Ve více než 150 českých hokejových klubech proběhl úspěšný týden hokeje

Tradičního Týdne hokeje, který uspořádalo v závěru ledna 154 klubů, se zúčastnilo více než 3 500 dětí s rodiči. Nejvíce jich navštívilo zimní stadióny v Liberci, Zlíně a Jablonci nad Nisou, více než padesátka přišla také V Olomouci nebo Přerově. Přes nepříznivou epidemickou situaci se akce v jednotlivých městech zúčastnilo více dětí než v září 2021, kdy byla po rok a půl dlouhé přestávce způsobené pandemií koronaviru obnovena.  

Program zahrnoval mimo jiné ukázky tréninků na ledě a na suchu, děti si v doprovodu rodičů vyzkoušely první krůčky s bruslemi, připravena pro ně byla řada zajímavých her i drobné dárky. Na mnoha místech podpořily akci známé hokejové osobnosti jako Jiří Šlégr v Roudnici nad Labem, Martin Procházka na Kladně, David Moravec v Kopřivnici, Bedřich Ščerban ve Žďáru nad Sázavou, Josef Řezníček v Sušici, Jiří Tlustý na Smíchově nebo Libor Pivko v Žamberku.

Jak říkám...

„Těší nás, že se i v současné složité situaci akce uskutečnila a zúčastnilo se jí tolik dětí. Věříme, že je návštěva zimního stadiónu spojená se zajímavým programem zaujala a že se lednímu hokeji začnou věnovat. Velké poděkování patří rodičům, kteří je přivedli, klubům, které akci uspořádaly a pochopitelně partnerům, kteří mládežnický hokej podporují, jako jsou společnosti Kaufland, DHL nebo Střída sport,“ uvedl projektový manažer Českého hokeje Pavel Landa.

Týdnů hokeje, které pomáhají klubům s nábory začínajících hokejistů, se již zúčastnilo téměř 35 000 dětí s rodiči. Akce je součástí projektu Pojď hrát hokej, v jehož rámci dostávají kluby mimo jiné i bezplatnou výstroj pro nejmenší hokejisty nebo prostředky na trenéry, kteří se profesionálně věnují mládeži.

(Petr Skála podle tiskové zprávy ceskyhokej.cz, SportovnÍListy.cz, koláž: Petr Skála)