6. 2. 2022

S lupou do historie: Privileged

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Privileged (Smetánka) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Privileged (Smetánka)
Žánr Drama, Komedie
Stanice The CW
Vysílání 2008–2009
Počet sérií 1
Premiéra 9. 9. 2008
Délka pilotu 45 minut
Prům. hodnocení 69 % (od 213 uživatelů)

Kdo?

O čem to je?

Megan Smith vystudovala žurnalistiku na Yalu a teď pracuje jako reportérka pro jeden bulvární časopis v New Yorku. Její články však nejsou pro vedení časopisu to pravé ořechové, a tak dostane padáka. Šéfová jí ale nabídne novou práci – dělat doučovatelku dvěma bohatým náctiletým slečnám, které bydlí se svou babičkou ve velké rezidenci v Palm Beach. Megan práci přijme a tak začíná seznamování s životem krásných, úspěšných a bohatých…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Je naprosto jasné, že nejsem cílovka tohoto seriál, upřímně jsem si při sledování připadal neskutečně starý, protože t na mě prostě nefungovalo. The CW z toho křičí na sto honů, takže pokud vás puberťácká dramata neberou, ruce pryč.

Celý děj je tak nějak nesmyslný už od první chvíle, ale budiž. Každopádně když potenciální šéfová oznámí, že nemá zájem, ale rázem vyrukuje s tím, že pro ni má vlastně úplně jinou práci, o které jí toho zase tolik neřekne, to je hodně mimo. Ale tak je to v Palm Beach, takže je jasné, že do toho jdeme po hlavě. Pak už to neustále pokračuje na podivné vlně.

Herečky ztvárňující sestry byly vybrány skvěle, sedí k sobě, to pouto bych jim normálně věřil. Z jiných projektů znám teda jen Lucy Hale, Ashley Newbrough pro mě byla novou tváří, ale nakolik je to prostě taková ta puberťácká role, nijak zvlášť se u mě nezapsala a asi ji v jiných projektech automaticky nepoznám. Kdyby chtěl někdo děj trochu oživit, mohlo by stačit navýšení scén s Laurel, přítomnost Anne Archer tu byla přítomná, ale strašně skromná.

Po pilotu z tohoto seriálu nemám dobrý pocit a jsem rozhodně přesvědčený, že tady se nedá cílit na nikoho jiného než dospívající holky (i když zase je z toho dost cítit ta doba vzniku, úplně nevím, jestli by to dneska mezi konkurencí nadchlo). V tuto chvíli jsem tak přesvědčený, že zrušení po první sérii bylo víc než správným rozhodnutím.

  • Anne Archer
  • dobře zvoleneé sestry
  • The CW z toho přímo křičí
  • jsem úplně mimo cílovku
  • nesmyslnost
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: viděno několik náhodných epizod v TV
Hodnocení celého seriálu: –

Pár epizod jsem kdysi viděla v televizi, ale bylo to fakt random a jediné, co si z toho pamatuju, je Lucy Hale a JoAnna Garcia-Swisher. Vůbec už jsem třeba nevěděla, že tam hraje Michael Cassidy, ale díky němu ode mě pilot získal plus už v úvodu. Postupem jsem ale zjistila, kudy vítr vane a co naopak vnímám jako minus – smrdí z toho milostný trojúhelník. A to se raději ani nevyjadřuju k tomu, že já minimálně ve 3/4 případů nefandím tomu “správnému”, což je ještě mnohem horší než tenhle typ romantické linky samotný.

Podobně jako 90210, které bylo v SLDH nedávno, i tady všechno křičí rok 2009. Děj je celé jedno velké klišé, takový ten koncept moderních pohádek, kdy víte, že to všechno nakonec stejně dopadne dobře, a i když se hlavní hrdinka musí probojovat všemi možnými problémy a starostmi, vy jí fandíte, aby to té namyšlené vrchnosti natřela, přitom tam sama zapadne, jako by se pro to narodila.

Nakonec mě to ale dost bavilo, nejedná se o nic světoborného ani originálního, ale na oddech naprosto ideální. Občas člověk potřebuje přesně tu jednoduchost, co nabízí typově podobné seriály. Hezky se na to koukalo (když odhlédnu od těch outfitů), uteklo to ani nevím jak a cením skvělou narážku na Spider-Mana, tu jsem tam fakt nečekala. Normálně bych to i ráda dokoukala, ale fakt, že vím, že to nekončí zrovna uzavřeně, mě bohužel úspěšně odrazuje.

  • jednoduchá, odpočinková moderní pohádka
  • Michael Cassidy
  • fakt hodně klišé
  • milostný trojúhelník
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu