Skvělá reprezentace Klášterce v Pekingu! Michael Lejsek patří mezi třicítku nejlepších sáňkařů světa
MICHAEL LEJSEK JE MEZI TŘICÍTKOU NEJLEPŠÍCH SÁŇKAŘŮ SVĚTA. Foto zdroj: Město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad ohří, Peking - Svou olympijskou premiéru absolvoval český reprezentant ze sportovního klubu SK saně Klášterec. Třiadvacetiletý Michael Lejsek z Klášterce nad Ohří obsadil na XXIV. zimních olympijských hrách v Pekingu 30. místo.

Necelé čtyři vteřiny ho dělily od postupu do finálové jízdy pro dvacet nejrychlejších. Skvěle si vedl Michael Lejsek v týmové štafetě. Kvarteto českých reprezentantů se dostalo do TOP finálové desítky. "Tréninky mi vycházely velice dobře, byl jsem spokojený se všemi jízdami. Starty sice nebyly perfektní, ale byly rovně. A bohužel, přišel závod, první jízda, totální stres, jelikož tohle je můj první olympijský závod. Úplně jsem vyhořel. Zazmatkoval jsem na první jízdě, nepovedl se mi start, narazil jsem do bariéry," řekl Lejsek v rozhovoru pro Českou televizi.

"V závodě byly úplně jiné podmínky, byla větší zima, led byl tvrdší a nebyl jsem na to připraven, bohužel, dělal jsem spoustu chyb. Chtěl jsem si to vylepšit druhou jízdou, ale nevím, co se stalo, opět jsem vyhořel na startu a dolů už to tak nějak šlo. Velice mě to mrzí," dodal český reprezentant.

Luboš Jíra starší, předseda kláštereckého klubu a bývalý československý reprezentant, uvedl: „Doufám, že bude Michael pokračovat a připravovat se na další olympiádu, která se uskuteční za 4 roky v italském Miláně a v Cortině d'Ampezzo.“

Město Klášterec nad Ohří Michaelovi gratuluje k účasti na olympijských hrách a děkuje za reprezentaci. Už jen kvalifikace na olympijské hry je obrovský úspěch. Michael Lejsek je navíc 30. nejlepší sáňkař světa a věříme, že mu budeme moci nadále držet palce nejen při republikových a světových mistrovství, ale i na zimní olympiádě za 4 roky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru