InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Týden hokeje se povedl, Vimperk hlásí sedmnáct nováčků

 Autor: HC Vimperk

    Autor: HC Vimperk

VIMPERK – Pojď hrát hokej. Takový název nese náborová akce, která se koná v rámci celorepublikového projektu Týden hokeje. Ve středu 26. ledna proběhla i na zimním stadionu ve Vimperku, kde se tentokrát nesla ve slavnostnějším duchu. Tamní klub ji totiž připravoval ve spolupráci s Českým hokejovým svazem. Účastníky akce uvítal maskot Českého hokeje a náborové akce Pojď hrát hokej PUK a společně s ním dorazil i českobudějovický rodák František Mrázek, bývalý extraligový hokejista Pardubic, Plzně, Kladna a Českých Budějovic. Ten přijel místo avizovaného trenéra českobudějovického Motoru Jaroslava Modrého.

Akce byla určena především malým dětem ve věku čtyř až osmi let, které mají zájem se naučit bruslit a hrát lední hokej. Všechny po přivítání obdržely klíčenku, láhev, samolepky a jako bonus nálepkovou knihu Českého hokeje Legendy se nerodí přes noc. K zapůjčení byl rovněž reprezentační hokejový dres, se kterým děti absolvovaly své první krůčky na ledě.

Ještě předtím, než okusily led na zimním stadionu, byla pro ně připravena tři stanoviště mimo ledovou plochu, na nichž si vyzkoušely střelbu na branku, proběhnout slalom s hokejkou a tenisovým míčkem a v neposlední řadě překážkovou dráhu, která byla zakončená hodem na basketbalový koš.

Poté se děti šly převléci a hurá na led. Na něm si je převzali trenéři HC Vimperk, kteří s nimi obešli čtyři stanoviště – opičí dráhu, slalom zakončený hodem na basketbalový koš, sbírání barevných míčků a jako lahůdka byla připravena střelba na nefalšovaného malého hokejové brankáře z místního hokejového klubu.
 
Těm, kteří stáli na bruslích úplně poprvé, se věnovali trenéři uprostřed ledové plochy a pomáhali jim s prvními krůčky na ledě.

Na závěr ještě proběhlo společné focení a nechyběla ani sladká odměna.

Akce se zúčastnilo na zimním stadionu ve Vimperku celkem sedmnáct nových dětí, které se úspěšně zaregistrovaly do projektu Pojď hrát hokej.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace