Domovská stránka Seznamu má vlastní šéfeditorku. Stala se jí Tereza Strnadová

Hana Holubová 1. února 2022

Editorský tým nejnavštěvovanější stránky českého internetu, www.seznam.cz, posílila od února Tereza Strnadová. Zkušená novinářka a dosavadní reportérka Hospodářských novin se stává šéfeditorkou domovské stránky.

Strnadová povede interní tým editorů domovské stránky a bude mít na starosti koordinaci mezi všemi obsahovými weby, které se na ní zobrazují. „Mám radost, že k nám do týmu přichází takto zkušená novinářka, která prošla novinovými, webovými i televizními redakcemi. Jejím úkolem bude koordinovat informování o hlavních událostech dne v rámci celé domovské stránky Seznam.cz,“ říká šéf obsahu homepage Ondřej Tolar.

„Být šéfeditorkou nejnavštěvovanější webové stránky v Česku je samozřejmě obrovská odpovědnost. Těším se na spolupráci a věřím, že společně budeme homepage ladit tak, aby byla stále kvalitnější,“ komentuje svůj nástup do Seznamu Tereza Strnadová.

Počet prokliků do obsahových webů umístěných na domovské stránce Seznam.cz vzrostl za poslední dva roky o 54 %, denně je na ní zveřejněno přes 1 500 článků, desítky videí a podcastů, pod články se za jeden den objeví přes 70 000 diskuzních příspěvků. Letos plánuje česká internetová jednička i spuštění vlastní blogovací platformy Seznam Medium.

Kdo je Tereza Strnadová

Tereza Strnadová vystudovala žurnalistiku na Masarykově univerzitě v Brně a svou kariéru začínala jako redaktorka brněnského Deníku Rovnost. Pět let pracovala v deníku MF DNES, dva roky jako politická reportérka v celostátní redakci. Poté sedm let působila na pozici reportérky České televize, nejprve v Událostech, poté v pořadech 168 hodin a Reportéři ČT. Poslední dva roky psala investigativní reportáže do Hospodářských novin.

Tereza Strnadová
Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích