Doba čtení:54 s
Při posledním jednání pověřil ministr Jozef Síkela úřad, aby mu předložil návrhy na řešení současné situace na energetickém trhu a také strategický výhled, případně konkrétní legislativní návrhy. Foto: STAN

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) bude dnes opět jednat se zástupci Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Tématem bude současná energetická krize a lepší dohled nad energetickým trhem. Naposledy se Síkela se zástupci ERÚ setkal 11. ledna.

Při posledním jednání mezi ministrem a zástupci ERÚ pověřil Síkela úřad, aby mu předložil návrhy na řešení současné situace na energetickém trhu a také strategický výhled, případně konkrétní legislativní návrhy. Úřad ministerstvu zaslal celkem 40 návrhů řešení.

ERÚ navrhuje nové povinnosti dodavatelů energií

Energetický regulační úřad navrhuje například navýšení základního jmění společností, které dodávají energie, ale i jejich povinné pojištění. Pojistné plnění by například po předem stanovenou dobu pokrylo spotřebiteli rozdíl mezi cenami v záchranném režimu dodavatele poslední instance (DPI) a cenami původního dodavatele. Další z navrhovaných možností je povinnost průběžné certifikace nebo pravidelných auditů pro všechny dodavatele.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa