Celoplošná Televize Seznam uvedla novou podobu svého zpravodajství

15. únor 2022

Od pondělí 14. února se mohou diváci celoplošné Televize Seznam setkávat s kompletně novou podobou jejího zpravodajství. Proměnou prošly znělky i samotné studio a publicistická relace se nyní vysílá ve dvojici. Televize Seznam jako jediná ze dvou komerčních stanic, vedle TV Barrandov, vysílá v HD rozlišení i na bezplatné platformě DVB-T2.

Kromě personálních posil bude tým Večerních zpráv (každý den od 18:25 hodin) vysílat z nového zpravodajského studia postaveného architektem Jaroslavem Holotou.

Čtěte také

„Nezávislé a kvalitní zpravodajství je pro nás prioritou, proto jsme se rozhodli k tak výrazné změně. Dnešním dnem tak zpravodajství získává nejenom zcela novou znělku, grafickou i hudební výbavu, ale díky spolupráci s renomovanými odborníky na návrh a realizaci televizních studií i nové zpravodajské studio, které odpovídá stále se zvyšujícím technickým nárokům v rámci televizního vysílání,“ uvedl ředitel Televize Seznam Ivan Mikula. 

„Hledali jsme optimální tvarové, barevné a technologické varianty vybavení studia, abychom docílili lepší komunikace s diváky srze jeho vizuální stránku a využili nové technologické možnosti. Každá myšlenka tak byla zhodnocena z několika hledisek, než se přistoupilo k její realizaci,“ vysvětlil scénograf a architekt studia Jaroslav Holota.

Čtěte také

„Jednou ze zásadních vlastností dispozice studia je jeho vizuální flexibilita při jednotlivých relacích, a proto je podstatné, aby se vizuál studia dal rychle a jednoduše měnit. Tomu značně dopomáhá velký LED horizont v pozadí studia, který umožňuje zobrazovat libovolný statický či video motiv korespondující s danou relací,“ doplnil Michal Pokľuda, výkonný ředitel společnosti Showtacle, která měla na starosti návrh a instalaci osvětlení. 

Obvodové digitální LED pásky upevněné na dekoraci studia zase umožňují světelné sladění s barvou pozadí, navíc v rámci vysílání je využito synchronizace obrazu a zvuku pomocí softwaru LED Strip Studio. Určitou zajímavost je i samotný studiový stůl, který je spojením nohy a vrchní desky, a to bez jakéhokoliv lepení nebo šroubování. Vznikl kombinací strojové a ruční práce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související