Bundesliga - souhrn 21. kola: Divoký šlágr pro Leverkusen

04.02.2022, 22:24, aktualizováno 06.02.2022, 19:23
Komentáře a souhrny
Robert Andrich (© AFP)
Bayer Leverkusen díky pěti brankám vybrakoval Dortmund. Bayern Mnichov si poradil s Lipskem a upevnil si vedení. Wolfsburg kraloval nad Fürthem. V přímém souboji o pohárové pozice Köln uspěl proti Freiburgu, naopak Union překvapivě prohrál v Augsburgu. Frankfurt zvládnul přestřelku v Augsburgu, Mohuč přetlačila Hoffenheim a Gladbach remizoval v Bielefeldu...

VfL Wolfsburg - Greuther Fürth 4:1

06.02.2022 17:30

Góly: 7. Aster Vranckx, 49. Aster Vranckx, 70. Maximilian Arnold, 75. Maximilian Philipp - 44. Branimir Hrgota (pen.)

Povínné tři body získal v souboji s nováčkem VfL Wolfsburg. Vlci v prvním poločase příliš nepřesvědčili, ale po změně stran zabrali a nakonec zvítězili jasným výsledkem 4:1. Rovnou polovinu branek svého týmu vstřelil Aster Vranckx a mezi střelce se rovněž zapsali Maximilian Arnold a jeho jmenovec Philipp. Jediný zásah Greutheru měl na svědomí Branimir Hrgota, který proměnil pokutový kop.

Wolfsburgu se v letošním ročníku Bundesligy vůbec nedaří a proti komu jinému než beznadějně poslednímu Greutheru Fürth si měl spravit chuť. Nováček získal pouhých deset bodů a případná vidina alespoň barážové příčky je hodně daleko. Před Vánocemi však zvítězil a věřil si i na bezzubé Vlky.

První poločas Greuther nesehrál špatně, byť do něho nevstoupil ideálně. Vlci se ujali vedení už po osmi minutách, když nedorozumění v obraně využil z bezprostřední blízkosti dorážkou Aster Vranckx. Greuther rychlá branka nepoložila a po půlhodině hry sahal po vyrovnání Seguin, jehož ránu Casteels parádně vyrazil. Před koncem poločasu byl ale faulován v pokutovém území Leweling a Casteels musel čelit pokutovému kopu. Bosenský útočník Branimir Hrgota penaltu s naprostým klidem proměnil a srovnal na poločasových 1:1.

Wolfsburg trvání remízového stavu dlouho nedovolil a pět minut po přestávce strhl vedení opět na svojí stranu. Po vyběhnutí brankáře Burcherta a srážky vlastních obránců se k balónu dostal Aster Vranckx a rovnou z první napálil balón do sítě - 2:1.

Ještě po hodině hry měl na kopačce odpověď znovu Hrgota, ale tentokrát minul zadní tyč. Vlci si pojistili výsledek v 71. minutě po parádním přímém kopu Maximiliana Arnolda a za dalších pět minut zvýšil na konečných 4:1 nekompromisní dělovkou Maximilan Philipp. Dva zásahy během několika málo minut Greuther zlomily a čtvrt hodiny před koncem bylo o vítězi zápasu jasno. Po zbytek času už se jen dohrávalo a k vidění už nebyla žádná větší příležitost. Wolfsburg zvítězil v ligovém zápase poprvé od 6. listopadu, kdy porazil Augsburg 1:0. Greuther naopak na předvánoční výhru nenavázal.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 2:5

06.02.2022 15:30

Góly: 16. Jeremie Frimpong (vl.), 90+1. Steffen Tigges - 10. Manuel Akanji (vl.), 20. Florian Wirtz, 28. Robert Andrich, 53. Jonathan Tah, 87. Moussa Diaby

Bayer Leverkusen si ve šlágru kola na půdě Borussie Dortmund upevnil třetí příčku a zároveň přiblížil Bayern Mnichov k dalšímu titulu. Domácí Schwarzgelben byli před utkáním favoritem, ale svojí roli vůbec nezvládli a od hostů inkasovali pět branek. Mezi střelci tentokrát chyběl český útočník Patrick Schick, ale zastoupili ho jiní: Florian Wirtz, Robert Andrich, Jonathan Tah a Moussa Diaby. Jednu branku si dortmundští vstřelili sami.

V Signal Iduna Parku to byla parádní podívaná a to zejména pro Bayer. V jeho sestavě ani tentokrát nechyběl Patrick Schick, jenž bohužel nemohl svést souboj na dálku s Erlingem Haalandem, který v sestavě Borussie tentokrát absentoval. Jenom pro připomenutí, Patrick Schick nastřílel v letošní sezoně Bundesligy už osmnáct branek, Erling Haaland rozvlnil síť soupeřů šestnáctkrát.

Bezbrankový stav vydržel v Signal Iduna Parku pouze deset minut a jako první se prosadili hráči Leverkusenu. Schickovu ránu brankář Kobel vyrazil jen do vracejícího Manuela Akanjiho, od kterého se balón odrazil přímo do branky. Pro Borussii to byl nešťastný moment, ale hned o šest minut později bylo vyrovnáno. Brandtův centr škrtnul jako poslední hlavou nejspíš Jeremie Frimpong, takže i na druhé straně byl zapsán vlastní gól.

Za chvíli se skóre měnilo ještě jednou a znovu ve prospěch Bayeru. Dvacátá minutě přinesla přihrávku Bellarabiho na Floriana Wirtze, který měl poměrně snadnou úlohu. Ve 28. minutě pak Robert Andrich zakroutil volný přímý kop nechytatelně k tyči a s Borussií to začínalo vypadat špatně. Především obrana domácích v klíčových momentech zaspávala a hosté toho obratně využívali. Leverkusen si výsledek 3:1 udržel do konce prvního poločasu a po změně stran čekal diváky ještě zajímavý průběh. Borussia musela na nepříznivý vývoj zareagovat a sáhla proto ke střídání. Thomase Meuniera nahradil Marius Wolf.

Vstup do poločasu se opět lépe vydařil Farmaceutům, kteří na prahu 53. minuty už vedlo o tři góly. Borussia nedokázala odvrátit nebezpečný centr na zadní tyč a balón uvnitř šestnáctky zasáhl neomylně z první Jonathan Tah - 4:1. Borussii jakoby průběh zápasu zcela paralyzoval. Leverkusen byl pochopitelně hodně při chuti a domácím v této fázi zápasu vůbec nic nedovoloval.

Teprve v 80. minutě dovolil průnik Giovanniho Reyny, po kterém předvedl fantastický zákrok brankář Grill. Z dobré pozice pálil i Bellingham a Grill byl opět na místě. Byly to důležité momenty a Dortmund se tím pádem nemohl přiblížit. Leverkusen se v závěru zápasu nikam nehnal, koneckonců neměl k tomu žádný důvod a koncentroval se na údržbu výsledku. Navíc mu vyhovovaly brejkové situace a po jedné z nich zvyšoval na krutých 5:1. Frimpongovu skvělou přihrávku na značku pokutového kopu úspěšně zasáhl Moussa Diaby. Diváci už v té době hojně opouštěli legendární Vestfálský stadion.

V 90. minutě se ještě jednou dokázali prosadit domácí, ale šlo už jen o kosmetickou úpravu výsledku. Moukoko zvládl udržet balón na hrací ploše, poslat ho před branku, kde trefil odkrytý prostor Steffen Tigges. Borussia Dortmund šlágr s Leverkusenem nezvládla a boj o titul si tím výrazně zkomplikovala. Zůstává sice i nadále na druhém místě, ale na Bayern Mnichov už ztrácí devět bodů. Leverkusen je s náskokem čtyř bodů třetí.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - RB Lipsko 3:2

05.02.2022 18:30

Góly: 12. Thomas Müller, 44. Robert Lewandowski, 58. Joško Gvardiol (vl.) - 27. André Silva, 53. Christopher Nkunku

Bayern přetlačil Lipsko a navýšil náskok na čele tabulky, tedy alespoň dočasně, na rozdíl devíti bodů na druhý Dortmund. Suma sumárum si asi za své vystoupení tříbodový zisk zasloužil, nutno však podotknout, že jeho soupeř mu kladl poměrně slušný odpor. Hned dvakrát dostal průběžný výsledek do nerozhodného stavu a ve finále rozsekl utkání vlastní gól.

Ve 4. minutě se k prvnímu střeleckému pokusu propracoval Gnabry, z dobré pozice nicméně narazil pouze na hostujícího obránce Gvardiola, v 5. minutě se Gnabry osmělil znovu, ovšem míč nasměroval vlastně pouze do rukavic gólmana Gulácsiho. Hosté hrozili poprvé zásluhou Daniho Olma, jeho dělovka dost vystrašila gólmana Neuera, ale nakonec skončila v zámezí.

První změna skóre přišla na řadu ve 12. minutě. Lewandowski z vyloženého postavení ještě na Gulácsiho nevyzrál, avšak ten balón vyrazil pouze do cesty sbíhajícího si Müllera, jenž už z dorážky pohotově zaúřadoval. Bayern pokračoval v útočné aktivitě i nadále, v 15. minutě na zadní tyči číhal Lewandowski, jenže ve skluzu na Gnabryho přihrávku jen o kousek nedosáhl.

Ofenzivní podívaná pokračovala, Lipsko se mohlo velmi záhy dočkat vyrovnání, ale Danimu Olmovi se zase nedařilo v koncovce a Neuera mezi třemi tyčemi nepřekonal. A pouze o pár chvil později neustále hladový Španěl stanul před Neuerem opětovně, znovu však tento souboj vyzněl ve prospěch bavorského muže v rukavicích. Pak již přece Neuer kapituloval.

Nkunku pronikl středem pole, následně v šestnáctce uvolnil Laimera, jehož oblouček ještě za brankovou čáru nedoputoval, André Silva ale merunu uměl zachytit na hřišti a i z těžkého úhlu ji doklepnout do brány. Ve 32. minutě hodlal navrátit vedení na stranu Stern des Südens dobře mířící Müller, každopádně Gulácsi ukázal své dovednosti a vytasil povedený zákrok.

Pořád první půle nebyla u konce, Comanovo počínání vyústilo v těžký zákrok Gulácsiho, který musel míč vyrazit do své brankové konstrukce, poté se Müllerovi zdařilo rozvlnit síť, jenže radost mu pokazil sudí Jablonski, který souboj Lewandowského s Gvardiolem těsně předtím posoudil v neprospěch polského forvarda, a trefa tedy nebyla uznána za regulérní.

Možná trochu přísnější rozhodnutí hlavního arbitra nicméně domácí nevyvedlo z míry a ve 44. minutě již dosáhli na další přesný zásah, tentokráte v rámci fotbalových pravidel. Coman z levé strany našel svým pasem hlavu Lewandowského, a ten pohotově zacílil. Druhé dějství už tolik vyložených gólových možností nenabídlo, přece ovšem byly k vidění dvě branky.

V 53. minutě srovnal Nkunku, jenž si naběhl na kolmici od Laimera a před Neuerem zaváhání v koncovce nepřipustil, Bayern ale pět minut na to definitivně přisoudil výhru na svou stranu poté, co si střelu Gnabryho srazil do vlastní brány bránící Gvardiol. Die Roten Bullen na tohle inkasování reagovat nestihli, mohli být navíc rádi, že ve dvou šancích neuspěl Lewandowski.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:3

05.02.2022 15:30

Góly: 42. Waldemar Anton, 70. Saša Kalajdžić - 7. Evan N'Dicka, 47. Ajdin Hrustic, 77. Ajdin Hrustic

Dvakrát domácí dotáhli ztrátu, ale třináct minut před vypršením řádné hrací doby se podruhé v zápase prosadil Ajdin Hrustić. VfB kvůli tomu nadále v tabulce zůstává předposlední, zatímco celek z Frankfurtu má na dosah pohárové příčky.

První šance se v Mercedes-Benz Areně uskutečnila v 6. minutě, avšak Jakić o kousek minul. Při následné příležitosti byl jeho spoluhráč Evan N‘Dicka už úspěšný, jelikož s trochou štěstí tečoval na místo určení Lindströmův centr od rohového praporku - 0:1. Vedoucí branka přinesla na kopačky "Orlů" uklidnění, kdežto svěřenci Pellegrina Matarazza poněkud postrádali kreativitu v ofenzivní fázi.

Až ve 28. minutě našel Chris Führich spoluhráče Sašu Kalajdžiće, jenž v pádu nedokázal vymyslet přesnější zakončení. Za deset minut o sobě dal vědět Orel Mangala, i když si nepochybně představoval, že nadělá Kevinu Trappovi více starostí. Třeba jako spoluhráč Waldemar Anton, který si ve 43. minutě naběhnul na Führichův centr z přímého kopu a zblízka skóroval - 1:1.

Jenže de facto okamžitě po změně stran si hosté vzali vedení zpět. Pohlednou akci zakončil Christopher Lenz pobídkou z levé strany do malého vápna, kde se koníčkem prezentoval Ajdin Hrustić. Tady byl Florian Müller zcela bez šance zasáhnout - 1:2. Po hodině hry měl velikou možnost Kalajdžić, když se řítil v podstatě sám na bránu. Jenže finále celého sóla mu zdaleka nevyšlo.

Chuť si spravil po sedmdesáti minutách, jelikož hlavou ideálně trknul do centru od Borny Sosy - 2:2. Jenže o osm minutek později vykulil Jens Hauge na hranici šestnáctky Hrustićovi, jehož volej byl výrazně tečován, což pochopitelně učinilo celou situace pro gólmana naprosto neřešitelnou - 2:3. Pořád však zbývala do konce čtvrthodinka.

Během ní však už nikdo v dresu Stuttgartu hostující jedničku neohrozil. Jedenáctá porážka jest pro klub z města automobilů velice nepříjemná a není vyloučeno, že trenér Matarazzo dostane ultimátum. Hodně bude záležet na tom, jak dopadne o příštím víkendu duel s Bayerem Leverkusen. Eintracht přivítá v domácím Deutsche Bank Parku trápící se Wolfsburg.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 2:0

05.02.2022 15:30

Góly: 79. Jae-sung Lee, 83. Moussa Niakhaté (pen.)

Ještě v prvním lednovém zápase se Hoeneßovi svěřenci prezentovali ve vynikajícím světle a dělali si zálusk na třetí místo v tabulce. Jenže od té doby čtyřikrát za sebou prohráli, což vyústilo ve ztrátu, která však stále není nesmazatelná. Ani die Nullfünfer neprožívají nejlepší období, takže není pochyb, že jsou za devátou výhru v sezoně velmi rádi.

Přitom kdo ví, jak by to o první únorové sobotě roku 2022 bývalo dopadlo, kdyby Ruttner po Kramarićově centru necílil hlavou jenom do tyče. Po čtvrthodině se za hoffenheimskou obranou objevil Jonathan Burkardt a přízemní střelou skóroval. Bohužel jej opakované záběry usvědčily z ofsajdu.

Na tohle zklamání chtěl rodák z Darmstadtu dát zapomenout ve 24. minutě, ale Olivera Baumanna příliš neohrozil. A při další akci pro změnu vůbec netrefil zařízení. Po půlhodině se do zakončení dostal Munas Dabbur. Ani jemu se nepodařilo hlavičkovat pod břevno. A protože i ve zbývajících minutách prvního poločasu chyběla borcům na trávníku přesnost, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Ten se mohl stát minulostí dvě minutky po startu druhého dějství, kdyby ovšem Dabbur neorazítkoval tyčku. Na opačném konci hřiště dostal moře prostoru ve vzdálenosti dvaadvaceti metrů od brány Jean-Paul Boëtius a s jeho maximálně nepříjemnou střelou měl Baumann plné rukavice práce. V 64. minutě o sobě dal vědět Ihlas Bebou, jenže síť trefil jenom z boku.

Krátce po něm minul branku ze vzdálenosti čtyř metrů Karim Onisiwo. V 75. minutě se ujal přímého kopu Anton Stach a jeho přízemní, skákavá střela nakonec skončila těsně vedle levé tyče. V 79. minutě Lee Jea-sung převzal míč od Onisiwa, aby celou akci, k veliké radosti kouče Svenssona, vyřešil nekompromisní ranou pod břevno - 1:0.

Už v 81. minutě zahrál Dennis Geiger ve vlastním vápně rukou, načež si sudí Christian Dingert šel prohlédnout záznam. Penalta byla jednoznačná, tak jako sebevědomí jejího exekutora Moussy Niakhatého, který neomylně cílil pod břevno - 2:0. Ve zbývajících minutách si domácí počínali až příliš zkušeně na to, aby dopustili ještě nějakou dramatizaci tohoto střetnutí.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Union Berlín 2:0

05.02.2022 15:30

Góly: 16. Michael Gregoritsch, 59. André Hahn

Die Fuggerstädter potvrdili, že proti berlínskému klubu se jim v posledních letech daří. Navzdory pátému vítězství se nadále krčí nebezpečně blízko sestupových vod. Oproti tomu die Eisernen promarnili příležitost se alespoň dočasně posunout na třetí příčku.

Jako první se osmělil v 6. minutě domácí Rubén Vargas, ale trefil pouze na správném místě stojícího Lutheho. Krátce poté ve skluzu zakončoval Florian Niederlechner, ovšem scházela mu přesnost. Po čtvrthodině hry vymyslel nešikovnou přihrávku na Robina Knocheho brankář Luthe. Míč se odrazil k Michaelu Gregoritschovi, který jej po zemi poslal do brány - 1:0.

V minutě pětadvacáté měli domácí dvě výborné šance na to, aby pojistili svůj náskok. Niederlechner cílil do protipohybu muže v rukavicích, za kterého však na brankové čáře famózním způsobem zaskočil Christopher Trimmel. Následnou dorážku z kopačky Vargase už pokryl sám Andreas Luthe. Do konce poločasu se ještě prezentoval výborným volejem Gregoritsch, jenže napálil jenom břevno.

Po změně stran zkusil štěstí v úvodním dějství prakticky neviditelný Genki Haraguchi a potvrdil, že tohle není jeho zápas. V 57. minutě předvedl Luthe velice dobrý zákrok. Bezmála za 120 sekund podruhé kapituloval. André Hahn napřáhnul z nějakých pětadvaceti metrů. A protože se balon vytočil k pravé tyči, neměl jeho bývalý spoluhráč v brance možnost zasáhnout - 2:0.

Po hodině hry střílel Gikiewiczovým směrem střídající Sven Michel. Na stavu utkání se ovšem nic neměnilo. Augsburgská jednička zůstala pozorná až do finálního hvizdu, což trenér Markus Weinzierl ocenil zvláště v nastaveném čase, kdy výborně vychytala Raniho Khediru. Chviličku předtím se zaskvěl i Luthe, když vyrazil do bezpečí další nebezpečnou ránu.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach 1:1

05.02.2022 15:30

Góly: 19. Janni Serra - 38. Alassane Pléa

Bielefeld sice skóroval jako první, ale Mönchengladbach stačil vyrovnat ještě do poločasové pauzy. Oba kluby tak v dolní polovině tabulky nadále dělí jediný bod, který ztrácí právě výběr kouče Franka Kramera, přestože v posledních šesti zápasech neprohrál.

Poprvé musel Stefan Ortega do akce v 6. minutě, kdy všechno ustál bez větších problémů. Zato Yann Sommer neměl krátce před koncem úvodní dvacetiminutovky nejmenší šanci zasáhnout proti parádní ráně Janniho Serry, jenž vymetl z hranice šestnáctky levou šibenici - 1:0. Za necelých 180 sekund se hlavou prosadil Matthias Ginter, jenže se nacházel v ofsajdu, takže na vyrovnání si hosté museli ještě počkat.

Dočkali se až ve 38. minutě, kdy centr do vápna posunul pravačkou zpět před bránu Jonas Hofmann a Alassané Pléa se zásluhou svojí ukázkové rybičky prosadil počtvrté v sezoně - 1:1. V poslední minutě úvodního dějství ještě musel Sommer výtečně zakročit proti hlavičce Guilhermeho Ramose, která rozhodně měla gólové parametry.

Po změně stran se na velkou šanci čekalo necelých osm minut. Fabian Kunze šel sám na bránu, ale švýcarská jednička ve službách Gladbachu zúročila svoje letité zkušenosti. Po hodině hry pálil Breel Embolo hodně vysoko nad. V 65. minutě zatoužil po druhém gólu Pléa, jenže nebyl přesný. Jeho protihráč Nathan De Medina byl naopak přesný až moc, jelikož z voleje cílil do středu brány.

Jak už to tak bývá, ve zbývajících minutách nešla aktérům na hrací ploše upřít snaha, jenže k žádné vyložené příležitosti už se nepropracovali. Bielefeld tedy musí doufat, že se mu za týden podaří na nejvyšší úrovni podruhé bodovat v Hoffenheimu, zatímco do Borussia-Parku zavítá sestupem rovněž ohrožený Augsburg.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SC Freiburg 1:0

05.02.2022 15:30

Góly: 23. Anthony Modeste

V tabulce kanonýrů se francouzský útočník Modeste pomalu začíná dotahovat na Erlinga Haalanda. Celek z města nad řekou Rýn, který v minulé sezoně udržel Bundesligu až díky druhému barážovému duelu proti Kielu, teď díky formě svého nejlepšího střelce atakuje po jednadvaceti kolech pohárové příčky. Oproti tomu Freiburg stále marně hledá formu z první poloviny sezony.

Úvodní dvacetiminutovka se nesla spíše ve znamení opatrnosti a nepřesností. A když už se Mark Uth ocitnul v dobré palebné pozici, jeho pokus byl zblokován. Krátce po něm netrefil bránu Ermedin Demirović, a také Modeste při své první šanci selhal. Všechno si ovšem vynahradil už za necelých šedesát sekund.

Konkrétně běžela 23. minuta, když vytěžil maximum z kvalitní práce kolegy Jana Thielmanna, jenž mu servíroval přihrávku na hranici vápna, aby placírkou pravé nohy z voleje obstřelil Marka Flekkena a počtrnácté v aktuálním ročníku rozvlnil síť - 1:0. Zbytek prvního poločasu žádný atraktivní fotbal nepřinesl. Až v nastaveném čase přinutil Maximilian Eggestein k tygřímu skoku Marvina Schwäbeho a po následném rohu hlavou cílil vedle Lienhart.

Pět minut po změně stran přiletěl do vápna Kozlů přízemní centr z levé strany. Roland Sallai přibližně ze vzdálenosti penaltového puntíku střelou z první skóroval. Jenže tuhle vyrovnávací branku nemohl Felix Brych při nejlepší vůli uznat, protože v ofsajdu se pohybující Nico Schlotterbeck zakrýval gólmanovi výhled.

Svěřenci Christiana Streicha začínali postupně přebírat otěže hry, avšak nedařilo se jim dostat se na dostřel domácí svatyně. A když už se to Christianu Günterovi ve třiasedmdesáté minutě podařilo, radost mu pokazil Schwäbe. V závěrečné desetiminutovce se ještě snažil navýšit vedení svého týmu Ondrej Duda, nicméně deset tisícovek fanoušků a fanynek nakonec na RheinEnergieStadionu vidělo pouze jediný regulérní gól.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfL Bochum 1:1

04.02.2022 20:30

Góly: 23. Ishak Belfodil - 48. Sebastian Polter

Hertha remizovala 1:1 s Bochumí. První gól zápasu vstřelil domácí Belfodil, po změně stran se však hostům podařilo vyrovnat díky gólu Poltera.

Remíza neřeší situaci ani pro jednoho ze soupeřů. Oba jsou stále ve středu tabulky, pouhé dva body od sebe - Bochum s pětadvaceti body na 11. místě a Hertha s třiadvaceti body na 12. místě. Nutno však podotknout, že všichni jejich soupeři mají zápas k dobru.

A Hertha se dostala do velké šance již ve 3. minutě. Konkrétně čeký záložník Vladimír Darida se ocitl tváří v tvář brankáři Riemannovi, když se zmocnil odraženého míče a pohotvě vystřelil do levé šásti brány, avšak brankář Bochumi Riemann míč polapil.

Ve 23. minutě zápasu už se skóre ve prospěch domácích skutečně měnilo. Belfodil si v pokutovém území Bochumi naskočil na centr Jovetiče a hlavou ho usměrnil přímo k pravé tyči. Brankář Riemann byl bez šance. Následně rozhodčí přezkoumával na videu, zda vstřelení branky nepředcházel ofsajd, avšak branka se nakonec ukázala jako regulérní a Hertha šla tedy do vedení. Po změně stran však měli více ze hry hosté, kteří dokázali ve 48. minutě vyrovnat.

Konkrétně se to podařilo Sebastianu Polterovi, který byl ve správný čas na správném místě a odražený míč dorazil do prázdné části brány. V 67. minutě se skvělým zákrokem blýskl Riemann, který si poradil s jedovatou střelou Jovetiče z hranice pokutového území.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov21171368:2152
2.Borussia Dortmund21141654:3643
3.Bayer Leverkusen21115554:3438
4.Union Berlín2197529:2734
5.SC Freiburg2196633:2433
6.1. FC Köln2188533:3432
7.RB Lipsko2194840:2631
8.TSG Hoffenheim2194841:3431
9.Eintracht Frankfurt2187633:3231
10.1. FSV Mainz 052193930:2330
11.VfL Bochum21741020:3025
12.VfL Wolfsburg21731121:3324
13.Borussia Mönchengladbach21651027:3823
14.Hertha BSC21651023:4323
15.Arminia Bielefeld21410721:2722
16.FC Augsburg2157922:3522
17.VfB Stuttgart21461124:3818
18.Greuther Fürth21241518:5610

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
Pablos

kdo normální nosí doma čepici ? Možná jedině preventivně Manďák.

Reagovat
Salfovic

Evžen Huml.

Reagovat
Pablos

jo ten vlastně taky

Reagovat
hodjohn

Reagovat
andrew96

král

Reagovat
db18

Reagovat
RadekVonCZE

A ten pes k tomu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund pátá nejhorší obrana v lize

Reagovat
H.N.T.

Proto dneska asi ani nehrála…strasne…

Reagovat
db18

Reagovat
John Obi Mikel

Dortmund

Reagovat
Kixi Syhimour

Dortmund

Reagovat
Spasitel

Pekne Bayer potešil

Reagovat
Mönchengladbach

Wirtz je budoucnost německého fotbalu.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
db18

Reagovat
FCB1922

Kily! K-Block již na svých místech? Teď sem viděl fotky. Tak ty vole, i SGD vysoudilo, že mohou fanoušci na stadion! Super!

Reagovat
db18

Němci teď měli (relativně) velké rozvolnění. Platí podmínka max 50 %, ale zároveň max 10 tisíc lidí (kvůli pohybu osob kolem stadionu), u Dynama je to ale furt už 1/3 stadionu

Akorát Dolní Sasko je pozadu, takže ve Wolfsburgu smělo přijít jen 500 lidí.

Jak to má jít dál nevím, ale zejména pro ty menší kluby se stadiony mezi 20k a 30k už je to nadějná tendence.

Reagovat
Kily

já byl pár dní mimo a včera po zjištění průběžného výsledku neměl náladu to zapínat, ale aspoň se pár hráčů zase může vymluvit na to, že tam byli fanoušci a oni byli nervózní, jak cítili tlak a odpovědnost...

Reagovat
FCB1922

Reagovat
andrew96

Ve středu by všechny Bundesländer měly spolu znovu jednat. Snahou je dosažení konsensu, každopádně samozřejmě za zachování autonomie spolkových zemí.

Reagovat
FCB1922

Díky ! Za tohle sem vážně rád !

Reagovat
Pharrell

BVB

Reagovat
berliner

Porazka 2:0 venku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele