V Libochovicích chtějí zpoplatnit parkování, lidé podepisují petici

  16:20
Vybírat parkovné za stání na novém parkovišti u autobusového nádraží a na náměstí 5. května plánuje radnice v Libochovicích na Litoměřicku. Některým místním se to ale nelíbí a podepisují petici.

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

„Záměr radnice se lidem nelíbí, pod petici se jich za poslední dva týdny podepsalo více než 120,“ potvrdil Jiří Leník, místní živnostník a jeden z organizátorů petice.

„Řidiči, kteří nebudou chtít za parkování platit, odstaví auto v okolních ulicích. Ty jsou už teď přetížené,“ dodává Leník.

Zpoplatnění parkování se podle něj výrazně finančně dotkne i lidí z okolních obcí, kteří ve městě auto odstaví a do zaměstnání dál pokračují autobusem.

„Parkoviště u autobusového nádraží nás stálo nemalé peníze a jeho údržba taky nebude zadarmo. Zpoplatněním bychom chtěli pokrýt alespoň část nákladů na jeho údržbu,“ vysvětlil záměr radnice starosta Miroslav Zůna (PRO Libochovice, Poplze a Dubany).

„Ceník ještě není odsouhlasený, částka nebude nějak velká. Bavíme se o 5 až 10 korunách,“ dodává s tím, že třeba náměstí nyní vypadá spíš jako odstavné parkoviště.

Petici proti placenému parkování předají její organizátoři zastupitelstvu 20. února.

Autor: