Hlavní obsah

Benda si pět dnů před čtyřicátinami zahraje Utkání hvězd v základní pětce

Nymburský veterán Petr Benda nechybí v základní pětce pro Utkání hvězd basketbalové NBL, které si zahraje pět dnů před 40. narozeninami. Ve výběru kapitána českého týmu Adama Číže z Kolína je společně s klubovým spoluhráčem Vojtěchem Hrubanem, pardubickým Petrem Šafarčíkem a ústeckým Ladislavem Peckou. Exhibice proti výběru světa se uskuteční 20. března v Ústí nad Labem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Petr Benda (vlevo) a Mokhtar Ghayaza z Tuniska.

Článek

"Někde jsem slyšel, že Petr 'Bende' je již v pokročilém věku. Této pomluvě jsem ale samozřejmě nevěřil a vybral si jej proto, že je to nejlepší pivot v Česku, a já mám jen štěstí, že je Čech a tím pádem může hrát za můj výběr," uvedl Číž v tiskové zprávě NBL.

S Bendou bude pod košem Pecka, od něhož si Číž slibuje i to, že v domácí hale strhne publikum. "Vojta Hruban je dlouhodobě excelentní skórer, který dokáže dát koš odkudkoli a z jakékoli situace. Věřím, že jeho body nás budou táhnout za vítězstvím," řekl k dalšímu nominovanému Číž. Šafarčík bude na druhém křídle. "Zažívá skvělou sezonu a momentálně má famózní formu, navíc je to velký bavič a zpěvák. Ne nadarmo se mu říká Shawn Mendes," dodal.

Kapitán světového výběru Lamb Autrey si vzal na křídlo ústeckého spoluhráče Spencera Svejcara. "Spencer už je v lize dobře známé a respektované jméno. Skvělý střelec i obránce s vítěznou mentalitou. Každý rok a v každém zápase prokazuje, že do All Star patří," uvedl Autrey.

Třetím Američanem je Torin Dorn, křídlo Jindřichova Hradce a aktuálně nejlepší střelec ligy s průměrem téměř 23 bodů. V základní sestavě je doplní švédský pivot Mattias Markusson z Opavy a Chorvat Ozren Pavlovič z Hradce Králové.

Zbývajících sedm basketbalistů obou sestav bude doplněno později ve spolupráci s oběma trenéry. Svět povede Američan Josh King z USK a Čechům bude velet v Ústí domácí Jan Šotnar.

Reklama