Hlavní obsah

Hr. Králové - Olomouc 4:1Hokejisté Hradce Králové po obratu zdolali Olomouc poosmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Ondrušek 0 : 1
24. Klíma 1 : 1
32. Ščerbak 2 : 1
50. Cingel 3 : 1
58. Oksanen 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v utkání 52. kolo extraligy po obratu Olomouc 4:1. Východočeši vyhráli počtvrté v řadě, Hanáky zdolali dokonce už poosmé za sebou a v této sezoně jim nepřenechali ani jediný bod.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Orsava z Hradce Králové, brankář Olomouce Jan Lukáš, Petr Kolouch z Olomouce, Radim Šalda z Hradce Králové a Jiří Ondrušek z Olomouce.

Článek

Tým Mountfieldu, který naposledy nestačil na Olomouc téměř před dvěma lety, podle očekávání začal v mnohem větším tempu. Vyložené šance z toho ale nevytěžil a po deseti minutách se do hry pomalu dostávali i Moravané. První hrozba přišla s dorážkou Navrátila do tyče.

Největší možnost domácích měl z protiútoku obránce Pavlík, jehož střelu vytěsnil gólman Lukáš. Při Konrádově olympijské anabázi si aktuální olomoucká jednička poradila i s průnikem Rusa Ščerbaka, před pauzou měl však plné ruce práce jeho protějšek Kiviaho. Zavařila mu hlavně Knotkova teč v přesilovce.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Knotek z Olomouce, Bohumil Jank z Hradce Králové a Jakub Doktor z Olomouce.

Mora si výhodu přenesla do druhé třetiny, ale využila až tu další ve 22. minutě. Jank se zbytečně mstil Doktorovi a z trestné lavice ho předčasně vyhnal olomoucký kapitán Ondrušek, proti jehož ráně z dálky se finský brankář nestihl včas srovnat a puk mu proklouzl za čáru. Královéhradečtí inkasovali po 151 minutách hry. Až v tu chvíli se zdravě naštvali a mdlý výkon zvedli; ve zbytku prostřední části byli jasně lepším týmem a vytěžili z toho obrat.

Silný podpis na dvou brankách nesl obránce Blain, jenž v ponechané výhodě našel volného Kevina Klímu a potom jeho střelu bezprostředně po vhazování tečoval Ščerbak. Gólovky Oksanena, Smoleňáka či Perreta přitom volaly po ještě vyšším náskoku.

Ten by Mountfield potřeboval, po návratu na led si totiž v obraně zahrával. Probudil ho až Ščerbakův slalom, který uhasil faulující Dujsík, po tlaku v přesilovce přidali domácí uklidňující třetí gól. Orsava vystřihl nejhezčí nápad utkání, když Cingelovi nabídl puk před prázdnou branku mezi nohama dvou soupeřů. Hanáci už se na závěrečný tlak nezmohli. Jejich naděje ukončil po další krásné Orsavově pobídce 24. gólem v sezoně finský snajpr Oksanen.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Kevin Klíma (Blain), 32. Ščerbak (Blain, Cingel), 50. Cingel (Orsava), 58. Oksanen (Orsava, Jank) - 22. Ondrušek (Doktor, Navrátil). Rozhodčí: Lacina, Kika - Komárek, Zíka. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, R. Pilař, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.
Olomouc: Lukáš - Rašner, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, A. Rutar - Doktor, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Kolouch, Olesz - Bambula, Klimek, Kunc - V. Brož, Lichanec, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: