Litoměřice mají další mladíky, včetně navrátilce z Kanady

Martin Böhm | Foto: Martin Voltr

Prvoligový lídr z Litoměřic se potýká s marodkou, a (nejen) proto za něj nastupují další mladí hráči. O koho jde?

Už tři zápasy (0+1) odehrál v uplynulém týdnu obránce Martin Böhm, který přitom zahájil ročník daleko od Česka – v týmu Winnipeg Ice v kanadské Western Hockey League. „Porvu se o tam místo a budu chtít dosáhnout na týmový i individuální úspěch,“ říkal v červenci bek, jenž rostl především v liberecké akademii a zahrál si i za Benátky nad Jizerou.

Cíl mu však nevyšel. Po patnácti duelech za Winnipeg (0+2) byl vyměněn do amerického Seattlu, jenž hraje stejnou soutěž, tam však vinou zranění nenastoupil ani jednou a vrátil se domů. Nyní získal místo v projektu Dukla.

Stejně jako on, o místo v reprezentační dvacítce se bude rvát i Dominik Soukup. Ten letos nastoupil už za šest týmů! V závěru ledna mu skončilo hostování v pražské Slavii, kde odehrál šest utkání za áčko a vydatně bodoval v juniorce (11 / 6+14), která se ale ani s jeho přispěním v tabulce nezvedla.

Jen co se tedy vrátil do Plzně, obratem ho v pondělí povolaly Litoměřice, kde už nastupoval loni. V probíhající sezoně navíc startoval i za Ústí nad Labem... Jeho hlavním cílem pro nadcházející měsíce bude každopádně zisk juniorského titulu s indiány, pro něž by cokoli jiného bylo jasným zklamáním.

O rok starší, a tedy už bez vidiny mládežnické reprezentace, je další útočník Filip Sachr. Kladenský junior nasbíral mezi posledními Rytíři 14 bodů (8+6) ve 21 zápasech, za Stadion si nyní zahrál podruhé.

Stejný počet utkání má za sebou i 22 letý Jan Tlačil. Syn známého trenéra se navzdory výrazné produktivitě v mládeži zatím neprotlačil do velkého hokeje; loni nastoupil dvanáctkrát za Ústí, ale jinak patří mezi výrazné osobnosti druhé ligy. V Příbrami střílí téměř gól na zápas a jen těsně se ve skupině Jih nevejde do elitní desítky bodování.

Den před uzávěrkou přestupů si ale za Litoměřice zahrál proti Přerovu trochu překvapivě ještě 21letý Tomáš Křehlík. Poslední dvě sezony totiž nastupuje za konkurenční Třebíč, kde letos ve 28 zápasech bodoval pětkrát (1+4).

Bílé hvězdy přitom neohlásily, že by v jejich kádru skončil. Křehlík má na kontě i čtyři extraligové starty za Karlovy Vary – v každém ze čtyř posledních ročníků jeden.

Tomáš Křehlík

Tomáš Křehlík | Foto: Markéta Křížová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz