Renault uvede na trh řadu elektrických vozů

foto Elektrický Renault Mégane.

Tuzemské zastoupení Renault a Dacia připravuje podle generálního ředitele Zdeňka Grunta na letošní rok české premiéry několika plně elektrických vozů obou těchto značek.

Nejprve na trh dorazí plně elektrický Renault Mégane. Ten se bude nabízet souběžně se stávající generací tohoto rodinného vozu, přičemž do něho se nadále budou montovat jak spalovací motory, tak rovněž plug-in hybridní ústrojí.

Elektrický Mégane bude dostupný výhradně s karosérií hatchback (původní Mégane existuje také jako kombi i sedan). Zákazník však bude mít na výběr dvě velikosti baterie (40 a 60 kWh) a různé výkonové verze motorů. Zákazníci si pro něj budou moci přijít do autosalonů v květnu či v červnu.

Ve stejnou dobu začne být k mání rovněž elektrická verze malé dodávky Kangoo. “Myslím, že přichází v pravý čas, protože ze strany firemních zákazníků začínáme pociťovat poměrně značný zájem o takový typ elektromobilu,” sdělil Grunt.

Třetím nově uváděným elektrickým vozem se stane užitková verze malého rodinného SUV Dacia Spring. Verze Cargo přijde o místa pro zadní dva cestujícíc a díky tomu vznikne dostatečně prostorný nákladový prostor. Počítá se s tím, že tento vůz budou chtít využívat především různé rozvážkové služby.

V roce 2023 počet značek skupiny Renault v České republice rozšíří sportovní Alpine. I ta bude mít ve své nabídce postupně několik elektromobilů.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 13.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je pondělí 13. května 2024

Očekáváme v 03:00 7°C

Celá předpověď