Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nemocnice Znojmo se po čtvrt roce vrací k plánovaným operacím

Nemocnice Znojmo od pondělí postupně začne s plánovanými operacemi, které na čtvrt roku zastavila kvůli nárůstu počtu pacientů s nemocí covid-19. Řekla to mluvčí nemocnice Petra Veselá. Umožňuje to pokles hospitalizovaných pacientů s covidem. Zatímco loni v listopadu měla nemocnice skoro sto těchto pacientů, nyní je jich šestadvacet. Nejvíce lidí čeká na ortopedické operace, jako jsou náhrady kloubů, čekací lhůta je podle Veselé přibližně rok.

Nemocnice zastavila plánované operace 9. listopadu. „Pacienty k plánovaným výkonům začneme přijímat v pondělí. Začínáme postupně. Stále sledujeme vývoj nemocnosti mezi personálem, abychom byli schopní zajistit akutní péči," uvedla Veselá.

Plánované zákroky se týkají ortopedie a chirurgie, které vyžadují následnou intenzivní péči. „Na ortopedické výkony čeká více než pět set pacientů. Čekací doba je přibližně dvanáct měsíců," uvedla Veselá. Podle ní se lhůty obecně prodloužily. „Například operace žlučníku měla před pandemií čekací lhůtu čtyři až šest týdnů, nyní je to více než pět měsíců," řekla Veselá.

Plánované operace omezily nebo zastavily všechny nemocnice v zemi. Některé se k plánovaným zákrokům v posledních týdnech pomalu vrací. Příkladem je Fakultní nemocnice Brno nebo Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. V nemocnicích v kraji je k dnešku 236 pacientů s covidem. Loni v listopadu a prosinci se jejich počet pohyboval kolem devíti set.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Nemocnice Znojmo

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Znojmo, pacient, Petra Veselá, Nemocnice Znojmo, COVID-19, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Znojmo se po čtvrt roce vrací k plánovaným operacím  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.