Montovaná tribuna pro 1000 diváků? Podle ředitele klokanů jde o první vlaštovku před velkou rekonstrukcí Ďolíčku

Montovaná tribuna pro 1000 diváků? Podle ředitele klokanů jde o první vlaštovku před velkou rekonstrukcí Ďolíčku

Tiskové konference před startem jarní části se za Bohemians Praha 1905 neúčastnili pouze hlavní trenér Luděk Klusáček, zástupce hráčské kabiny Daniel Mareček nebo ředitel komunikace Petr Koukal.

Přítomni totiž byli také sportovní ředitel zelenobílých barev Miroslav Držmíšek a v neposlední řadě klubový ředitel Darek Jakubowicz.

Právě ten si vzdal slovo hned na úvod a okomentoval nejvýraznější změnu u Botiče, kterou je... Ale víte co, předejme slovo raději zodpovědnějíšmu... 

"Jistě jste si všimli při příchodu na stadion zmizení budovy bývalé zastavárny. Tento krok byl plánovaný už dlouhodobě. Doufáme, že jde i o takovou první vlaštovku před velkou rekonstrukcí. Prostor je připraven pro další využití. Tím mám na mysli montovanou tribunu. Věříme, že se povede veškerá jednání dovést do úspěšného konce. Kapacita tribuny není přesně stanovena, ale doufám, že se budeme pohybovat okolo tisícovky diváků. Mezi DFB a Magistrátem probíhají i jednání. Vše spěje k úspěšnému závěru. V nejbližších týdnech by měla být vyhlášena architektonická soutěž na celou lokalitu, tudíž včetně stadionu," zaznělo z úst zkušeného funkcionáře na webu bohemians.cz.

Držmíšek už se následně věnoval ryze sportovním záležitostem, což znamená, že se vrátil k zimní přestupové politice.

"Pohyb byl ovlivněn závěrem podzimu, kdy se nám nedařilo herně i výsledkově. Naše pozornost se upírala zejména na posílení defenzivy. Proto přišlo šest hráčů, kteří patří spíše do defenzivy. Víc jich je i z důvodu, aby se nám zvýšila konkurence v zadních řadách. Někteří hráči dostanou v Bohemce čas i prostor, aby ukázali, že do ligy patří. Jsou ovšem i tací, u nichž si představujeme, že nám pomůžou hned. Odchody byly vcelku očekávané," přidal na bohemians.cz muž zodpovědný za příchody a odchody.

Tabulkově dvanáctí klokani startují druhou polovinu ročníku 2021/2022 na teplických Stínadlech.

Zdroj: bohemians.cz