Obhájce titulu Garín v Riu de Janeiro prohrál s Coriou a vypadne z Top 20

16. 2. 2022, 09:19
Aktuality 0
ATP RIO DE JANEIRO - Chilan Cristian Garín v prvním kole antukového turnaje ATP 500 v Riu de Janeiro prohrál drtivě 2-6 0-6 s Argentincem Federicem Coriou a neobhájí svůj nejcennější titul z předloňské sezony. Argentinec si o čtvrtfinále a premiérový posun do Top 60 zahraje se španělským veteránem Fernandem Verdascem.
Federico Coria (© Rio Open)

Cristian Garín má ve sbírce pět trofejí z turnajů ATP, všechny získal na antuce. Tu nejcennější slavil předloni na podniku kategorie ATP 500 v Riu de Janeiro a jelikož se loni kvůli pandemii koronaviru nehrálo, velkou porci bodů z jediné akce si užíval dva roky. 

Titul do Brazílie se vydal obhajovat až tento týden,  skončil však hned po svém úvodním vystoupení. 25letý Chilan skončil po debaklu 2-6 0-6 s Argentincem Federicem Coriou, kterému se povedla odveta za předloňské čtvrtfinále a během půl roku tak vyrovnal vzájemnou bilanci na 2-2.

Garín v zápase získal pouze 33 fiftýnů, nicméně výměnu zápasu vyhrál.


Zatímco Garína čeká pád z Top 20, Coriu tři týdny před 30. narozeninami dělí jediná výhra od premiérového posunu do Top 60. O druhé čtvrtfinále během dvou týdnů si zahraje v prvním vzájemném duelu s bývalou světovou sedmičkou Fernandem Verdascem.

38letý Španěl Verdasco se letos vydal na antukové turnaje do Jižní Ameriky teprve popáté v kariéře, přičemž jen cestou do finále právě v Riu před čtyřmi lety se dostal přes druhé kolo. Podruhé to dokázal minulý týden v Buenos Aires a nyní se o to pokusí i v Brazílii, kde začal výhrou 7-6 6-3 nad Srbem Dušanem Lajovičem.

 

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, dolarů
úterní výsledky (15. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Coria (Arg.) - Garín (5-Chile) 6-2 6-0
Sonego (6-It.) - Djere (Srb.) 6-2 6-0
Ramos (8-Šp.) - Londero (Arg.) 6-3 6-4
Fognini (It.) - Bagnis (Arg.) 6-2 6-4
Monteiro (Braz.) - Báez (Arg.) 1-6 6-4 6-4
F. Cerúndolo (Arg.) - Paire (Fr.) 6-3 4-6 6-2
Verdasco (Šp.) - Lajovič (Srb.) 7-6(4) 6-3
Delbonis (Arg.) - Galán (Kol.) 3-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist