Zdráhalové se na patnáctistovce nedařilo, dojela na 21. místě. Třetí olympijské zlato slaví Wüstová

Rychlobruslařka Ireen Wüstová má třetí olympijské zlato ze závodu na 1500 metrů. České reprezentantce Nikole Zdráhalové se po neúspěchu na třech kilometrech nedařilo ani na její nejsilnější trati. Nenavázala na jedenácté místo z roku 2018 a skončila až jednadvacátá.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Zdráhalová

Nikola Zdráhalová | Zdroj: Reuters

Wüstová, která na patnáctistovce sbírá olympijské cenné kovy nepřetržitě od Turína 2006, se ve dvanácté rozjížďce vybičovala ke skvělému výkonu a časem 1:53,28 překonala olympijský rekord.

Nepředčila ji nakonec ani favorizovaná Japonka Miho Takagiová, která ztratila 44 setin. Bronzovou medaili získala další Nizozemka Antoinette de Jongová.

Zdráhalová rozela patnáctistovku rychle, ale pak zpomalovala a nakonec nestačila ani na polskou soupeřku ze své rozjížďky Natálii Czerwonkovou z Polska.

Zařadila se průběžně až na sedmé místo, z něhož se propadla na začátek třetí desítky. Na vítězku výkonem 1:59,54 ztratila více než šest sekund.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme