Zde může být vaše reklama.

Divadlo na Šantovce spouští nové předplatné

Divadlo na Šantovce spouští nové předplatné

foto: Archiv Divadla na Šantovce

17. 02. 2022 - 13:24

Hvězdné herecké tváře ve zbrusu nových inscenacích, ale i osvědčených hitech – tak by se v kostce dalo představit nové předplatné Divadla na Šantovce. Dramaturgie tentokrát do svého výběru přidává i speciální koncert Jarka Nohavici, který publiku zazpívá své písně napsané pro hru Boží mlýny. Abonmá je rozděleno do dvou skupin a je v prodeji od pondělí. Pro diváky je připraveno celkem sedm divadelních večerů, které zpestří degustace vín moravských vinařů a vernisáže. Představujeme vám tři hlavní důvody, proč si nové předplatné na Šantovce pořídit.

Za prvé: Udělejte si radost po náročné covidové době!

„Skupina A má motto „Silné pouto mezi námi“, což vyjadřuje jednak témata vybraných inscenací, kde se jednotlivé příběhy vztahují k otázkám osobní blízkosti a vzájemného soužití, tak i náš vztah k našim divákům. Dlouhá doba, kdy jsme byli odděleni, je snad za námi a my se moc těšíme na to, že opět společně prožijeme kulturní večery. Skupina B je postavena na tom, že chceme, aby se naši hosté v divadle skutečně od srdce zase zasmáli. Proto jsme vybrali komedie našlapané humorem. Po dlouhém období restrikcí je skutečně potřeba udělat si radost v příjemné společnosti a zahájit restart,“ říká Kateřina Burešová z Divadla na Šantovce.

Za druhé: Výjimečný kulturní zážitek

Repertoár předplatného je pestrý žánrový mix, který potěší všechny milovníky kultury. Na prknech divadla uvidí diváci jak vážné příběhy o partnerském vztahu v inscenaci Scény z manželského života v hlavní roli s Michalem Dlouhým a Michaelou Badinkovou, tak i odlehčenou romantickou komedii Africká královna s Hynkem Čermákem a Lindou Rybovou.

Návštěvníky čekají také dvě zbrusu nová představení. Novinkou Komorního divadla Kalich je inscenace Na útěku, ve které se představí Tereza Kostková a Carmen Mayerová. Premiérovým titulem je i hra Mlčeti zlato s Janem Čenským a Danou Morávkovou. Bez třaskavých komedií by však předplatné nebylo kompletní. Na vaši bránici zaútočí veselohra 8 eur na hodinu, kde září osvědčená dvojice komiků Martin Zounar a Martin Kraus. V červnu se zasmějete v lehce strašidelné komedii Lov na losa se Sašou Rašilovem a Markem Danielem. A na závěr třešnička na dortu! Do předplatného zařadil tým Divadla na Šantovce kromě klasických činoher také unikátní koncert Jaromíra Nohavici, který zazpívá písně zinscenace Boží mlýny. Působivý román Jana Vrby z roku 1919 vypráví o tragickém osudu jedné sedlácké rodiny, jíž zničila křivá přísaha jednoho z jejích členů. Divadelní inscenace, která na motivy románu vznikla, je podpořena právě hudbou Jaromíra Nohavici. Vyniká svou jedinečnou poetikou a křehkostí. Koncert je unikátní v tom, že sám autor své písně poprvé osobně zazpívá veřejnosti.

Za třetí: Komplexní kulturní zážitek

Součástí divadelních večerů bude zajímavý doprovodný program, který umocní váš prožitek z představení. Čekají na vás vernisáže uměleckých děl a skvělá nabídka vín od našich předních vinařů. „Naší filozofií je, že snoubíme kvalitní umění se skvělým vínem a dobrou zábavou. Lidé si tak od nás odnesou komplexní balíček nevšedních zážitků,“ říká dále Kateřina Burešová.

Další články