Hlavní obsah

Do Rady ČT se hlásí padesátka zájemců

Sněmovna odtajnila seznam kandidátů, kteří se ve veřejném slyšení budou ucházet o zvolení do Rad České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo). Do Rady ČT se přihlásilo 51 zájemců, do Rady ČRo devět.

Foto: Milan Malíček, Právo

Česká televize bude vysílat starší díly.

Článek

Zájemci budou bojovat o jedno místo v Radě ČRo a šest míst v Radě ČT, z toho je jedno po Haně Lipovské na kratší mandátové období. Mezi zájemci jsou z velké části lidé, kteří o post ve zmíněných dvou kontrolních orgánech veřejnoprávních médií usilovali již v minulosti, nebo v nich pracovali a rádi by tam znovu působili.

Radou ČT prošel ze známých jmen například sportovní manažer Jan Baumruk, režisér Jiří Kratochvíl, moderátorka Dana Makrlíková nebo bývalý poradce politiků Zdeněk Šarapatka.

Dvořák: Krize České televize nenastane. Šetříme

Domácí

Mezi radní se chce dostat i farář Zbigniew Jan Czendlík, bývalá pražská radní a vdova po architektovi Janu Kaplickém Eliška Kaplický Fuschsová, nebo listopadová studentská vůdkyně a pozdější diplomatka Monika MacDonagh-Pajerová.

Zasednout mezi radní se bude pokoušet i bývalý televizní odborář Antonín Dekoj, bývalý ředitel programových okruhů ČRo Radek Žádník, producent ČT Jan Štern nebo bývalý manažer ČT a kunsthistorik Nikolaj Savický. Do Rady ČRo chce znovu také moderátor Ivan Vodochodský.

Termíny veřejných slyšení zatím Sněmovna nestanovila.

Reklama

Výběr článků

Načítám