Vsetín na svazu neuspěl! Duda mu ve zbytku sezony nepomůže

Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz

10. února 2022, 9:51

Adam Bagar

Vsetín na svazu neuspěl s žádostí o dodatečné dopsání Radka Dudy na soupisku, avizovaná ofenzivní posila mu tak nepomůže. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Valaši Dudu představili v poslední lednový večer jako posilu pro zbytek sezony. Ostřílený hokejista se na novou štaci těšil, za Vsetín měl naskočit už minulý týden ve středu v bitvě se Sokolovem. S týmem absolvoval dokonce předzápasové rozbruslení, ale poté za ním přišlo tamní vedení s tím, že nastoupit nemůže.

„Když za mnou lidi z klubu přišli, nejdřív jsem se lekl, co jsem zase provedl,“ říkal 43letý útočník pro iSport.cz. „A pak mi oznámili, co se stalo. Samozřejmě, že je to neuvěřitelné,“ kroutil hlavou Radek Duda, který měl na Vsetíně hostovat z Benátek nad Jizerou, za něž po návratu odehrál 15 střetnutí s bilancí 7+6.

Co se tedy stalo? „Bohužel jsme zjistili, že došlo k administrativní chybě, kdy po schválení hostování hráče oběma kluby a hokejovým svazem nedošlo následně k navedení hráče do seznamu hráčů našeho klubu do půlnoci 31. ledna, kdy končil přestupní termín,“ uvedl Vsetín ve vyjádření na svých webových stránkách.

Duda to těžce kousal, ale stejně jako tamní vedení stále věřil, že se dá celá situace vyřešit. Valaši se obrátili na svaz s žádostí o dodatečné dopsání hráče na soupisku. Ale neuspěli. „Středeční rozhodnutí výkonného výboru bylo nesouhlasné a tudíž Radek Duda za náš tým nastoupit nemůže,“ informoval valašský klub.

„Celá nastalá situace nás velmi mrzí, za způsobenou chybu se všem omlouváme, především partnerům a fanouškům našeho klubu a nejvíce hráči Radku Dudovi.“

„Celá nastalá situace nás velmi mrzí, za způsobenou chybu se všem omlouváme, především partnerům a fanouškům našeho klubu a nejvíce hráči Radku Dudovi,“ dodali Vsetínští, kteří mají ambice vrátit se mezi tuzemskou hokejovou elitu. Aktuálně jim v tabulce Chance ligy patří třetí příčka o skóre před Jihlavou.

Foto: Jan Kobzáň, jackfoto.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz