Konferenční liga - preview prvních zápasů předkola playoff

17.02.2022, 09:40
Previews
V Konferenční lize jdou do akce obě pražská S, vedle toho se pak dnes hraje i dalších šest zápasů. Domácí výhry se očekávají od Marseille, PSV Eindhoven a Leicesteru, nerozehraný Bodo/Glimt cestuje do Glasgow a postaví se Celticu...
Fenerbahçe SK - Slavia Praha  (čtvrtek 18:45)
Slavie ve čtvrtek rozehrají jarní vyřazovací fázi Evropské konferenční ligy. Český šampion nastoupí v úvodním duelu 2. kola v Istanbulu proti Fenerbahçe a na horké půdě šestého celku turecké ligy zkusí vybojovat příznivý výsledek do domácí odvety v příštím týdnu. Dvojzápas nemá favorita, podle bookmakerů jsou šance oba soupeřů na postup prakticky stejné. Fenerbahçe bude scházet zraněný český obránce Filip Novák.

Zatímco Slavia postoupila do úvodního kola vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy z druhého místa ve skupině, Fenerbahçe přešlo do nově zavedené soutěže z třetího místa ve skupině Evropské ligy. Červenobílí vloni a v roce 2019 došli v Evropské lize až do čtvrtfinále, jejich pohárovým maximem je semifinále z roku 1996. Fenerbahçe v sezoně 2012/13 došlo do semifinále Evropské ligy a na cestě mezi nejlepší čtyřku v dosud posledním souboji českého týmu s tureckým vyřadilo i Plzeň.

"Čeká nás zápas s obrovským klubem, který patří mezi tři nejslavnější v zemi, s krásným stadionem a neskutečnými fanoušky. Je to pro nás velká výzva," řekl kouč Jindřich Trpišovský, který kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům zůstal v Praze a zápas bude sledovat na dálku.

Jeho svěřenci vstoupili do jarní části sezony porážkami v lize s Karvinou a v domácím poháru se Spartou. O víkendu si ale zlepšili náladu vítězstvím 1:0 na hřišti Slovácka a vrátili se do čela tabulky domácí soutěže. Také Fenerbahçe v generálce vyhrálo, poté co porazilo Giresunspor 2:1.

"Po dvou porážkách to bylo na Slovácku velmi důležité utkání. Opět jsme si dokázali, že jsme schopni zápasy zlomit i v obtížných chvílích. Posunulo nás to, uklidnilo a teď můžeme na Fenerbahçe," uvedl pro klubový web asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Jeho týmu se v této pohárové sezoně venku nedaří, v pěti utkáních na hřištích soupeřů čtyřikrát utrpěl porážku a naposledy remizoval 1:1 s Unionem v Berlíně. Zápasy na turecké půdě navíc tradičně provází velmi bouřlivé prostředí. Padesátitisícový stadion Fenerbahçe v asijské části Istanbulu může být zcela zaplněn, neboť v zemi neplatí v souvislosti s koronavirem žádné omezení počtu diváků.

"Jsem rád, že první hrajeme u nich. Na turecké půdě jsou zápasy vždy těžké. Víme, jaká tam bývá bouřlivá atmosféra, očekáváme plné hlediště," řekl Houštecký. "Fenerbahçe je technické mužstvo, jsou silní na míči. Do defenzivy zase všichni tolik nebrání. Co se týče běhání a intenzity, v tom nejsou silní. Máme něco v hlavě, uvidíme, co nám přinese samotný zápas," doplnil.

Fenerbahçe je sice s 28 ligovými tituly historicky nejúspěšnějším tureckým klubem, naposledy se ale stalo mistrem v roce 2014. V minulé sezoně skončilo třetí a nyní v tabulce figuruje až na šesté příčce. K hlavním hvězdám mužstva, které od ledna vede trenér Ismail Kartal, patří záložníci Mesut Özil a Luiz Gustavo. Oba dva ale stejně jako český reprezentant Novák v posledních zápasech kvůli zranění chyběli a jejich start je nepravděpodobný.

"Chybí nám osm až devět hráčů. Poskládáme tým z těch, co nám zbývají. Dívali jsme se na data a statistiky, Slavia je týmem, který v české lize nejvíc drží balon a nejvíc presuje. Abychom s takovým soupeřem uspěli, musíme mu vnutit vlastní herní plán," řekl na tiskové konferenci trenér Kartal.

Slavisté řeší, jak poskládat obranu. Kvůli trestu za tři žluté karty bude chybět Alexander Bah a ze zdravotních důvodů zůstal doma i další pravý bek Lukáš Masopust. Variantou je i rozestavení se třemi stopery, které Pražané použili v Berlíně.

Utkání začne ve čtvrtek v 18:45 SEČ. V Turecku na zápasy kvůli koronaviru nemohou hostující fanoušci.
Fenerbahçe SK - pravděpodobná sestava:
Bayindir - Sangaré, Kim Min-če, Szalai, Kadioglu - Sosa - Osayi-Samuel, Zajc, Yandas, Pelkas - Valencia.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Ousou, Kačaraba, Talovjerov - Lingr, Holeš, Ševčík, Madsen, Plavšić - Schranz, Olayinka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.30 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Midtjylland - PAOK Soluň  (čtvrtek 18:45)
V předkole vyřazovací fáze Konferenční ligy se utkají dánský FC Midtjylland a řecký PAOK Soluň. Domácí se dostali do nově vytvořené soutěže skrze třetí místo ve skupině Evropské ligy, zatímco PAOK obsadil v EKL druhou příčku. Samotný dvojzápas nemá favorita.

Na evropské scéně to bude první vzájemný duel. Nikdy předtím se Midtjylland s PAOKem neutkal. Ve hře je postup do osmifinále Konferenční ligy a na ten si brousí zuby oba celky.

Co se týče Midtjyllandu, ten zahájil pohárovou sezónu ve 2. předkole Ligy mistrů a postupně se ocitl v jarní fázi nově vzniklé EKL. Do hlavní soutěže Ligy mistrů se probojovat nedokázal a v Evropské lize zaostal za Crvenou Zvezdou a Bragou. Oba přitom dokázal alespoň jednou ve skupině porazit a vyřazovací fáze Evropské ligy mu unikla o jediný bod.

I Konferenční liga je pro Dány velkou výzvou a v kombinaci s domácí soutěží to znamenalo povinnost posílit kádr a během přestupového období ulovilo známé jméno. V Midtjyllandu podepsal smlouvu brazilský útočník Vágner Love, který se proslavil modrou kšticí v moskevském CSKA.

"PAOK je nesporně skvělým týmem. Patří mezi nejsilnější v Řecku a to v nás budí respekt. Vypadají silně, ale vidíme tam možnosti a ty si analyzujeme," nechal se slyšet trenér Bo Henriksen.

PAOK je v evropských pohárech stálicí a postup do jarní fáze si zajistil druhým místo ve skupině na úkor Slovanu Bratislava. Od poloviny prosince loňského roku se navíc pyšní skvělou formou - ani jednou neprohrál a v tabulce řecké Super League je na druhém místě za vedoucím Olympiakosem. O víkendu svěřenci rumunského trenéra Lucescua porazili 1:0 Atromitos a formu si chtějí převést i do evropských pohárů.

Hostům určitě nepomůže Giannis Michailidis, který si odpykává poslední část ze svého trestu. Nikdo další by chybět neměl, což platí i na dánské straně.
FC Midtjylland - pravděpodobná sestava:
Olafsson - Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho - Andersson, Charles, Onyedika, Evander, Paulinho - Isaksen, Sisto
PAOK Soluň - pravděpodobná sestava:
Paschalakis - Sastre, Mihaj, Crespo, Vieirnha; Augusto, Kurtić, Schwab - Murg, Akpom, A. Živković
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - Maccabi Tel-Aviv  (čtvrtek 18:45)
Nizozemské PSV se jakožto jeden z favoritů pokusí vykročit za celkovým vítězstvím v Konferenční lize domácím duelem s Maccabi Tel-Aviv. PSV skončilo v Evropské lize na třetím místě, zatímco izraelský celek si vybojoval účast v předkole díky druhému místu ve skupině Konferenční ligy.

Pro PSV bude tohle utkání novinkou - do Konferenční ligy totiž spadlo po třetím místě ve skupině. A bylo to hodně bolestivé loučení s kvalitnější soutěží, protože PSV stačila v posledním utkání s Realem Sociedad jen remíza. Jenže ta se nekonala, protože po celou dobu lepší španělský tým nasázel svému oponentovi tři branky a poslal ho o patro níž.

Teď je na svěřencích trenéra Rogera Schmidta, aby v menší konkurenci kvalitních týmů zkusili dojít co nejdál. Po vypadnutí z Evropské ligy Schmidtův tým zabral a vyhrál dalších šest utkání, ale pak jeho vzlet přibrzdily dvě ligové porážky proti Ajaxu a Alkmaaru. Z toho se ale mužstvo trenéra Rogera Schmidta zvedlo, v posledních dvou duelech dalo 9 branek a v obou udrželo čisté konto.

Takže docela zajímavé statistiky před duelem s izraelským soupeřem. Oproti tomu poslednímu utkání se obecně dá předpokládat, že trenér Schmidt bude šetřit některé opory. O motivaci Erana Zahaviho asi není nutné zdlouhavě mluvit, takže je pravděpodobné, že nastoupí na hrotu.

Nedávno jmenovaný hostující kouč Mladen Krstajić bude určitě hodně rád, že nemá žádné větší absence. Kromě toho jde do tohoto utkání ve skvělé formě, protože jeho tým vyhrál osm z posledních deseti soutěžních duelů, v nichž si připsal jen jednu remízu a jednu porážku.

Maccabi Tel-Aviv se díky této dobré formě posunul v domácí lize na třetí místo, což je slušný výsledek. Ani v pohárech to nebylo špatné, Maccabi prohrálo jen jeden duel, s prvním LASKem, který se těsně radoval z výhry díky jediné brance. V minulém kole Ligat ha'Al porazilo Maccabi v derby Hapoel a do zápasu s PSV půjde sebevědomé.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Drommel - Mwene, Teze, Obispo, Max - Gutierrez, Van Ginkel - Madueke, Doan, Bruma - Zahavi
Maccabi Tel-Aviv - pravděpodobná sestava:
Peretz - Geraldes, Nachmias, Saborit, Davidzada - Shamir, Glazer, Kanichowsky - Biton - Jovanovic, Perica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 5.87 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rapid Vídeň - SBV Vitesse  (čtvrtek 18:45)
Nově vzniklá Konferenční liga pokračuje po krátké přestávce vyřazovacími zápasy, v této bitvě o šestnáctku nejlepších na sebe narazí dva celky, jejichž šance na postup jsou velmi vyrovnané. Rapid nejprve začal v Lize mistrů a po vyřazení pražskou Spartou putoval ze 4. předkola do základní skupiny Evropské ligy. V ní skončil třetí a spadl tedy ještě o patro níže, zatímco jeho nadcházející konkurent se po celou dobu pohyboval právě v KL.

Rakouský výběr se představil ve skupině H a měl co dělat, aby nakonec uhájil třetí příčku před Gentem. Před závěrečným kolem byl totiž poslední se třemi body, ovšem na závěr vyhrál právě v Belgii 1:0 a tím tak zachránil svou další účast. Po krátké zimní pauze se nenachází v úplně nejlepším rozpoložení, na ligové scéně je až šestý se ziskem čtyřiadvaceti bodu. K tomu mu nevyšla generálka na toto utkání, jelikož podlehl mistrovskému Salzburgu 1:2.

Klub z Arnhemu začal ve 3. předkole KL a do hlavní fáze se probojoval díky těsným úspěchům s irským Dundalkem i belgickým Anderlechtem. Ve skupině G se mu vedle francouzského Rennes a věhlasného anglického Tottenhamu příliš nevěřilo a dlouho to vypadalo, že skončí až třetí, ale poslední zápas Spurs s francouzským týmem byl kontumován v jeho neprospěch kvůli koronavirové nákaze v kabině a SBV tak s trochou štěstí prošlo do jarní části.

Stejně jako tým z Vídně upadlo do krize, protože celkově prohrálo čtyřikrát po sobě s hrozivým skóre 1:16 a k tomu utrpělo dva debakly 0:5 s Ajaxem i PSV. "Máme za sebou náročný program a dobře si uvědomujeme, že takhle není možné dále pokračovat. Co nejdříve chceme zapomenout na minulé nepovedené zápasy a pevně věříme, že s Rapidem budeme úspěšní. Šance na postup však vidím 50 na 50," vyjádřil se německý rodák na lavičce Vitesse Thomas Letsch.
Rapid Vídeň - pravděpodobná sestava:
Gartler - Schick, Wimmer, Moormann, Auer - Aiwu - Petrovič, Grahovac - Oswald - Demir, Grull
SBV Vitesse - pravděpodobná sestava:
Houwen - Doekhi, Bazoer, Rasmussen - Dasa, Bero, Domgjoni, Wittek - Frederiksen, Grbic, Openda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.44 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celtic FC - FK Bodø/Glimt  (čtvrtek 21:00)
Bodö/Glimt, klub z drsného severu Norska, prožil v posledních dvou letech nejplodnější doby své historie. Na konci minulého roku 2021 získal již svůj druhý titul z Eliteserien za sebou a notně změnil pořádky v domácí soutěži. Zároveň si počínal opravdu moc dobře v Konferenční lize, v níž proklouzl také do vyřazovacích bojů. Jeho soupeřem mu nyní bude ostřílený Celtic.

Kjetil Knutsen a jeho družina patří k největším vzezřením, a to nejenom na Skandinávském poloostrově, ale taktéž v celé Evropě. Den Gule Horde, aneb Žlutá horda, neustále posouvá své hranice sukcesů, a kdo ví, na jakou úroveň je ještě nastaví. Byť postoupit dál přes Celtic bude pro Bodö/Glimt pochopitelně nesmírně složité. Málokdy se proti tak slavným výběrům v minulosti představilo, chybět můžou potřebné zkušenosti s tak vypjatým typem střetnutí.

Zvláště v situaci, kdy od jeho posledního soutěžního klání s Mjöndalenem uplynuly více jak dvě měsíce, a jen stěží odhadnout, v jaké formě vlastně je. Na rozdíl od glasgowského celku, který naopak žádnou zimní přestávku každoročně vůbec nezná a je v ostrém dění prakticky neustále. Výhoda herní praxe je rozhodně na straně domácích, kteří jsou navíc obecně v dost solidním rozmaru. A napříč Premiershipem a Skotským pohárem vyhráli již devětkrát v řadě.

Samozřejmě že o některé muže Bodö/Glimt byl na evropském trhu zájem a během zimního přestupového období došlo na určité transfery. "Prodali jsme opravdu čtyři dobré hráče. Ale takovou politiku tenhle klub má, taková je realita," nechtěl se na nic vymlouvat hostující šéf lavičky Knutsen. "Tři a půl týdne jsme strávili na soustředění ve Španělsku. Pracovali jsme vážně moc dobře. Jsem s novými posilami spokojený, ty jenom potřebují čas na adaptaci."

Svěřenci kouče Angeho Postecogloua, kteří mimochodem ve skotské nejvyšší soutěži tvrdě bojují o prvenství s Rangers, mají v Konferenční lize vysoké ambice. Nebo alespoň takovým způsobem hovořil Georgios Giakoumakis, útočník Celticu. "Nemáme důvod, proč bychom nemohli snít o velkých úspěších. Tenhle tým je pro ně stvořený," vzkazoval. "Je nám jedno, že nehrajeme Ligu mistrů nebo Evropskou ligu. Tahle scéna je pro nás nesmírně důležitá."
Celtic FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Ralston, Carter-Vickers, Juranovič, Scales - Rogic, Bitton, Hatate - Jota, Abada, Maeda
FK Bodø/Glimt - pravděpodobná sestava:
Chajkin - Sampsted, Moe, Höibraten, Konradsen - Fet, Vetlesen, Saltnes - Solbakken, Espejord, Pellegrino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.71 - 7.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Randers FC  (čtvrtek 21:00)
Leicester si pokusí zvednout náladu po nepovedeném období v Premier League proti dánskému Randers a určitě by rád naplnil papírové předpoklady, jenomže nováček v hlavní fázi evropských pohárů rozhodně nedá svou kůži zadarmo a bude chtít senzačně postoupit mezi šestnáctku nejlepších v nově vzniklé Konferenční lize. Třetí nejprestižnější evropská klubová soutěž nemusí být pro Lišky až tak velkým lákadlem, avšak vyřazeny být nechtějí.

Anglický výběr se v domácí soutěži nachází na jedenáctém místě se sedmadvaceti body a spokojen není, jelikož na pohárové příčky ztrácí propastných deset bodů a toto manko bude již velmi těžko dohánět. Momentálně nevyhrál pětkrát za sebou, naposledy se rozešel smírně v poměru 2:2 s londýnským West Hamem. V základní skupině EL selhal, neboť obsadil až třetí místo s osmi body za italskou Neapolí i ruským Spartakem.

Naopak jeho čtvrteční protivník prožívá naprosto vynikající sezónu. V lize je pátý s osmadvaceti body a sedmibodové manko na vedoucí Midtjylland ještě není hrozivé, k tomu v základní skupině KL sváděl boj o postup do vyřazovací fáze s rumunskou Kluží i Jabloncem a díky zisku sedmi bodů byl nakonec úspěšný. Oproti svému rivalovi ho může brzdit mírná nerozehranost, jelikož dánská liga se po tříměsíční přestávce opět rozběhne až nadcházející víkend.

Kouč Lišek Brendan Rodgers bude zřejmě stejně jako v podzimní části šetřit svého nejlepšího kanonýra Jamieho Vardyho, druhý nejlepší střelec Patson Daka by měl začít jen na lavici náhradníků. Kvůli zranění v duelu s Kladiváři nenastoupí ani obránce James Justin a poraněná noha dále nepustí na trávník Ricarda Pereiru. Hosté během zimního přestupového období přeci jen obměnili svůj kádr a jejich sestava proto bude velkou neznámou, nicméně po zranění by se už měl vrátit na trávníky nigerijský ostrostřelec Stephen Odey.

Rodgers po posledním prohraném utkání v EL s Neapolí (2:3) pronesl velmi kontroverzní výrok, že "ani neví", co Konferenční liga je. Nyní ale vnímá situaci jinak. "Neuvědomil jsem si, že jsme v této soutěži, ale teď ji chceme vyhrát a uděláme pro to všechno. I přesto stále věřím, že skončíme v Premier League do sedmého místa a probojujeme se do pohárů z ligového umístění. Pokud budeme hrát stejně jako v druhém poločase s West Hamem, tak můžeme být úspěšní."
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Albrighton, Vestergaard, Soyuncu, Thomas - Tielemans, Mendy, Dewsbury-Hall - Maddison, Iheanacho, Lookman
Randers FC - pravděpodobná sestava:
Carlgren - Kallesoe, Piesinger, Andersson, Kopplin - Kehinde, Johnsen, Lauenborg, Tibbling - Odey, Kamara
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.28 - 14.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Qarabağ Ağdam  (čtvrtek 21:00)
Marseille na podzim bezpochyby nezářila v Evropské lize, skončila v tabulce skupiny E až na třetím místě, a tak musela vzít zavděk pouze účast v play-off Konferenční ligy. Nicméně na domácí scéně zatím naplňuje svoje očekávání, aktuálně se nachází bezpečně na druhé příčce a míní dobré rozpoložení potvrdit proti Karabachu. Ten je v tomhle dvojzápase outsiderem.

Už jenom fakt, že klub z Ázerbájdžánu je vůbec prvním v historii své země, který pokračuje na jaře na evropské frontě, strhává papírové předpoklady na stranu jeho daleko ostřílenějšího soupeře. Pokud by v tomto utkání neuspěl, jednalo by se pro něj o zásadní zklamání. Byť se možná může zdát, že Ligue 1 pro něj představuje větší prioritu, neboť karty má na této frontě rozdány velmi dobře. A mohl by v určité fázi brát evropské poháry přece na vedlejší kolej.

Každopádně uspět nad Karabachem je pro Marseille v podstatě povinností. Generálka na tohle utkání se jí povedla slušně, urvala tři body z půdy Mét. "Vítězství je vždycky dobré, obzvláště pro tenhle tým a jeho sebevědomí. Klíčové je zkrátka pokaždé jenom vyhrát," hodnotil duel marseillský lodivod Jorge Sampaoli, pro jehož klub bude tenhle duel premiérovým proti celku z Ázerbájdžánu. Ten mimochodem z dlouhodobého hlediska na francouzské rivaly neumí.

V šesti zápasech nad nimi Karabach ani jednou nezvítězil. "Marseille je pro nás jedním z těch netěžších soků vůbec," poznamenal hostující lodivod Gurban Gurbanov. "Velmi ráda drží míč na svých kopačkách, má v kádru vážně skvělé hráče, během utkání umí podnikat mnoho změn v systému hry. Takové skutečnosti nás můžou rozhodit. Ale chceme všem ukázat, že můžeme důstojně konkurovat, i když navenek se může zdát, že se Marseille bojíme," burcoval kabinu.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Pol Lirola, Saliba, Čaleta-Car, Gueye - Guendouzi, Kamara, Gerson - Bakambu, Milik, Payet
Qarabağ Ağdam - pravděpodobná sestava:
Gugešašvili - Vesovič, Mämmädov, Medina, Bajramov - Almejda, Ybrahimly - Kady, Ozobič, Zoubir - Šejdajev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.49 - 11.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - FK Partizan  (čtvrtek 21:00)
Sparťané se po pěti letech představí v jarní vyřazovací fázi evropských pohárů. Pražané ve čtvrtek přivítají v úvodním zápase 2. kola Evropské konferenční ligy lídra srbské nejvyšší soutěže Partizan. S největší pravděpodobností se duel na Letné odehraje pouze s 1000 diváky v hledišti kvůli platným omezením proti šíření koronaviru. Utkání má výkop ve 21:00.

Sparťané v únoru 2017 nestačili ve 2. kole Evropské ligy na Rostov, od té doby se do jarní části evropských pohárů neprobojovali. V této sezoně si Letenští vyzkoušejí všechny tři pohárové soutěže. Po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů přešli do skupiny Evropské ligy, v níž si třetím místem zajistili start v Evropské konferenční lize. Celek ze srbské metropole se do EKL probojoval přes tři předkola a ve skupinové fázi obsadil druhé místo za Gentem.

"Partizan každý rok v domácí soutěži bojuje o titul, aktuálně vede s výbornou bilancí srbskou ligu. Obecně dostávají poměrně málo branek, střelecky se jim přitom například na domácí scéně opravdu hodně daří. Je to tým poskládaný většinově z domácích hráčů. Respektujeme sílu soupeře, ale přejeme si postoupit do další fáze soutěže," řekl po losu pro klubový web sparťanský trenér Pavel Vrba.

Vrba v dřívějším angažmá s Plzní v únoru 2018 vyřadil bělehradské mužstvo ve 2. kole Evropské ligy. Od té doby se "Černobílí" v jarní fázi evropských pohárů nepředstavili. Partizan vypadl v ročníku 2002/03 v Poháru UEFA (dnes Evropská liga) i v dvojzápase s pražskou Slavií. Na Spartu dosud narazil pouze v březnu 1966 ve čtvrtfinále Poháru mistrů evropských zemí (dnešní Liga mistrů). Sparťané doma zvítězili 4:1, po debaklu ve venkovní odvetě 0:5 ale nepostoupili. Partizan nakonec došel až do finále, v němž nestačil na Real Madrid.

Tým trenéra Aleksandara Stanojeviče v sobotu zvítězil na hřišti Radnički Niš 2:0 a ligu vede o pět bodů před městským rivalem Crvenou zvezdou. Partizan ve 22 kolech neprohrál, z toho dvacetkrát zvítězil. Titul naposledy získal v roce 2017, od té doby kraluje CZ Bělehrad.

"V domácí lize jsou suverénní, v Konferenční lize ale párkrát zaváhali. Jsem zvědavý, jak to s nimi bude vypadat," uvedl záložník Ladislav Krejčí mladší, jenž kvůli zranění vynechal nedělní ligový šlágr s Plzní (2:2) a nejistý je i jeho čtvrteční start.

Od pátku bude v Česku možné na sportovních akcích zaplnit 50 procent kapacity stadionu na místo dosavadního maximálního počtu 1000 diváků. Vedení Sparty proto žádalo, aby se toto pravidlo vztahovalo už na utkání s Partizanem. Klub už v pondělí informoval o tom, že navzdory jeho enormní snaze neobdržel finální rozhodnutí od příslušných autorit, a proto uvolnil do prodeje jen 500 lístků pro permanentkáře. Zbylá polovina připadne partnerům, bývalým hráčům Sparty či rodinným příslušníkům hráčů A-týmu.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Holec - Sáček, Panák, Čelůstka, Hancko - Pešek, Pavelka, Dočkal, Hložek, Haraslín - Čvančara.
FK Partizan - pravděpodobná sestava:
Stevanovič - Živkovič, Vujačič, Saničanin, Uroševič - Zdjelar, Jojič - Terzič, Natcho, Menig - Gomes.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.39 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Nevíte kam přestoupil Libor Holík?

Reagovat
eleven11

Plzeň

Reagovat
Hafna

Ten kurz na Bodo

Reagovat
Kily

dva měsíce nehráli zápas, liga jim začíná až za měsíc a půl, docela by mě zajímalo, kdy začali přípravu na novou sezonu

Reagovat
Hafna

Děkuji za vysvětlení i tak jsem tam neprohru za 3,7 poslal za drobné

Reagovat
Kily

tak přípravu začali koncem ledna, letěli na soustředění do Španělska a sehráli tři přáteláky, se šesti týdny do začátku sezony se tam asi i našel nějaký větší prostor na herní a taktickou přípravu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele