Dneska jsme to pos*aly, ví brankářka Švejdová. Premiéru oplakala

Foto: iihf.com

(PEKING, od našeho zpravodaje) Tohle byl den blbec. Po dvou výhrách české hokejistky v Pekingu prohrály s nejslabším týmem na turnaji a nešetřily sebekritikou. První místo ve skupině je ale pořád ve hře.

Ne, tohle se nepovedlo. Češky si mohly v klidu zajistit první místo ve své tabulce. Měly k tomu nejlepší příležitost – stačilo porazit Dánky, proti kterým byly jasnými favoritkami. 

Jenže i když v zápase dvakrát vedly, nakonec prohrály 2:3.

Šok, facka, studená, sprcha – pojmenujte to jakkoliv. 

„Zavinily jsme si to samy. Od začátku jsme nehrály týmově a snažily se to tahat individuálně. To se nám vymstilo,“ nehledala žádné výmluvy kapitánka Alena Mills.

Spoluhráčky se snažila o přestávkách burcovat, stejně jako trenér. Oba ale tak nějak tušili, že když není přístup správný od začátku zápasu, už těžko se to dá změnit.

„Jedním uchem dovnitř, druhým ven. Moc dlouho nám trvalo, než jsme se vzpamatovaly,“ litovala česká kapitánka.

„Dva zápasy hrajeme to, co umíme. Bavily jsme se o tom, že chceme poslední dvě utkání navázat na to dobré a ještě přidat. A my jsme naopak ubraly. A to mrzí víc než výsledek. Tohle je pro nás obrovský krok zpět,“ dodala.

„Od začátku jsme nehrály týmově a snažily se to tahat individuálně."

Podobně sebekritická byla i gólmanka Viktorie Švejdová, pro kterou to byla olympijská premiéra. Po třetím gólu Dánek ale ve 41. minutě šla z brány, což následně na střídačce oplakala.

„První zápas na olympiádě si člověk představuje trošku jinak. Neodvedla jsem stoprocentní výkon a moc mě to mrzí,“ řekla Švejdová po zápase. 

„Srovnávala jsem si v hlavě, jestli to byly moje chyby a jestli by to jiná gólmanka chytila. První gól beru na sebe. Ale jinak bych řekla, že dneska nešlo nikomu nic. Když se to se*e, tak se to se*e pořádně,“ dodala zklamaně.

„První zápas na olympiádě si člověk představuje trošku jinak."

Češky se opět trápily i v útoku. Zase výrazná střelecká převaha (32:17) jako ve všech zápasech. Ale zase málo gólů.

„Asi chybí klid a trpělivost. Odvaha se do té střely pořádně opřít. Probíraly jsme to s holkama a byla to jedna z věcí, co jsme chtěly dnes protrhnout. Nepodařilo se,“ litovala kapitánka Mills.

Nezbývá než tenhle den hodit za hlavu. Není čas se v porážce babrat. 

Hned v úterý totiž čeká Češky naprosto klíčový poslední zápas ve skupině. Musí porazit v souboji o první místo skupiny silné Japonky, aby se ve čtvrtfinále vyhnuly USA či Kanadě, proti kterým jsou papírově bez šance.

„Promluvíme si o tom v šatně, jsme v tom všechny stejně. Dneska jsme to prostě pos*aly. Budeme doufat, že to v úterý proti Japonkám dáme. Tým na to máme, tuhle prohru necháme za sebou,“ utřela slzy smutku Švejdová.

„Promluvíme si o tom v šatně, jsme v tom všechny stejně."

Správná naštvanost byla před posledním těžkým duelem ve skupině cítit i z kapitánky Mills.

„Nic není ztracené. Z dneška se musíme poučit a vrátit se k naší hře. Japonky jsou kvalitní soupeř, mají rychlé přechody, naše nerozhodnost a nedůslednost by nás mohla stát hodně,“ ví zkušená Češka. 

„Japonky hrajou podle předloh. V podstatě kamkoliv se otočíte, vidíte pět Japonek. Bude to těžký soupeř, nesmíme je podcenit. Dáme do toho všechno a půjdeme do zápasu po hlavě, není na výběr,“ burcuje Švejdová. 

Zatím nejdůležitější zápas českého týmu na olympiádě proti Japonsku začíná v úterý v 9:40 českého času. A pro český tým bude hodně určující i vzhledem k šancím na případný postup do semifinále. 

Foto: iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz