Vsetín zdolal Vrchlabí až v nájezdech, bod navíc zajistil Berger

Vsetínští hokejisté porazili Vrchlabí až po samostatných nájezdech. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejisté Vsetína urvali v Chance lize další dva body. Valaši v pondělní dohrávce 40. kola zdolali Vrchlabí 5:4 po samostatných nájezdech, dlouhý a dramatický duel rozsekl až útočník Jan Berger. Žádný jiný hráč se v oblíbené dovednostní soutěži neprosadil. Svěřenci trenérů Stantiena a Srdínka zdolali Severočechy potřetí v sezoně a vůbec poprvé v sezoně si připsal vítězství v samostatných nájezdech.

Trenér Jan Srdínko ale úplně spokojený nebyl. „Znovu jsme se přesvědčili, že v této fázi sezony je každý zápas nesmírně těžký, hraje se o každý bod. Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale vždycky, když jsme se začali dostávat do tempa a měli souvislejší tlak, tak jsme udělali nějaký stupidní faul. Celkem jich v zápase byly mraky. Jindy nás to může stát body. Je to škoda. Hra je rozkouskovaná. Navíc většina faulů byla ve středním nebo útočném pásmu, což je nesmysl,“ láteřil.

Lapač viděl napínavou bitvu. Repríza loňského čtvrtfinále měla velký náboj. Diváci si užili několik potyček, v akci bylo také video, které bylo na místním stadionu nainstalováno teprve nedávno.

Klíčové chvíle přišly až v prostřední části. Ve 38. minutě vystřelil Hryciow a jeho rána skončilo v sítí i díky tomu, že hostující Kusý vychýlil svého brankáře a nemohl tak chytat. Rozhodčí branku uznali a Vsetín v tu dobu vedl 3:2.

Vrchlabí se ale zvedlo a zápas dovedlo až do prodloužení.

„Trošku jsme zaspali třetí třetinu. Soupeř vytvářel tlak, my jsme najednou přestali hrát. Byl to klasický black-out, když jsme během jedné minuty dostali dva góly. Na druhé straně zase jsme ale ukázali sílu, když jsme si začali vytvářet další příležitosti a skóre srovnali na 4:4. Bod navíc jsme pak urvali díky výbornému Gábovi,“ prohlásil Srdínko.

Ze všech nájezdníků skóroval pouze domácí Jan Berger a Vsetín momentálně ztrácí na druhou Třebíč pět bodů. Vrchlabí je desáté.

„Remíza byla nakonec spravedlivá. My jsme v penaltové loterii chtěli urvat druhý bod, což se nám nepodařilo, ale i tak jsem spokojení, protože jsme během dvou dnů odehráli na Moravě dva zápasy a domů si odvážíme čtyři body,“ těší hostujícího kouče Tomáše Jirků.

Chance liga, 40. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – HC STADION VRCHLABÍ 5:4 po samostatných nájezdech (0:0, 3:2, 1:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Hořanský (Pitule), 37. J. Říha (Jerofejevs, Pšurný), 38. Hryciow (Klímek, Ondračka), 52. R. Půček (D. Březina), rozh. náj. Berger – 23. D. Chalupa, 34. Mrňa (Kusý), 45. Mrňa (T. Urban), 45. Kusý (Chrtek, Linhart). Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Hranoš, Blažek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 1000. Střely na branku: 49:33.

Vsetín: Gába – Jerofejevs, Ondračka, Hryciow, J. Říha, Smetana, Štach, J. Jenáček – R. Půček, Pšurný, Rob – Gago, Pitule, Hořanský – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Vítek, D. Březina, Klímek. Trenér: Stantien.

Vrchlabí: Klouček – Linhart, Oliva, Lytvynov, T. Kynčl, M. Voženílek, Nedbal – Koffer, T. Kaut, T. Zeman – M. Machač, P. Urban, Mrňa – Matýs, Chrtek, Kusý – Pochobradský, T. Urban, D. Chalupa. Trenér: Jirků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x