale cekal jsem od toho neco jineho.
Monty70  80 %
2.12.2018 | 254 hodnocení
+ souhlasím
Výpravné představení. Nesrovnávejte s filmem. Pro fanoušky Lucky Bílé doporučuji.
DivadelniFan  80 %
4.11.2018 | 342 hodnocení
+ souhlasím
Sestra v akci mě rozhodně nezklamala, bavil jsem se, ale viděl jsem už lepší díla. Oceňuji především energii všech účinkujících, na kterých bylo vidět, že je jejich role baví. Lucie Bílá v hlavní roli využila svůj specifický humor a hodil se sem, pěvecky jako vždy velmi dobrá. V dalších rolích zaujali I. Pazderková, M. Písařík a V. Vydra. Po cca 3 letech jsem jel znovu kvůli M. Procházkové v titulní roli. L. Bílá hraje samu sebe, ale Procházková byla Deloris! Naprosto profesionální a bezchybný muzikálový výkon! Představení povznesla ještě výš!
Romana35  90 %
30.9.2018 | 320 hodnocení
+ souhlasím
Muzikál se mi moc líbil, nápaditá scéna, dobré kulisy, povedená choreografie, výrazné kostýmy. Role Dolores Lucii Bílé sedla. Z naší alternace velmi dobrá Světlana Nálepková, Jaromír Dulava, Roman Tomeš a vyzdvihnout musím pěvecký výkon Venduly Příhodové v roli sestry Roberty. Potěšila Pavla Břínková. Noid Bárta zaujme svým charismem. Celkově hodnotím muzikál jako velmi podařený.
Antonio  80 %
30.9.2018 | 120 hodnocení
+ souhlasím
Byl jsem 28.9. Nejvíc mě překvapila Vendula Příhodová byla super zpěv velký talent. Lucie Bílá zpěv bezkonkurenční bez ní by to nebylo asi ono. Martin Písařík moc fajn překvapil... Iva Pazderková umí zpívat pochvala, Václav Vydra fajn, Trapl průměr, řádové sestry pohodička ...Ale musím říct, že něco tomu chybělo proto dávám nějaké to procento dolů vše jsem věděl jak to bude dál.
MIR  30 %
21.4.2018 | 56 hodnocení
+ souhlasím
Slavné písničky z filmu zde nehledejte :(. Dějově mdlé. Jednotlivé postavy nejsou vůbec přesvědčivé. Velké zklamání. Pokud chcete vidět pořádné představení s Luckou doporučuji Carmen.
AlenaK  50 %
25.3.2018 | 14 hodnocení
+ souhlasím
Byla by to jistě příjemná komedie, kdyby zúčastnění herci hráli, to se ale ve většině případů nekoná. Vinu vidím nejen v obsazení, ale i režii. Lucie Bílá je opět Lucií Bílou, jenom ne Deloris. Všem dost snižuje efekt neskutečně pitomý překlad. Vyzdvihla bych Martina Písaříka, Světlanu Nálepkovou a Vendulu Příhodovou. Skvělý orchestr, ten jediný je v Karlínském divadle vždy na spolehlivě vysoké úrovni!
LucieK  100 %
27.1.2018 | 19 hodnocení
+ souhlasím
Opět perfektní muzikál. Skvělé zpracování,které nezaostává za zahraničními produkcemi. Opět perfektní orchestr, taneční company, zpěváci ve sboru a jednoznačně představení drží výborná Lucka Bílá.
Fedorocko  80 %
13.11.2017 | 746 hodnocení
+ souhlasím
Mě si líbilo moc a to i přes trošku exhibicionismu Lucky v druhé půli. Ale herecky byla prima.A její zpěv není potřeba vyzdvihovat.Celkově příjemný muzikál.
Jackmartas  90 %
9.11.2017 | 116 hodnocení
+ souhlasím
úspěšný muzikal podle stejnomého filmu. Za mě zpracovaní vyborné, akorát nevýhoda, že víte jak to dopadne. Na muzikál jsem zašel kvůli Lucce Bílé, která byla fámozní a byla to její show. Za zmínku stojí výkon i Martina Pisářika, který mile překvapil. Standing ovation mluví za vše.
Čiko  60 %
31.10.2017 | 1079 hodnocení
+ souhlasím
55. Pravda je, že je to asi nejlepší počin, ve kterém jsem Lucii Bílou viděl. Na druhou stranu s ní mám pořád tentýž problém... Když začne mluvit, je to tragédie. Tady konkrétně má mluveného textu naštěstí minimum. Taneční čísla s company jsou dost ledabylá, zpěvu není co vytknout, ale to nestačí... Chování při děkovačce nebudu komentovat, ale trochu pokory by neškodilo...
Suchyi  30 %
27.10.2017 | 12 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
A zase ta Bílá, Bílá by neměla být do muzikálů obsazována. Zpívá hezky, ale jak už tady mnozí psali, plete si divadelní hru (muzikál) se svým vlastním koncertem. Jsou mnohem lepší zpěvačky a herečky než je ona. Celkově muzikál působí tak nějak zvláštně. Najde se pár vtipných momentů, ale přeci jen má očekávání byla nenaplněna.
PavelK  70 %
24.10.2017 | 221 hodnocení
+ souhlasím
Nejlepší inscenace HDK za posledních pár let. Skvělá hudba, nerušící funkční výprava a především dobře napsaná odpočinková komedie. Vytknout lze slabší choreografie a velice špatný překlad A.Nováka. Režie vychází z Broadwaye a nic nového nepřináší. Lucie Bílá se na premiérách zatím držela na uzdě a nebyla to její one man show a po několika letech jsem ji viděl i HRÁT a TANČIT. Z ostatních výkonů musím pochválit především Ivu Pazderkovou, Jaromíra Dulavu, Markétu Procházkovou, Romana Tomeše a Vendulu Příhodovou, která přezpívá i paní Lucii.
Martin21  40 %
21.10.2017 | 456 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Představeni mi evokuje atmosféru hudebni show, nikoli divadla. Místy nudné, chytlavé jsou sborové zpěvy jeptišek. Pro mě špatná S. Nálepková a mužské trio gangu. Hodně přeřeků, špatný zvukař! Z herců vyniká jen V. Vyoralová - úžasná-)!. Lucie Bílá určitě není za Deloris, ale za sebe, a to je opět ten největší problém, avšak nemohu ji odepříz alespoň dobrý pěvecký výkon. Rád bych viděl Markétu Procházkovou v této roli, myslím, že by to celé mělo jiný spád-).
Rejpalka  70 %
20.10.2017 | 206 hodnocení
+ souhlasím
Fakt, že hlavní představitelka není černoška, není v ČR relevantní tolik jako v USA, kde černá jeptiška v klášteře v 70. letech představovala jistou kontroverzi. V převážně ateistickém Česku je pak obsazení LB dokonalým reklamním tahem HDK. I přes absenci hitů známých z filmové verze je muzikál velmi chytlavý, scény s jeptiškami pobaví a pozornější divák si najde i nějaké skryté poselství. Lucie Bílá je klasicky za Lucii Bílou, což už ale nikoho nemůže překvapovat. Celkově jde o povedenou zábavu, kde kromě Bilé dokážou vyniknout i představitelky sester (V. Vyoralová nebo skvělá P.Břínková).
Divadelnik  30 %
19.10.2017 | 138 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Musíme souhlasit s předešlým názorem, L.Bílá na tuto roli nemá.Uznáváme jí jako zpěvačku, ale po herecké stránce nedá Deloris tu pravou šťávu. Při děkovačce jsme nevěřili vlastním očím její vynucený potlesk.Nespletla si divadelní představení s koncertem? Ozvučení muzikálu příšerné-při sborových scénách nebylo vůbec rozumět, naštěstí při řeči dobře. Urban,Sobotka,Ryšavý jedním slovem šašci.V první půlce se vyskytlo několik přeřeků u hlavních učinkujících(Bílá,Vydra).Po muzikálu Čas růží další nepovedená inscenace v HDK i když diváci jsou spokojeni/stačí jim vidět hvězdy a né výkony/. 18.X.17
honzy  30 %
19.10.2017 | 283 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Sister Act po karlínsku aneb jak udělat z Hany Zaňákové afroameričanku.Chybou dramaturgie HdK je uvést Sestru..a nemít vhodnou hl.představitelku.LB role vůbec nesedí,nestačí mít jen černou kudrnatou paruku a pěvecky tlačit na pilu.Navíc muzikál má plytkou zápletku a neustálé opakování sborových scén jeptišek nudí.(navíc sbory nejsou sezpívané)Dobrý výkon podal R.Tomeš mile překvapila V.Vyoralová.Trapně vyznělo trio Urban-Sobotka-Ryšavý.V.Bártovi role zločince též vůbec nesedla.Přidáme-li nepřekvapuj.režii A.Procházky,špatný zvuk,máme pochybnou show,kterou si HdK mohlo odpustit.Předpr.18.10.17
Kim69  30 %
21.10.2017 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Paní Lucie děs a hrůza. Tato role může být pro Vás vysněná,ale zatím pro ostatní to musí být horor. Divadlo Karlín ve Vašem diktátu se dostává někam kam divadlo nepatří.Na koncertní pódia,kde Vaše vystoupení lidé miluji je to v pořádku, ale Vaše chování s vynucenim potlesku je nepatřičně. Lituji skutečné hvězdy divadla (Kozderková, Vlková, Macků, Duchková, Břínková opět skvělá)
.Každý má dělat na co stačí a Vy prostě na tuto roli nejste ta pravá. Je to jistě zklamaní pro diváky, kteří nejezdí jen na Lucii Bílou, ale na celé představení.
Della  30 %
21.10.2017 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Do divadla jsme prichazeli s velkym ocekavanim, odchazeli pak s velice rozporuplnymi pocity. Notoricky znamy pribeh pro uchvaceni divaka potrebuje mimoradne vydarenou hudbu a perfektni herecke i zpevacke provedeni. Ani jedno se nekonalo. Az na par (a to doslova) pisnicek velice nudny, nezazivny muzikal, kde celou dobu cekate kdy se to konecne rozbehne az to pak skonci a vy jste radi, ze muzete domu. Velke zklamani...
Antrey  40 %
3.11.2023 | 82 hodnocení
Applejuice  60 %
8.1.2023 | 358 hodnocení
Mr.Schaffer  80 %
6.2.2022 | 63 hodnocení
Mol1111  70 %
30.1.2022 | 19 hodnocení
Lucas89  80 %
14.11.2021 | 35 hodnocení
HodnaTeta  70 %
17.8.2021 | 177 hodnocení
Lera  80 %
6.8.2021 | 76 hodnocení
Valmez  100 %
31.7.2021 | 501 hodnocení
Etfu  60 %
8.10.2020 | 65 hodnocení
Leafeltova  80 %
19.2.2020 | 132 hodnocení
Burgermiky  70 %
25.1.2020 | 28 hodnocení
Mapinho  70 %
3.1.2020 | 40 hodnocení
Michaela70  40 %
28.12.2019 | 42 hodnocení
Hanichka  90 %
11.11.2019 | 52 hodnocení
Xlucianka  70 %
24.10.2019 | 27 hodnocení
Miarono  70 %
24.9.2019 | 22 hodnocení
Marja  80 %
24.9.2019 | 20 hodnocení
Davez  80 %
10.4.2019 | 96 hodnocení
Len11  80 %
14.2.2019 | 14 hodnocení
Marketa1991  100 %
10.2.2019 | 20 hodnocení
Zakmilda  90 %
1.2.2019 | 14 hodnocení
Michelle97  80 %
23.1.2019 | 143 hodnocení
Aneta Věžníková  80 %
29.12.2018 | 100 hodnocení
Maybe  60 %
4.12.2018 | 91 hodnocení
Iveta314  80 %
3.12.2018 | 21 hodnocení
Lenkad  70 %
2.12.2018 | 70 hodnocení
Simplyclare  60 %
16.10.2018 | 28 hodnocení
Mikika  90 %
10.4.2018 | 65 hodnocení
Adelakle  80 %
19.3.2018 | 36 hodnocení
JosefLapka  100 %
10.9.2022 | 4 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.