Vstupenky online

Junioři opět začnou už ve středu, dorostenci nejsou daleko od sestupu

Helena Hegeďová • 16.02.2022

V mládežnických soutěžích se blíží chvíle, kdy budou rozdány karty nejen do jejich dalších částí, ale také do příští sezony. Dorostenci Vsetína se postupně propadli na poslední místo tabulky, a pokud ve čtvrtek neuspějí proti Olomouci, bude jasné, že sestoupí. Zato junioři už mají téměř jistou pátou příčku a o své setrvání v soutěži ještě zabojují, ovšem do konce základní části jim chybí dohrát ještě osm utkání, takže v tomto týdnu nastoupí hned třikrát.

Vsetínští dorostenci jsou s dvaceti body na posledním místě tabulky a jejich šance na záchranu jsou již spíše teoretické. K udržení nejvyšší soutěže totiž vede pouze tříbodové vítězství ve všech zbývajících šesti zápasech. Ovšem druhou podmínkou je také to, že čtvrtá Poruba nebude ani v jednom z následujících utkání bodovat. O osudu vsetínského dorostu tak může být rozhodnuto už ve čtvrtek, kdy se Valaši představí doma proti lídrovi z Olomouce. Další domácí utkání čeká hráče v zeleno-žluté kombinaci v sobotu.

Zápas: 17. 2. Vsetín - Olomouc 19:15

Olomouc od začátku nadstavbové části vede tabulky skupiny E a jde si pro účast v play-off, v současnosti drží devítibodový náskok na přerovské Zubry. Výsledky kohoutů byly od začátku letošní roku více než přesvědčivé, ovšem v posledním kole je překvapil Havířov, jenž stejně jako Vsetín figuruje na sestupové pozici. Olomouc má ve svých řadách také dva nejproduktivnější hráče skupiny - Jakuba Belana (12+10) a Dominika Jeřábka (6+13).

Zápas: 19. 2. Vsetín - Šumperk 17:30

Šumperk si ve skupině E drží své třetí místo, na druhý Přerov ztrácí devět bodů, naopak náskok na čtvrtou Porubu je z pohledu Mladých Draků šestibodový. Právě proti ostravskému celku ale Šumperští naposledy o gól neuspěli (1:2), v poslední době mají za sebou také dvě velice vyrovnaná utkání s Přerovem, které vždy rozhodovalo až prodloužení. V obou případech se z bodu navíc radovali Mladí Draci.  

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Čada – Stodůlka, Kučný, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček (A), Juráň (C), Pořízka, Vaněk, Drozd, Budín, Frolo, Pejchal, Raušer.
Olomouc: Frgál – Drábek (C), Zimovčák, Šlahora (A), Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Šenk, Hebar – Najman, Jeřábek, Izák – Bošek, Konobejl – Neoral, Belan (A).
Šumperk: Ondráček – Hrdina, Jarmara, Cekr (C), Juřík, Zavoral (A), Plhal, Compel (C) – Bařica, Peškar, Maurer, Tomeš, Verner, Janech, Seidenglanz, Lichner, Prokop, Hlubuček.

Warriors, Šumperk a Poruba. To jsou soupeři juniorky pro tento týden

Junioři pokračují v nabitém programu, jelikož mají spolu s Přerovem nejméně odehraných zápasů v lize. Vsetín je na pátém místě tabulky a na čtvrtou Porubu ztrácí šestnáct bodů a v tuto chvíli je jasné, že si Valaši po konci základní části zahrají play-down. A právě v tomto týdnu narazí na mimo jiné na ostravský celek. Dalšími soupeři budou brněnští Warriors, kteří již s jistotou sestoupí, a také šumperští Mladí Draci. S posledně jmenovaným soupeřem mají Vsetínští dobré zkušenosti z minulého týdne, kdy vyhráli 2:0. Šumperk však stále bojuje o play-off a rozhodně nedá nic zadarmo.

Zápas: 16. 2. Warriors Brno - Vsetín 16:55

Po posledním kole je jasné, že Warriors Brno po letošní sezoně poputují o soutěž níž. Tuto skutečnost mohli odvrátit na ledě Písku, zde byl však favorit více než jistý. Opak byl pravdou a Brno svého soupeře potrápilo. V polovině utkání bylo skóre vyrovnané a i po druhé třetině se Warriors drželi na dostřel. Králové v tomto případě rozhodli až v poslední minutě zápasu, a brněnský celek tak své jméno rozhodně nezapřel. Vsetínští mají na posun na čtvrtou příčku pouze malou šanci, ale i vítězství proti Brnu by se v konečném výsledu mohlo hodit. Uvidíme, jak ke zbytku sezony přistoupí právě Warriors. Dohrávka 36. kola je na programu už ve středu 16. února od 16:55.

Zápas: 18. 2. Vsetín - Šumperk 19:15

V tradiční páteční čas Valaši na svém ledě přivítají hráče Šumperku. Mladí Draci bojují o play-off, jsou na třetí příčce a na druhou Techniku ztrácí pouhé tři body. Souboj o vyřazovací boje se tedy vyplatí sledovat, protože bude ještě napínavý. A to v obou skupinách, přestože ztráta Chrudimi na Havlíčkův Brod je devítibodová. Po prohře se Vsetínem najel Šumperk opět na vítěznou vlnu a porazil Kralupy (4:2) a Kobru (3:1). V týmových statistikách mají ovšem Mladí Draci jednu černou kaňku. Jsou nejtrestanějším týmem soutěže, k čemu dopomohly i poslední zápasy. V každém z nich se totiž objevila nějaká potyčka spojená s vyššími tresty.

Zápas: 20. 2. Poruba - Vsetín 14:30

Neděle bude patřit výjezdu do Poruby, která platí za nevyzpytatelného soupeře. Ostravě patří čtvrté místo, ale ještě nedávno sahala po třetí příčce a dotahovala se na Šumperk. Na Mladé Draky teď ztrácí devět bodů, což Porubským stále dává naději na záchranu. Ze čtvrtého místa by totiž stejně jako Vsetín pokračovali do play-down. Není to ovšem tak, že by Porubu potkal pokles formy, doplácí spíše na četné dohrávky, které mají jednotlivé týmy v odlišných termínech, zato ji ještě pár dalších utkání čeká. V minulém týdnu se Ostravané vrátili ke své defenzivě a ve dvou duelech inkasovali pouze dvakrát. Porazili Ústí a Kralupy.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Tkadlec (33. Hořejší) – Čapka, Fojtík, Prčík, Liss, Sýkora, Machů, Sviták, Mojžíš – Bednařík, Maštalíř, Janíček, Koláček, Juráň, Veselý, Bachánek, Ramert, Broža.
Warriors Brno: Horák – Mlčoch, Vacek, Mahdal, Orsech (A), Brokeš, Milotinský – Staněk, Marčík, Láryš, Stárek, Rašovský (C), Toman, Heinrich.
Šumperk: Bielecký – Minařík, Koutecký, Netolický, Cekr (A), Holub, Plhal (C), Křivohlávek, Blaháček – Pánek, Šucha, Polách (A), Šotkovský, Tomiczek, Šembera, Haas.
Poruba: Slíž – Dinmukhammed, Fišara, Černý (A), Hlaváč (C), Ludvík – Barčák, Chovanec, Halata (A), Mikula, Koudelný, Elze, Žák, Lysoněk.

banner pod článkem