Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Masopust v duchu brazilského karnevalu: Průvod bude!

Nový Bor bude už pošestnácté tančit v duchu brazilského karnevalu. Pestrým koktejlem barev, masek a rytmů ožije sklářské město o víkendu 25. a 26. února 2022. Chybět nebudou stálice novoborského masopustu – bubeníci z Tam Tam Batucady a brazilská tanečnice Viviane. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu obřích masek, hudební vystoupení, sobotní průvod masek, recesistický závod na historických lyžích, jitrnicový strom i brazilský guláš.
tam_tam_batucada
 

 
 

Dvoudenní oslavy Česko – brazilských dnů zahájí v pátek 25. února program v Městském kině. Ten odstartuje v 18 hodin vernisáží výstavy brazilského výtvarníka a loutkaře Gilberta Contiho, který představí dvoumetrové masky z papírových kartónů a malé mechanické loutky. „Hudební zážitek slibuje společný koncert bubeníků Tam Tam Batucady se saxofonistou Alešem Kudelou, členem Slunečního orchestru a kapely Laura a její tygři. Krev opět rozproudí taneční vystoupení Vibrasil Samba Show,“ řekla Ilona Rejholcová, jednatelka Kultury Nový Bor, s.r.o., která společně s městem Nový Bor akci pořádá.

Od 20 hodin promítne kino snímek Boží láska, pod nímž je podepsaný brazilský režisér Gabriel Mascaro, proslavený filmem Neonový býk. V průběhu večera bude možné opět ochutnat brazilské speciality a koktejly. Vstupenky na slavnostní večer v Městském kině lze zakoupit na www.kinonb.cz/program.

Masopust vyvrcholí v sobotu 26. února karnevalovým průvodem městem, v jehož čele půjdou bubeníci Tam Tam Batucady s tanečnicí Vivien a Novoborské mažoretky. „Každý, kdo bude mít chuť se přidat, je vítán. Sraz masek je v 13 hodin u Městského kina,“ doplnila Ilona Rejholcová.

Průvod opět projde od městského kina přes hlavní třídu T. G. Masaryka na náměstí Míru, kde bude zábava pokračovat. Kromě hudební produkce a tanečních vystoupení mohou návštěvníci na náměstí sledovat recesistický závod Historická lyže. „Sníh bude zajištěn. Máte-li doma staré „práskačky“, neváhejte a přijďte si zazávodit. Hodnotí se nejen rychlost, ale i styl a švihácký ohoz,“ řekla Ilona Rejholcová.

Po loňském úspěchu se náměstí Míru vrátí i jitrnicový strom. Masopustní dobrotou ověsí lípu před radnicí pracovníci DDM Smetanky. Ta vedle toho chystá Masopustní stezku, na kterou se mohou vydat nejen rodiny s dětmi.

 masopust2022_plakat

 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 17.2.2022 / 17.2.2022
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém