Oksanen rozhodl ve šlágru kola dvěma góly o výhře Hradce Králové v Třinci

foto Utkání 51. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové, 11. února 2022 v Třinci. První gól Hradce Králové. Zleva radující se autor gólu Ahti Oksanen z Hradce Králové a Bartosz Ciura z Třince.

Třinec - Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 51. kole extraligy na ledě Třince v souboji dvou nejlepších týmů 2:0 a snížili ztrátu v tabulce na rozdíl dvou bodů. Oba góly vstřelil Ahti Oksanen, vítězný dal v 56. minutě. Brankář Filip Novotný udržel druhé čisté konto za sebou.

"Musím hlavně poděkovat klukům, protože to vzadu odmakali a tolik práce jsem neměl. Neviděl jsem asi jen dvě střely. Opravdu jsme podali super výkon do obrany a rozhodl jediný gól, který jsme dali na konci. Byl to jinak vyrovnaný zápas a přiklonilo se k nám štěstí," uvedl Novotný, který si připsal 28 zásahů.

Třinec nastoupil s pěti obránci z prvoligového Frýdku-Místku a hned v úvodní minutě nabídl soupeři přečíslení čtyři na dva, ve kterém Kacetl vychytal Blaina. Gólman domácích se vzápětí vytáhl i proti zakončení Oksanena s hokejkou mezi bruslemi. V největší šanci Ocelářů v první třetině se po milimetrové přihrávce Chmielewského dostal za obránce Růžička, ale při bekhendovém blafáku mu utekl puk.

I ve druhé třetině kralovali oba gólmani. Hostující Novotný se zaskvěl při průniku Ondřeje Kovařčíka, který se prokličkoval mezi obránci až před branku, ale se skóre nepohnul. Gólman Hradce poté podržel tým i při dorážkách Nestrašila a Bakoše. Na druhé straně si vedl spolehlivě Kacetl a při šanci Pilaře si zhluboka oddechl, že netrefil odkrytou branku. Oba týmy hrozily i v přesilových hrách, ale shodně žádné ze dvou vyloučení nepotrestaly.

V posledním vzájemném utkání v Třinci, které vyhráli hosté také 2:0, se čekalo na branku do 40. minuty. Tentokrát vydržel bezgólový stav ještě déle, zlomil jej v čase 55:40 Oksanen střelou z levého kruhu ke vzdálenější tyči. Ještě předtím zahodili domácí přečíslení dva na jednoho, Nestrašil ale přihrál Bakošovi mimo ideální střeleckou pozici.

"Věděli jsme, že budou hrát houževnatě. Hradec je těžkým soupeřem, byl to zápas prvního s druhým, to bývá taktický hokej, který rozhoduje jeden gól. Oba týmy dobře bránily a jim to tam padlo, nám ne. Musíme být lepší před brankou. Zápas byl ale velmi vyrovnaný, odmakali jsme to. Škoda, že jsme naše šance neproměnili," řekl k zápasu Martin Bakoš, který odehrál po příchodu z KHL druhý zápas.

Novotný v závěru svým spoluhráčům ještě zavařil a po jeho faulu hráli domácí poslední dvě minuty přesilovou hru, kterou umocnili o šestého muže. Třinec si ale žádnou šanci nevypracoval a naopak Oksanen zpečetil 36 sekund před koncem výhru Hradce Králové do prázdné branky. Hosté zvítězili nad Oceláři v posledních třech zápasech bez ztráty bodu se skóre 9:1.

"Byl to velký boj, na obou stranách byl k vidění zodpovědný výkon z obrany a šancí moc nebylo. Věděli jsme po dvou třetinách, že rozhodne jeden gól a Hradec ho dal. Byl šťastnější, spadla mu tam střela z úhlu, a to rozhodlo zápas," konstatoval asistent trenéra Ocelářů Marek Zadina. Jeho protějšek Tomáš Martinec souhlasil. "Všechny zápasy s Třincem jsou vyrovnané a jsou o detailech. Byli jsme šťastnější, ne lepší," uvedl Martinec.

Hlasy trenérů po utkání:

Marek Zadina (Třinec): "Byl to velký boj, na obou stranách byl k vidění zodpovědný výkon z obrany a šancí moc nebylo. Naši kluci makali na sto procent, nechali tam všechno. Věděli jsme po dvou třetinách, že rozhodne jeden gól a Hradec ho dal. Byl šťastnější, spadla mu tam střela z úhlu, a to rozhodlo zápas. Kluci z Frýdku-Místku hrají na své osobní maximum, na sto procent. Plní, co po nich chceme. Nedělají chyby, hrají jednoduše a důrazně do těla. Beci nám chybí, ale kluci to zvládají velmi dobře."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Byl to vyrovnaný zápas. Oba týmy hrály zodpovědně do obrany a těch šancí bylo na obou stranách minimálně. Z našeho týmu jsem cítil energii a chuť vyhrát. Bylo to vidět na bojovnosti, blokování střel a na zodpovědnosti do obrany, i když nějaké šance jsme Třinci dovolili. Ale nebylo jich moc. Výsledku si hrozně ceníme, ale nepřeceňujeme ho. Víme dobře, že Třinci chybělo spoustu hráčů a byli jsme šťastnější, ne lepší."

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 56. Oksanen (Smoleňák, Lev), 60. Oksanen (Cingel). Rozhodčí: Pražák, Stano (SR) - Frodl, Špůr. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Třinec: Kacetl - M. Adámek, Jaroměřský, Teper, D. Krenželok, Matyáš, M. Zbořil, Ciura - Martin Růžička, P. Vrána, Hrehorčák - O. Kovařčík, A. Nestrašil, Bakoš - Svačina, Marcinko, Chmielewski - R. Szturc, M. Kovařčík, Dravecký. Trenér: Varaďa.

Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, R. Pilař, McCormack, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 6°C

Celá předpověď