Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Michelle Williams: Nemůžu hrát ve filmu inspirovaném smrtí Heatha Ledgera!

18. února 2022 | 06:00

Oscarová herečka žila s hollywoodským fešákem tři roky, narodila se jim dcera, ale vztah těm dvěma nakonec nevyšel. Jen pár měsíců po rozchodu musela Michelle s tehdy dvouletou Matildou čelit tragické události, která šokovala celý svět – osmadvacetiletý Heath se předávkoval drogami. Osudem tohoto páru se nechal inspirovat i známý filmový režisér, a Michelle dokonce nabídl hlavní roli. 

Film Krev, který režíroval Bradley Rust Gray, sleduje mladou vdovu Chloe, která po smrti svého manžela odcestuje do Japonska. Znovu se setká se starým přítelem Toshim, ale bojuje s pocitem, že by se mohla znovu zamilovat.

Video se připravuje ...
Páry, které se daly dohromady během natáčení • VIDEO: Videohub

Režisér snímku je blízkým přítelem Michelle Williams a netají se tím, že osud jeho kamarádky ho k natočení filmu inspiroval. Především pak zármutek nad smrtí hereččiny bývalé lásky Heatha Ledgera.

Ti dva se dali dohromady v roce 2004 po filmu Zkrocená hora, ve kterém si zahráli manželský pár. Zanedlouho na svět přivítali dceru Matildu, která je dnes už teenagerka.

Vztah ale nevydržel a pár se rozešel v roce 2007, jen několik měsíců před tím, než Ledger zemřel na náhodné předávkování. Bylo mu 28 let.

Na scénáři filmu Krev se podílela i Michelle, jí také režisér roli vdovy nabídl. Jenže ta měla jasno. "Ta role je moc hezká, ale já si uvědomila, že je to pro mě ještě brzy. Prostě to ještě úplně nepřebolelo. Proto jsem Bradleymu zdvořile odmítla."

Herečka se svěřila, že od smrti jejího bývalého partnera a otce jejich dcery se v jejím životě změnilo úplně všechno. 

"Heathova smrt změnila způsob, jakým vidím svět a jak denně komunikuji. Změnilo mě to především jako matku, kterou jsem se stala. Našla jsem ale přítele sama v sobě. Stala jsem se objektivem, skrze který vidím život – jak je všechno nestálé a pomíjivé..."

 

Autor: Dita Mrázková