TIP NA VÝLET: Z Doerellovy vyhlídky je nádherný pohled na údolí řeky Labe a vrchy Českého středohoří
Foto: Martina Nováková
Výlety

Dubičky - Doerellova vyhlídka není moc známé místo. Nachází se poblíž vyhlídky v Dubičkách, na vrchu Výslunní. Proto se jí také někdy říká Výslunní vyhlídka.

Oblíbená vyhlídka na vrchu Výslunní u obce Dubičky dostala jméno po německém romantickém malíři Ernstu Gustavu Doerellovi. Ten svoji tvorbu zasvětil krajině Českého středohoří a Podkrušnohoří. Na místě dnešní Doerellovy vyhlídky údajně rád čerpal inspiraci.

1102vyletkz3

Foto: Martina Nováková

VÝHLED DO ŠIROKÉHO OKOLÍ

Vyhlídka poskytuje nádherný pohled na scenerii údolí řeky Labe. Na protilehlé straně údolí jsou vidět vrchy Deblík, Varhošť a Lovoš, ale také na Portu Bohemiku a zříceninu hradu Kamýk.

1102vyletkz2

Foto: Martina Nováková

JAK SE DOSTAT NA VYHLÍDKU?

Na vyhlídku lze dojít po žluté značce jak od rozhledny Radejčín, tak i od Dubiček. U turistického rozcestníku se musí odbočit na louku a poté do lesa, kde je cíl cesty.

1102vyletkz4

Foto: Martina Nováková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru