Hlavní obsah

Ledecká marně útočila na medaile, zlato z Pchjongčchangu neobhájila

Ester Ledecká skončila při obhajobě olympijského zlata v superobřím slalomu pátá. Od vítězné Švýcarky Lary Gutové-Behramiové dělilo trojnásobnou olympijskou vítězku 43 setin sekundy. Za bronzovou Michelle Gisinovou zaostala Ledecká v Jen-čchingu o třináct setin.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati olympijského super-G v Pekingu.

Článek
Fotogalerie

Česká "obojživelnice" startovala hned jako druhá, takže neměla žádné informace z tratě. Zařadila se o 1,39 sekundy před Rakušanku Ariane Rädlerovou, ale o šanci na zopakování šokujícího triumfu z Pchjongčchangu přišla vzápětí po dojetí později stříbrné Rakušanky Mirjam Puchnerové. Pak se před ni v rychlém sledu dostaly Gisinová, Tamara Tipplerová a Gutová-Behramiová a naděje na čtvrtou olympijskou medaili se rozplynuly.

Od startovního čísla osm výše ale už Ledeckou nikdo nepředjel a česká reprezentantka zaznamenala v super G nejlepší výsledek této sezony. V úterý ji čeká olympijský závod ve sjezdu, který je její silnější disciplínou. V dosavadním programu v Číně již zopakovala triumf v paralelním obřím slalomu na snowboardu.

Úřadující mistryně světa Gutová-Behramiová získala ve třiceti letech první olympijské zlato. V roce 2018 ji Ledecká životní jízdou odsunula na čtvrtou příčku, tentokrát Švýcarka nenašla přemožitelku a po bronzu v obřím slalomu má z her v Číně už druhou medaili. Puchnerovou za sebou nechala o 22 setin. Po rychlých výpadcích v obřím slalomu a slalomu tentokrát dokončila závod americká hvězda Mikaela Shiffrinová a obsadila devátou příčku.

Do cíle se dostaly i další dvě české reprezentantky Tereza Nová a Barbora Nováková, které na vítězku ztratily přes čtyři sekundy. Nová obsadila 33. místo, Nováková byla o tři místa za ní.

ZOH Peking - alpské lyžování:
04:00, super-G žen
1. Gutová-Behramiová (Švýc.) 1:13,51
2. Puchnerová (Rak.) -0,22
3. Gisinová (Švýc.) -0,30
4. Tipplerová (Rak.) -0,33
5. Ledecká (ČR) -0,43
6. Mowinckelová (Nor.) -0,58
7. Brignoneová (It.) -0,66
8. Hütterová (Rak.) -0,68
9. Shiffrinová (USA) -0,79
10. Curtoniová (It.) -0,83
...
33. Nová -4,37
36. Nováková (obě ČR) -4:75

Reklama

Související témata: