Únorová přednáška „Ženy u Baťů“

Únorová přednáška „Ženy u Baťů“

Adresa:

Zlín, nám. T. G. Masaryka 2570

Termín: 23.2.2022
Vstupné:

Základní: 99 Kč, snížené: 49 Kč

23únor středa 17:00

Žánr: ostatní akcepřednášky


Inspirativní beseda seznámí posluchače s principem takzvané baťovské ženy, která si byla vědoma své hodnoty. V roli řečníka vystoupí Gabriela Končitíková, projektová manažerka Nadace Tomáše Bati. Dozvíte se třeba, jakou představu měl o ženách sám Tomáš Baťa, nebo jaké bylo postavení žen ve filozofii Baťa. Po přednášce následuje možnost navštívit slavnostně rozsvícený Památník. Rezervace míst předem.

Firma Baťa se začala velmi brzy věnovat výchově a vzdělávání žen. Tomáš Baťa si totiž vážil jejich postavení ve společnosti i ve firmě. Uznával ženskou energii a považoval za důležité, aby se ze společnosti nevytratila. Vnímal ženy jako výjimečné bytosti, protože svou láskou dokáží měnit dům na domov. K ženám choval patřičnou úctu – pokládal je za nositelky jemné energie, která je motivem muže pro výkon a zdrojem lásky pro děti. O ženu se tedy mělo pečovat právě proto, aby mohla plnit svou roli ve společnosti – dávat lásku. Ve firmě tak vznikaly desítky kurzů, které ženy učily zdravému sebevědomí, úctě k sobě samé a uvědomění si svého postavení. 

Rezervace míst předem prostřednictvím webu www.pamatnikbata.eu (sekce „Pro návštěvníky“ – Rezervace termínu prohlídky) nebo přes e-mail: pamatnikbata@zlin.eu. Základní vstupné je 99 Kč, snížené 49 Kč.

Více info: https://pamatnikbata.eu/unorova-prednaska-zeny-u-batu/

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Únorová přednáška...

Villa MemoriesZlín (6.2 km)

Vila VyšehradLuhačovice (13.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (13.8 km)