Češky dvakrát vedly, ale s Dánkami padly! Zůstávají druhé

Foto: iihf.com

Národní tým žen ve svém třetím utkání na olympijských hrách prohrál proti Dánkám 2:3. Češky se dostaly dvakrát do vedení, ale ani to jim nestačilo. Ve skupině B tak zůstávají na druhém místě a v úterý od 9:40 se utkají s Japonskem.

Češky, které nastoupily poprvé v červených dresech, nasadily do utkání proti Dánsku devatenáctiletou brankářku Viktorii Švejdovou, jinak nastoupily v plném složení.

Však ještě aby ne: svěřenkyně Tomáše Paciny by se v případě výhry mohly posunout na první místo ve skupině B.

A začalo se na jedničku...

Denisa Křížová vybojovala kotouč, projela po levém mantinelu a našla parádní přihrávkou mezi kruhy Anetu Terjalovou. Ta si zpracovala puk a pohotově zakončila!

O chvíli později mohlo být vedení pro Češky dvoubrankové, Natálie Mlýnková ale nedotáhla úspěšně bekhendovou kličku. V 10. minutě pak Michaelu Pejzlovou srazila k ledu Josefine Perssenová.

Toho využila Josefine Jakobsenová, která v úniku překonala českou brankářku povedenou kličkou.

Češky to ale nenalomilo, měly více ze hry a ve druhé třetině si vzaly vedení zpět, když Tereza Radová poslala přihrávku na Kateřinu Mrázovou, která se nemýlila.

Ale...

Soupeřky opět rychle odpověděly. Tereza Vanišová chybovala u vlastní branky a Michelle Weisová si s nabídnutou šancí poradila – 2:2.

Jakoby role favoritek českým hráčkám moc neseděla. Velice se nadřely na gól, během první dvou třetin nevyužily ani jednu z pěti přesilových her.

V první minutě třetího dějství šlo Dánsko navíc poprvé v utkání do vedení: Josefine Jakobsenová poslala po šťastném odrazu puk na pravou stranu, kde střílela do poloprázdné branky Silke Gludová.

A tak přišel pokus o impuls: Viktorii Švejdovou nahradila Klára Peslarová.

Ovšem ani tohle nepomohlo. Český národní tým zkusil i hru v šesti, ale vyrovnání se nedočkal.

Dánky tak překvapily favorita a získaly svou první výhru na turnaji. Češky se v úterý mohou porvat proti Japonsku o první místo ve skupině B: Ale zároveň jim také hrozí, že ani nemusí postoupit ze skupiny...

DÁNSKO – ČESKO 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Jakobsenová, 25. Weisová, 41. Gludová (Jakobsenová) – 6. Tejralová (Křízová), 24. Mrázová (Radová, Vanišová).
Rozhodčí: Furbergová (Švédsko), Senuková – Clarkeová (obě Kanada), Strongová (USA).
Vyloučení: 6:4.
Využití:
1:0.
Střely na branku: 17:32.
Diváci: 637.
Dánsko: Repstock-Rommeová – Asperupová, Frandsenová, Melbergová, Jacquetová, Andersenová, Refsgaardová, Skott Dahlová – Gludová, Perssonová, Jakobsenová – N. Jensenová, Weisová, Hansenová – Petersová, Friis-Hansenová, Funch Östergaardová – Brix Nielsenová, Skriverová, Oksbjergová – Russellová. Trenér: Elander.
Česko: Švejdová (41. Peslarová) – Pejšová, Lásková, Kolowratová, Čajanová, Tejralová, Horálková, Radová – Mrázová, Mlýnková, Vanišová – Křízová, Pejzlová, Neubauerová – Mills, Hymlárová, Přibylová – Serdar, Lédlová, Bukolská – Pátková. Trenér: Pacina.

Tabulka skupiny B

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Japonsko 3 2 0 1 0 10:5 7
2. Česko 3 2 0 0 1 8:5 6
3. Čína 3 1 1 0 1 6:5 5
4. Dánsko 3 1 0 0 2 6:11 3
5. Švédsko 2 0 0 0 2 2:6 0

Další program skupin turnaje žen na ZOH 2022

Pondělí 7. února
14:10 Švédsko – Čína (skupina B)
14:10 Finsko – Švýcarsko (skupina A)

Úterý 8. února
5:10 USA – Kanada (skupina A)
9:40 Japonsko – Česko (skupina B)
14:10 Švédsko – Dánsko (skupina B)
14:10 ROV – Finsko (skupina A)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz