Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Lindberg pyká za knockout Žižky a v extralize si čtyřikrát nezahraje. Gulaš musí zaplatit

Dodatečný trest za ostrý faul na zlínského obránce Tomáše Žižku inkasoval vítkovický útočník Tobias Lindberg, jehož zásah do hlavy po odehrání puku se změnil na čtyřzápasovou stopku. Českobudějovický kapitán Milan Gulaš musí za nesportovní chování vůči rozhodčím v duelu proti Hradci Králové zaplatit pokutu 5000 korun. O trestech rozhodl ve zkráceném řízení předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík.

Tobias Lindberg z Vítkovic v souboji s Patriksem Zabusovsem ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Šestadvacetiletý Lindberg, jenž během kariéry odehrál i šest zápasů v NHL, nešetrně atakoval Žižku v úvodních minutách druhé třetiny. Od rozhodčích dostal trest na pět minut a osobní trest do konce utkání. Zápas, který nakonec Zlín vyhrál 4:1, v tu chvíli předčasně skončil i pro zraněného Žižku.

Vysoký disciplinární trest dostal Lindberg i přesto, že podle Ujčíkova závěru došlo ke střetu ve chvíli, kdy byl Žižka z hlediska výkladu pravidel považován za hráče v držení kotouče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Vítkovice

"Lindberg svou pozornost nesoustředil na ztížení rozehrání kotouče protihráči, ale od počátku najetí na zákrok zřetelně postupoval se záměrem zasáhnout soupeře s plnou intenzitou tělem těsně po odehrání kotouče. Před střetem zrychlil, aby provedení zákroku na Žižku načasoval bezprostředně po jeho odehrání kotouče, kdy byl v nejvíce zranitelné pozici. Přestože Lindberg držel ruce u těla, bez jakékoli pochybnosti zasáhl primárním úderem svého levého ramena Žižku do obličeje," popsal Ujčík.

Rozhodl proto o nepodmíněném zastavení činnosti na čtyři soutěžní utkání za nedovolený zásah do hlavy nebo krku. Ujčík zároveň přihlédl i k tomu, že Žižkovi na základě informací ze zápisu o utkání musely být po zákroku ošetřujícími lékaři zašity tržné rány na obličeji, utkání nedokončil a že Lindberg nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Gulaše neminula pokuta

Gulaš pyká za chování vůči rozhodčím z poloviny třetí třetiny souboje s týmem Mountfieldu (3:2 po sam. nájezdech). "Po odchodu na hráčskou lavici začal rozhodčí z blíže nezjištěných důvodů slovně napadat, přičemž použil i několik vulgárních výrazů, za což mu byl rozhodčími následně udělen menší trest za nesportovní chování," popsal Ujčík Gulašovo provinění.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Hradec Králové

Při vynesení trestu přihlédl k tomu, že ve způsobu spáchání přestupku byly shledány důvody k dodatečnému disciplinárnímu potrestání a že hráč byl v uplynulých dvou letech za stejný přestupek opakovaně trestán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články