Hlavní obsah

Hromada služeb, jedna registrace. Seznam.cz usnadňuje nakupování na webu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době se na českých e-shopech a dalších internetových službách objevuje nové tlačítko, které usnadňuje nakupování. Místo toho, aby si uživatelé museli pamatovat desítky různých registrací, mohou se jednoduše přihlásit prostřednictvím svého účtu na Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Přihlášení přes Seznam usnadňuje procházení webu.

Článek

„Přihlášení přes Seznam“ je užitečná funkce pro všechny uživatele, kteří již mají vlastní registraci na stránkách Seznam.cz. Díky tomu již nebudou muset vyplňovat všechny údaje znovu a znovu na celé řadě služeb, kde chtějí nakupovat nebo číst zprávy.

Na podporovaných webech, jejichž nabídka se postupně rozšiřuje, v takovém případě stačí kliknout na tlačítko „Přihlášení přes Seznam“, případně jenom „Seznam“. Podobnou funkci nabízí také Facebook či Google.

Foto: Seznam.cz

Červené tlačítko pro Přihlášení přes Seznam

Díky „Přihlášení přes Seznam“ si lidé nebudou muset pamatovat desítky hesel a vytvářet na jednotlivých webech stále další a další registrace. Díky tomu, že se hesla nerecyklují, je přihlášení i bezpečnější.

Přímo na svém profilu si mohou lidé přitom nastavit, jak se má s jejich daty pracovat. „Data uživatelů jsou u nás v bezpečí. Uživatelé rozhodně nemusí mít obavy, že by je někdo používal k jiným účelům, než ke kterým dají ve svém profilu svolení,” prohlásil Martin Doleček, vedoucí oddělení internetové bezpečnosti Seznam.cz.

Cenový kompas nemovitostí

„Přihlášení přes Seznam“ přijde vhod i přímo na službách od české internetové jedničky – například při hledání nemovitosti. Přihlášení uživatelé mohou využívat například praktický nástroj Cenový kompas Sreality.cz.

„Stačí, když budou přihlášeni, a mohou jej bez omezení využívat a porovnávat si ceny v jednotlivých okresech, městech i ulicích. Mohou si tak porovnat, zda je nabídka nemovitosti, na kterou se chystají reagovat, opravdu tak výhodná ve srovnání s průměrnými cenami v dané lokalitě. Jde tak o jeden z dalších benefitů, které přihlášeným uživatelům nabízíme, a který jim, věřím, bude k užitku,” konstatovala Šarlota Smutná, datová analytička Sreality.cz.

„Data, která prostřednictvím naší služby získáváme, zpracováváme tak, aby byla dobře využitelná. Vzhledem k rostoucím cenám nemovitostí se o vývoj cen zajímá stále více našich uživatelů. Chceme jim vyjít vstříc a poskytnout jim naše znalosti, aby se mohli ve světě realit lépe orientovat, proto jim přinášíme i tuto užitečnou novinku,” doplnila Smutná.

Na službách Sbazar.cz nebo Sauto.cz je po přihlášení možné využít hlídacího psa, který upozorní na novou nabídku splňující jejich požadavky. Mohou tak být vůbec první, kdo o produkt projeví zájem, což je v dnešní době, kdy jsou auta i elektronika nedostatkovým zbožím, velká výhoda.

Snadnější výlety

Velmi užitečné je přihlášení při plánování výletů na Mapy.cz. Uživatel si totiž díky tomu může ukládat svoje oblíbená místa a trasy jak na webu, tak v mobilu, a to i offline. Snadno tak bude mít všechny destinace uložené napříč celou škálou svých zařízení. „Pokud si trasu naplánuje třeba v pátek na počítači, má ji pak po přihlášení hned o víkendu v mobilu a může rovnou vyrazit,” prohlásil Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Po přihlášení je k dispozici také historie hledání. „Takže když vyrážíte do terénu opakovaně, nečeká vás žádné dlouhé hledání, ale trasu máte k dispozici prakticky ihned,” vysvětlil Faifer. Dále pak můžete v aplikaci ukládat aktivity, které podnikáte, a ty si pak prohlížet a případně sdílet. Stejně tak je možné po přihlášení hodnotit podniky v Česku a lajkovat hodnocení či fotografie na Mapy.cz.

Možnost přihlášení je v pravém horním rohu na domovské stránce Seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám