Anketa Sportovec Vyškova: u odborníků vyhrál mílař Kalous

TISKOVÁ ZPRÁVA
Atlet Marek Kalous
 

 
 

Vyškov, 9. února 2022 – Zatímco odbornou komisi nepřesvědčila, v hlasování sportovní veřejnosti obsadila mladá plavkyně Eliška Veselá nejvyšší stupínek. Stejnou kategorii opanovala i před dvěma lety. V hlavní kategorii, o které rozhoduje právě odborná komise, nejvýš znovu vystoupal atlet AHA Vyškov. Jen loňského vítěze, tyčkaře Sebastiana Hajzlera, vystřídal běžec Marek Kalous. Specialista na střední tratě za sebou nechal sportovní lezkyni Terezu Cibulkovou a oporu ragbistů Jiřího Pantůčka.

Mílař Kalous se loni v únoru na halovém mistrovství České republiky dočkal své první medaile mezi dospělými atlety, po skvělém výkonu zacinkal bronz. V létě si pak na atletickém mistrovství pod otevřeným nebem zaběhl na 1500 metrů osobní rekord.

U kolektivů tradiční městskou anketu Sportovec Vyškova 2021 ovládlo vyškovské fotbalové áčko. Zatímco úvodní kola druhé nejvyšší soutěže často končila nejtěsnější porážkou a pobytem na chvostu tabulky, v dalších duelech už fotbalisté absolvovali i několik tříbodových utkání a položili slušný základ k hlavnímu cíli sezony: záchraně v profesionální soutěži.

Pomyslný bronz bralo v hlavní kategorii sportovních kolektivů mužské kuželkářské áčko, druzí byli ragbisté. Právě sportovcům z JIMI Rugby Club Vyškov pak poslali nejvíc hlasů sportovní fanoušci. V kategorii Nejoblíbenější sportovec Vyškova je následovali moderní gymnastky – seniorky, což jsou dívky od šestnácti let, a basketbalisté, kategorie chlapci U14. Za plavkyní Veselou, jejíž nejsilnější plavecké disciplíny jsou polohovky na 100 a 200 metrů, skončila u sportovní veřejnosti druhá šachistka Kristýna Dorazilová, třetí místo bere lezkyně Cibulková.

Nechybělo ani tradiční ocenění trenér roku a sportovní osobnost. Výsledky ankety se veřejnost dozvěděla ve středu 9. února na slavnostním předávání v kině Sokolský dům. Letos šlo o jubilejní 20. ročník.

Podle starosty města Karla Jurky je důležité sportovní úspěchy ocenit a vytyčit vzory pro nastupující sportovní generaci. „Máme za sebou druhý pandemický rok, kdy museli organizátoři nejrůznějších soutěží znovu rušit, odkládat a omezovat mnohé sportovní akce. Jelikož ale právě sportovce zdobí vytrvalost, týmová práce a vůle a nejsou zvyklí brečet nad rozlitým mlékem, znovu tak předvedli výborné výkony, o čemž svědčí výsledková listina,“ připomněl starosta Jurka a slíbil, že radnice bude i nadále pomáhat v rozvoji sportovního vyžití ve městě.

Veřejnost, sportovní oddíly a odborná porota do ankety nominovaly celkem 12 sportovců a 9 sportovních kolektivů. Nominováni mohli být pouze sportovci vyškovských sportovních klubů nebo sportovci s trvalým bydlištěm ve Vyškově. Do veřejného hlasování bylo započítáno celkem 641 platných hlasovacích lístků.


Foto: Gabriela Vašíčková

 

Anketa Sportovec Vyškova zná své vítěze, nejvýš je atlet Kalous

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 9.2.2022 / 9.2.2022

Počet návštěv: 3222
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém