Zlatá Ester Ledecká jako komiksová hrdinka! Takovou helmu jste ještě neviděli

Snowboardistka a čerstvá majitelka zlaté medaile Ester Ledecká už od roku 2016 jezdí ve speciálním obleku. Jedná se o kombinézu, kterou jí na míru navrhuje bratr Jonáš Ledecký. Jakmile si kombinézu oblékne, připadá si jako komiksová hrdinka. Největším dílem celého „outfitu“ je však helma, která vypadá opravdu jak z jiného světa.

„Trochu tak možná vypadá. V komiksech tomu říkají ‚battle damaged‘. Že to je trochu ostřílený kulkama, trochu poškrábaný a opálený,“ popsala sama sebe po výhře v paralelním obřím slalomu na olympiádě v Pekingu, kde aktuálně dosáhla na své třetí olympijské zlato v kariéře.

Svého šikovného bratra chválí. „Bylo úžasné jezdit zase v takovém oblečku, připadala jsem si jako superhrdinka. To mi hrozně pomáhá každou jízdu. Podívám se a vidím, že jsem superhrdinka,“ culila se Ester do kamery.

Tvorbu svého bratra vychvalovala už před čtyřmi lety na zimních hrách v Koreji. „Vytvořili jsme kolem mě příběh, že jsem superhrdinka a mám úžasné superschopnosti. Je to skvělý. Ale pořád, kdybych neměla výsledky, asi by tomu nikdo neuvěřil,“ řekla tehdy.

Na sjezd má Ledecká eso v rukávu. Tím má být bílá kombinéza s prvky naznačujícími robota. „Jsem s ní hrozně moc spokojená a spousta lidí mi volá a píše, že se jim to líbí. Tak mám radost a taky se v ní dobře cítím,“ řekla kameře před časem.

Ledecká zvítězila v úterý ráno v paralelním obřím slalomu a Česko tak slaví velký úspěch. Olympionička však nějaké neobvyklé nadšení zatím neprojevila a dokonce se i zhodnotila. „Předvedla jsem vyrovnané jízdy, ve kterých jsem neměla žádný velký výkyv. Pochopitelně se dá pořád cokoli zlepšovat,“ řekla České televize po závodě.

Dále uvedla, že je za úspěch vděčná, ale ještě jí to vlastně nedochází. Komu to ale hned došlo byl její tatínek Janek Ledecký, který se hned po závodech chlubil dcerou na Instagramu a přidal i svoje písničky. Je to prostě talentovaná rodinka.

Zdroj: Instagram, Česká televize