Nejdřív štěstí, pak se Pejzlová proklínala: Američanky si na nás vybíjely frustraci

Foto: iihf.com

(PEKING, od našeho zpravodaje) Michaela Pejzlová (vlevo na snímku) vstřelila ve 25. minutě Američankám šokující gól na 1:0. Pak ale byla i u smolného „vlastňáku“, kterým Spojené státy čtvrtfinále olympiády otočily.

Ve 25. minutě, z první české střely na bránu, Michaela Pejzlová zametla puk do sítě a Češky ve čtvrtfinále olympiády v Pekingu senzačně vedly nad superfavorizovanou Amerikou. 

„Ani si nepamatuju, co mi v tu chvíli letělo hlavou. Byla jsem hrozně ráda, že jsme jim dokázaly dát gól a ukázat, že je to vůbec proti Americe možné,“ popisovala okamžiky extáze Pejzlová.

 

„Denisa (Křížová) s Terkou (Vanišovou) to pěkně vybojovaly před bránou, ke mně se puk odrazil a už to bylo jen o zasunutí do prázdné, zbytek udělaly dobře holky,“ pochválila své spoluhráčky z prvního útoku.

Jenže hned za minutu Američanky srovnaly a po velkém tlaku se nakonec ve 47. minutě dostaly do očekávaného vedení. Byla u toho opět Pejzlová, tentokrát ale dost nešťastně – puk tečovala mezi betony vlastní brankářky. 

„Střelu jsem viděla na poslední chvíli a snažila jsem se ji zblokovat, bohužel se to odrazilo tak blbě, že to spadlo do brány. V tu chvíli jsem se trochu proklínala, ale to se stane, to je hokej,“ popisovala smolný moment, při které navíc české brankářce Peslarové chyběla hůl.

„Byly frustrovanější a frustrovanější. Jsou zvyklé, že dostávají puky zadarmo a to my jsme nechtěly dopustit."

Američanky zkrátka měly v důležitých momentech štěstí, jinak by je Češky mohly trápit až do prodloužení, což téměř nikdo nečekal.

„Byly frustrovanější a frustrovanější. Jsou zvyklé, že dostávají puky zadarmo a to my jsme nechtěly dopustit. Vybíjely si to na nás,“ zmínila Pejzlová několik tvrdších zákroků. Například ten na Terezu Radovou, po kterém Američanka Cameranesiová dostala pětiminutový trest.

 

I když nakonec tým USA statečný vzdor českých hráček ke konci zápasu prolomil, Pejzlová po porážce 1:4 nesmutněla. 

„Jsem strašně hrdá na náš tým, protože výkon, co jsme předvedly, asi málokdo čekal. Určitě to nečekaly Američanky. Nevyšlo to, ale rok od roku jsme lepší a za pár let jsme schopné s nimi hrát vyrovnaný hokej nebo je i porazit,“ věřila čtyřiadvacetiletá rodačka z Pardubic.

Je jasné, že Češky mohly dostat ve čtvrtfinále přijatelnějšího soupeře, kdyby bývaly vyhrály skupinu.

„Jsem strašně hrdá na náš tým, protože výkon, co jsme předvedly, asi málokdo čekal."

„Ve skupině jsme chtěly dopadnout první, abychom se takovému zápasu vyhnuly,“ ohlížela se Pejzlová za celým průběhem turnaje. „Ale zase to pro nás byla obrovská zkušenost. S Amerikou jsme nikdy nehrály. Konečně jsme tak mohly zjistit, jak na tom oproti takovým týmům jsme.“

Pejzlová doufala, že na úspěšnou kvalifikaci a postup do čtvrtfinále olympiády Češky naváží v dalších turnajích a třeba se zase ukážou za čtyři roky na další olympiádě v Itálii.

Po Pekingu je totiž jasné, že by ani na následující olympiádě české hráčky určitě ostudu neudělaly.

„Psalo nám spousta lidí, že doteď nevěděli, že máme ženský nároďák. Teď jsme ukázaly celému Česku, že máme ženský hokejový tým, který vůbec není špatný,“ usmála se na konec.

Foto: iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz